Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 52

• 39 585
  • 736
  •   1
Отговори
# 180

КОкикс, за ашваганда-та знам че сваля кортизола, затова е хубаво да си го знаеш, т.е да си го излседвала преди да приемаш.....опитвам се да намеря една статия/която бях запазила някъде/, но ще ми отнеме малко време
Досега кортизол не съм пускала, та не знам как са му стойностите..ддуг въпрос е че аз от години ( оше от тийн някъде започна) имам симптоми на генерализирано тревожно разстройство- или просто тревожност. Обостря се когато съм под стрес, получавам "anxiety attacks", общо взето има си някакво медицинско обяснение,  но съм свикнала че просто съм тревожен човек. В това отношение може но кортизола ще ми е висок..но ще го изследвам
Твърде вероятно. При мен се оказа така. Висок сутрешен и обеден кортизол, заедно с напрегнатост и ставане в ранни зори.
Не съм писала отдавна, погнаха ме задачки.
Леко либерализирам режима, купих червен ориз от Кауфланд, сготвихме го с броколи и яйца за гарнитура към месото, след 6 м. НВ ВМХ ми се струва много вкусен. А преди не кусвах нищо, различно от бял, не ми беше вкусно. Рецепторите много се променят.
Кокикс, 1. час до 7, 2. в изходна позиция. Ако е над 7 означава, че това, което си изял не е за теб. Това е за нас. За хора без ИР до 8.

# 181
Витамин Д през лятото пиеше ли се?
Ако имаш дефицит, пие се.

Във връзка с витамин Д - ако искам да видя как ми влияе даден продукт на нивата, просто не го спирам за изследването, нали така?
Аз не го спирам.
Че с какво си пречат двете?

И аз това се чудя ..
Това пише в lekar.bg - Не се подкрепя паралелната употреба на Ω-3 и на Д и Е-витамини.
Сигурно защото рибеното масло съдържа вит.Д и Е

Последна редакция: ср, 25 май 2022, 17:51 от Миоки

# 182
Миоки , колко витамин Д може да има в рибеното масло ?  Едва ли е много , за да се предозира

# 183
Не е много, ама с добавките обикновено си връзват гащите срещу предозиране, те да се предупредили изрично. Аз и добавка с 400 единици витамин Д съм виждала дето изрично пише да не се превишава 1 на ден, щото толкова препоръчват. А пък 400 единици за човек в дефицит няма да направят едно нищо, 2-3 пъти по толкова също няма обаче те си го пишат.

# 184
Миоки , колко витамин Д може да има в рибеното масло ?  Едва ли е много , за да се предозира
Не знам, зависи сигурно от много фактори - от каква риба е добивано - вид и начин на отглеждане/улов, къде е живяла рибата, с какво се е хранила и т.н. Вероятно варира доста, но не мисля, че е много. Според мен няма проблем да се комбинират, стига да не взимаш много големи количества синтетичен вит.Д

# 185
Здравейте момичета.
Нова съм в тази Болест.Диагнозата ми е НОМА  ИР - 2,6 И ХИПЕРИНСУЛИНЕМИЯ  НА 60-120 мин.
Пия от 5 дена Метфокон от 1000мг, 1/2 вечер.
Но от два дена сутрин ръцете ми стават мокри и не се чуствам ок.
Къде греша?

# 186
Бавно си движа аз отслабването.
В неделя фаста мина по-добре. Но защото нарочно пих вечерта доста вода и то топличка.
И отслабвах малко и в дните след това.
Сега съм под 66 вече.
В неделя ако не ми е дошло - пак ще фаствам вечерно.
Но преди два дни на работа колега почерпи и викам да го уважа.
Два бонбона мерси лапнах. Нямах проблеми с кз. Но ми взеха енергията тия бонбони. После ми стана едно отпаднало и поспаливо.

# 187
Мда, падат батериите много осезаемо за който като нас е отвикнал от такива неща. Преди просто не съм си давала сметка от какво е. Усещам го и аз много, тоя месец аман от рожденници. Да свършва вече, само още един рожден ден остана Grinning
Еднократно обикновено не ми се отразява, но последните седмици много поводи бяха и хич не ми харесва как се чувствам като цяло. Че и жегите ми вземат много от енергията и те, така ми е по-трудно да се справям и с тях.

# 188
И аз съм на фаст. От 25-ти вечерта и мисля да изкарам поне до събота вечер и според-зависи, може да удължа до неделя сутрин.

# 189
Иначе в корема и талията се стегнах още и даже свалих.
Но почнах кростренажора по-често да карам.
Определено като се кара поне 4 пъти в седмицата има голям ефект.
Иначе го карах 1-2 пъти. Сега като увеличих е осезаемо.

Миоки, що три дни фаст? Не е ли много?

# 190
Момичета, дайте някоя рецепта за заешко...с някаква гарнитура,  подправки..вкусно да стане...че креативността ме напусна..тези в нета не ми харесват

# 191
Иначе в корема и талията се стегнах още и даже свалих.
Но почнах кростренажора по-често да карам.
Определено като се кара поне 4 пъти в седмицата има голям ефект.
Иначе го карах 1-2 пъти. Сега като увеличих е осезаемо.

Миоки, що три дни фаст? Не е ли много?
Ем като е гарга, да е рошава. Всъщност, основната причина е, че след полет началото на седмицата, ми се подуха глезените. Ходих на дофтор, кръв, урина - здрав симулант.

# 192
  • София
Момичета, дайте някоя рецепта за заешко...с някаква гарнитура,  подправки..вкусно да стане...че креативността ме напусна..тези в нета не ми харесват

И с пилешки пържоли  става много добре. Аз го правя с половин лимон, течна готварска сметана и не добавям вода.

# 193
Здравейте, аз съм с ИР. Инсулинът беше 30, падна на 25, преди месец беше 20. Минус 7 кг съм, но имам и стеатоза. Има ли някоя от вас стеатоза? Как се повлиява от режима? Аз в понеделник съм на гастроентеролог, защото от известно време имам болки след хранене  високо вляво. Възможно ли е проблеми с жлъчката вследствие на повишения прием на мазнини при режима? Приемам и метфокон вече близо 8 месеца с прекъсване.

Последна редакция: пт, 27 май 2022, 20:12 от Gals_h

# 194
Днес засякох в кварталната аптека един хомеопат, който идва всеки петък за консултации и хората се редят яко. Говореше с една жена и докато чаках на касата, само дочух някои ключови думи като "преддиабет" и "няма да ядеш след 3 часа следобяд". Май само до средностатистическия ендокринолог не е стигнала мълвата за ползите от фаста.

Общи условия

Активация на акаунт