🔥 Survivor: Скритият идол (Сезон 6: Филипините' 2022) - тема 10 (24.04 - 01.05) - * ФИНАЛ * 🌴

• 62 287
  • 1 709
  •   1
Отговори
# 825
По принцип в такива игри вот на публиката изобщо не трябва да има. На нас ни показват, каквото решат и изграждат образо, каквито намерят за добре. Вот на публиката в Сървайвър тотално превръща играта в нещо друго. Дано да няма смс вот, но приказката за пушката я писахме сто пъти, а тя вече беше показана, та ще видим.

# 826
  • София
Дам, май няма да има...
Този път наивното у мен надделя и ще познае и пушката няма да гръмне. 😉
Но нека от продукцията четат и си взимат бележки. Анкетите са показателни, защото горе-долу същото ще е и при Иван в Ауткаста.
Зоран би трябвало да спечели със сериозно предимство, ама нищо не се знае все пак. Докато не се обявят резултатите нищо няма да е ясно.
И къде е туиста обещан от Ваня? мхмхм? Аз под туист разбирам да се случи нещо, което да е изненада и да не е очаквано... Т.е. победа за Ганка... Или Карин. Или вот на публиката (дано не) ама това няма да е туист, а тъпотия.

# 827
Искам и ще спечели Зоран.
Все ми е тая, кои ще са другите финалисти. Ганка ми харесва, но повече харесвах Бо и Ани. Кари не й е мястото на финала.
Не искам sms, но очаквам да има, щом го казаха.

# 828
Аз още сутринта ви казах да не бързате.  
Какво ли не прочетох, какво ли не се изписа, толкова " сигурни" хора....Joy някои тръгнаха и СМС да пращат.
Много се радвам, че аз не съм права. Бях сигурна, че ще има смс гласуване, защото няма логика да го обявят и да няма.
Щом знаят победителя, значи всичко е точно, няма вот на зрителя. Доволна съм.
Когото и да изберат: надхитрил, надиграл, надживял ги е, това е всичко, което ми трябваше от финала. Дори Карин да спечели (което ми се струва мноооого малко вероятно), значи е намерила правилната стратегия за тези играчи. Случайно или не.
Ако са се хванали на представлението на Зоран.... Евала, браво, така се прави, честна и заслужена победа, извоювана с много труд.
Ако жури мениджмънта на Ганка е сработил: супер. Щом се определя от участниците победителят си е тяхно решение, техни грешки и аз нямам право да се изкажа кой е бил достоен.
Не гласувам в анкета, защото ми е все тая кой ще спечели от тримата финалисти. Аз си бях за Борислава. За тези, които се чудят, как изобщо съм си мислела, че може да стигне до финал: нямаше значение за мен. Аз си я подкрепям, не защото е имала шанс за победител, а защото ми хареса как игра. Мисля, че и във футбола се случва така доста често. Подкрепяш си отбора без значение, че пада и му виждаш недостатъците.
Категорично съм против зрителския вот, дори сега като виждам, че няма да има, пак съм подразнена, че изобщо е заложена идеята за това. Пазарна логика при мен естествено няма: целта на продукцията е да заангажират зрителите и да получат пари. Само, че съм фен на тази игра и не желая, тя да бъде опорочавана по този начин. Прав е Diavolo: от 43 дни гледаме по три часа монтиран материал седмично. Нагласен така, че да ме накара да симпатизирам на определени хора и да не забелязвам други. Какво право имам да определям победител? Никакво.
Затова са толкова ядосани хората в темата. Никой не иска да се разваля нещо, което харесва. Независимо дали говорим за предаване, спорт, ако щете и любима рецепта да ви изменят, ще се подразните.

# 829
Предстои ли скоро някое друго подобно предаване, което можем да си обсъждаме? Иначе много благодаря на всички за хубавата тема и най-вече на Diavolo и Bengun. Hug

# 830
Предстои ли скоро някое друго подобно предаване, което можем да си обсъждаме? Иначе много благодаря на всички за хубавата тема и най-вече на Diavolo и Bengun. Hug
Най-близо са Максимала и Игрите - и двете в началото на септември. Около две седмици по-късно и Фермата.

# 831
  • София
Ами точно такова предаване като Сървайвър, не за съжаление.
Просто довечера дано, дано, дано, да чуем, че и догодина ще има сезон.

Въпреки, че емоционално съм много разочарован заради отпадането на Бо давам висока оценка на сезона, въпреки напъните Милошеви да развалят всичко (и в известна степен го направиха) баш в края, но тепърва ще си кажем всичко хубаво и лошо в анализите след финала и в новата и последна тема в неделя.
Силно се надявам тази тема да бъде кръстена, ''Между два сезона'' т.е. сигурна индикация, че ще имаме нов сезон догодина.

А на конкретния ти въпрос.
Чакаме Игри на волята и Фермата през Септември, но както виждате всички, които следят и трите формата, то те са несравними като емоция и автентичност.
Просто Сървайвър е >>> / с класи спрямо другите два топ реалити формата у нас.
И жалко, че не достигна до по-широк кръг от хора...

# 832
Ох, хора, нека се четем. Мисля, че всички говорим за прегласуване там на място. Никакви лайвове месеци по-късно. Добре се е обяснило всичко, ето публикувани са и правилата дори. 🙂
Нямам предвид Карин примерно да гласува сега ако има 4-4 м/у Ганка и Зоран, когато е минала почти цяла година и е гледала монтирания материал. Не съм уточнил, но то мисля, че се подразбира по дифолт...

За Бо:
Не е с късмет, а с умения. Социални и стратегически.
Сезонът се казва Скрития идол. Естествено, че ще търси идол и ще се играе идол. Това че другите ги мързеше да търсят си е техен проблем.
Напротив, Борислава нямаше никакви връзки и предварителен гръб в играта и сама се изгради като играч. И то махайки и Йо при супер странно стечение на обстоятелствата с голяма доза шанс за Ганкината коалиция, която не знаеше къде се намира тогава. Джулката да я позлатят.
Борислава направи хода на сезона, когато взе Анелия със себе си на споделената награда и точно този ход промени хода на цялата игра. Не идол или нещо друго. Ако не го беше направила всичко пропадаше. И действаше постепенно и методично с всеки свой ход. Зоран нямаше да стигне толкова напред без нейните ходове.
Разбра се и че ходовете тя ги е измисляла и как и кога кое да се отиграе, с кого да се говори и т.н. Много от разговорите между Бо и Зоран са изрязани, за да не се вижда как му казва кое как да се направи и т.н. Подразбра се от лайфове и сторита. Самият Зоран каза на сихрон, че тя мислела за всичко.

Simple Smile
Изгонването на Йо си беше чиста социална игра без идоли, дали успехът е само на Ганка не се наемам да кажа, но нейната коалиция успя да изгони най-големият стратег на вражеския лагер. Бо привлече Анелия, но изгониха Драго с идол, който тя игра за да се анулират гласовете срещу нея. После съм писала за ходът им срещу Ганка, че беше паметен момент, но супер голям шанс с всички козове в тях и го признавам повече на Зоран. Единственият път, когато тя успя да изгони някой без идол, беше Алекс, просто защото е Алекс и Карин и Ванко бяха със Зоран. Разбира се, че сезонът е посветен на скритият идол и се играе с него, но всеки път да го намираш си е и късмет, понеже и другите го търсеха.
Това, което искам да кажа е, не че Бо е играла нечестно и само на късмет, но според мен истинските лидери в социалната игра бяха Зоран и в по-малка степен Ганка. Те и без идол успяваха да обединят най-много хора да гласуват с тях. Извинявай, но да се вярва, че монтажът е в ущърб на Бо и тя е ръководела Зоран или да се твърди, че ходовете на Ганка и коалиция са късмет, но тези на Бо са само умения, ми е несериозно, особено от истински фен като теб. Надявам се да не се засегнеш, много харесвам постовете ти, но тук конкретно не разбирам мотивите ти.

# 833
Имаше и още нещо при Бо - страшна напрегнатост и несигурност от първия ден. Да, играеше със страшно желание, с много голямо внимание, концентрирано, съсредоточено, но нямаше лекотата на големия играч. Лекота, която Зоран притежава. Умението да поведеш хората, което Ганка притежава.

# 834
Да попитам,че Гугъл не ми отговаря-Максимала какво предаване е ?

# 835
Онлайн излъчвано състезание с участници от най-популярните реалити формати в България.
Сезона от 2021 може да се гледа тук

# 836
1.Зоран
2.Зоран
3.не
4.да
5.не
6.не
Не тъжа за Бо,сори
Но тъжа за Ани,много!
Но повече се радвам за Зоран.
Ще бъда смела и безотговорна. Смятам,че единствено няма шанс Мила,Ванко и Алекс да гласуват за Зоран. Всички други с голям процент вероятност да го направят.

# 837
  • София
Ще кажа само, че Зоран го подозирам в контакти отпреди формата.
Ганка извади късмет с Джулка, факт. Но браво, че толкова бързо реагира и задейства нещата и махнаха Йо. Тук мисля, че почти всички и отдадоха заслуженото. Ганка е добър играч, никой не спори. Учеше се в движение.
Та това наслагване на събития едно след друго довели до изгонването на Йоана, превърна Бо в аутсайдер, но тя се съвзе и промени нещата и то сама с няколко свои дръзки хода.
Не бъркай социална игра и стратегия. Бо никога не е искал да е лидер и да оглавява коалиции. Тя дърпаше конците задкулисно и фино и не искаше да се набива на очи. Това е перфектния сценарий да спечелиш, но и да не предадеш най-близките си хора/съюзници или ако го направиш, да не е като Зоран - тип слон в стъкларски магазин. Зоран имаше голям късмет, че на финала не беше срещу Анелия...
Бо никога не е имала толкова голяма коалиция като Ганка. Просто така се стекоха обстоятелствата, че Ганка се хареса с Ани, а към тя се прикрепи Ванко, който пък се имаше с Карин и Зоран (за което никой не е знаел вътре). Ганка сама каза, че с Ани са се открили на приказка, както е станало с Йо и Бо. Но дойдоха промените в племената и силния съюзник на Йо и Бо, Жорко отиде в Ифугао и хубаво ги издаде, а прецака и себе си.
Ганка нямаше добър подход с някои хора и се държеше доста авторитарно и това в крайна сметка и изяде главата.
При Йо и Бо имаме труден за контролиране цар Зоран, който си играеше своята игра, Иван Док, странен типаж, Жорката се наигра. Трудна работа. Ганка и Ани бяха с хора като Карин и Ванко, които са много лесни за съюзници и не създават никакви проблеми, на единия само трябва да му се дава храна, а на другия да му се казва какво да прави и така. Нямаш грижи. И те бяха групата на известните и готините. Спортисти и известни имена + две красиви млади момичета.
По-лесно се налагат такива модели за следване от останалите. Не случайно хора като Джулиана, Алекс, Драго като отритнати сирачета искаха да се харесат на тях, да получат втори шанс едва ли не. Докато много по-трудно е да отидеш при една нахакана и приказлива леличка (в добрия смисъл на думата - супер изглеждаш Йо!), която знае всичко за играта и не знаеш дали не ти крои шапката и при една жена с очила и скарана с часа по физическо (не мое мнение, а мнението в очите на средностатистическия човек, пак стереотипи).
Така че ти си нямаш на представа колко трудно е било за Бо да оцелее сред такива хора, да не се набива на очи и едновременно да прави ходовете си! И реално Бо е била истински застрашена само веднъж и дори и тогава идола беше пропилян реално погледнато. Зоран толкова го беше хванала параноята и знае колко е добра Бо и го достраша да даде вот за нея, предусещайки, че го работи нещо (понякога блъфа е по-силен от силната карта).
Изобщо много сложни неща, много.

Simple Smile

# 838
Ще бъда смела и безотговорна. Смятам,че единствено няма шанс Мила,Ванко и Алекс да гласуват за Зоран. Всички други с голям процент вероятност да го направят.
Мда. Язък за женският сезон!

Ох, бе, Дяволо! Наистина ли ги вярваш тези глупости! И ти си правиш едни сценарии....
Цитат
И те бяха групата на известните и готините. Спортисти и известни имена + две красиви млади момичета.
По-лесно се налагат такива модели за следване от останалите. Не случайно хора като Джулиана, Алекс, Драго като отритнати сирачета искаха да се харесат на тях, да получат втори шанс едва ли не.

# 839
Онлайн излъчвано състезание с участници от най-популярните реалити формати в България.
Сезона от 2021 може да се гледа тук

Скрит текст:

[/spoiler]
Благодаря!За съжаление не гледам онлайн,а и контингента наоколо ми.

Общи условия

Активация на акаунт