Студенти в Нидерландия - 13

• 58 497
  • 742
  •   1
Отговори
# 240
Здравейте, имам следния въпрос, т.к тук има много компетентни хора, независимо че съм майка вече на второкурсник и бивша студентка в Холандия ( преди 20!години) 😀- с договор за наем Но за преотдаване на стая от главния наемател може ли да се регистрира в общината? Т.е. Договора е за 6 или 8 месеца и реално е пренаел стаята от наемателя може ли/ трябва ли да се регистрира в общината? Благодаря предварително!!!

# 241
Не знам дали е влезнало в сила, но съм чела, че от 2022 училищата ще издават и многоезични дипломи.

След предварително заявяване, издават и многоезична диплома от училище. Поне в Първа езикова тази година им издадоха, но тя не върши никаква работа, защото ги няма всички оценки преведени на английски, а само общия успех.

# 242
Здравейте, имам следния въпрос, т.к тук има много компетентни хора, независимо че съм майка вече на второкурсник и бивша студентка в Холандия ( преди 20!години) 😀- с договор за наем Но за преотдаване на стая от главния наемател може ли да се регистрира в общината? Т.е. Договора е за 6 или 8 месеца и реално е пренаел стаята от наемателя може ли/ трябва ли да се регистрира в общината? Благодаря предварително!!!
Може , синът ми започна така
 Младежът който му преотдаде стаята си направи договор ( подписа и  сина ми ),  даде го на ландлорда, той го обяви в общината , или нещо такова , и с този договор синът ми се регистрира . Успех !

# 243
Все още има  студенски билети в България еър, тръгване на 01.09 и връщане на 23.12,  за 501 лв. с включен допълнителен куфар и безплатна смяна на датите в двете посоки.

# 244
Това с безплатната замяна е една голяма заблуда. Синът ми имаше връщане на 30.8.
Наложи се да се премести не по-късно от 25.8
В периода 12.8-25.8 най-евтиното "безплатно" беше 550лв.
В крайна сметка избра 11.8 - две седмици преди необходимата крайна дата само срещу 200лв доплащане...
Толкова за студентската тарифа - на практика работи само в ненатоварени периоди, но то през тях билетите са евтини - ако не на калъфите от БГ еър, то на Уиз и Райън и няма никакъв смисъл от предварително с месеци закупуване.

# 245
Какво означава “студентски билети” някаква по- ниска тарифа ли са?

quote author=охлювчетоо link=topic=1456630.msg44974284#msg44974284 date=1656440353]
Все още има  студенски билети в България еър, тръгване на 01.09 и връщане на 23.12,  за 501 лв. с включен допълнителен куфар и безплатна смяна на датите в двете посоки.
[/quote]

# 246
Ние сме сменяли дати няколко пъти, вссъщност няма билет на който да не сме променяли поне едната дата, само еди път ни казаха, че ако държим да лети на 25.12. ще се наложи да доплати, но разликата с купения от нас билет и цените на останалите билети за тази дата беше двойна.
Според мен имат в предвид такса по смяна на полета а не цената на билетите.

кирова, България еър имат студентски билети, за Амстердам са добър вариант, още повече, че общежитието на синът ми,  му е съвсем близо до летището.Намерих за 400 лв, без допълнителеен багаж и много по-дълга продължителност /5 часа/ с България еър полета е за 2 часа.
До Айндховен за тези дати, без багаж е 480 лв. после влакче до Амстердам и цената и времето на придвижване ще са повече, за смяна на датите не съм наясно как стоят нещата с WIZZ и Ryanair, пише че има такси, но кога се прилагат и има ли вариант да се спестят,  не знам.

# 247
Принципно при промяна на дата за билет, ако въобще билета позволява смяна има: глоба + доплащане разликата за свободните към момента тарифи.
Това е в краткост правило за всеки билет, не само за студентски.
Тези билети, чиято тарифа позволява промяна на датата на билета - нямат глоба,
но ако искате смяна за дата, за която има свободни места само с по- скъпи тарифи, то доплащате разликата. Икономи класа също има множество различни тарифи. И колкото по- малко мест са останали за конкретна дата, толкова по- високи тарифи и в икономи има свободни.

# 248
  • София
Един тъп въпрос, така наречените прогнозни оценки за 12-ти клас кой ги прогнозира? От училището официално или ние сами хвърляме боб?😄 И ако е второто как ги нанасяме/представяме, в какъв документ? Пращам щерката до канцеларията тия дни да си подаде искане за тези неща...Мерси!

# 249
Един тъп въпрос, така наречените прогнозни оценки за 12-ти клас кой ги прогнозира? От училището официално или ние сами хвърляме боб?😄 И ако е второто как ги нанасяме/представяме, в какъв документ? Пращам щерката до канцеларията тия дни да си подаде искане за тези неща...Мерси!
От училището ги вписват, на база текущи оценки. Няма дефинитивно определена формула.

# 250
  • София
А наборите по новата програма вече имат диплома за завършен гимназиален етап, нея ли ползваме до 10-ти клас включително или най-добре да си извади за всички години транскрипт на годишни оценки с хорариуми и прогнозни оценки с хорариуми за 12ти клас? Годишните оценки, нали? Не се вписват срочни?
Дописвам: това явно е новост с прогнозните оценки като искане за Нидерландия, но сега го прочетох на сайта на UvA. Също така, преди като съм чела, нямам спомен да са искали такса кандидатстване- 100 евро, а сега и това го има.

Последна редакция: ср, 29 юни 2022, 11:26 от Peruanka

# 251
Здравейте, тъй като много хора ми пишат на лични и не успявам да отговоря на всички. Синът ми заминава утре за Айндховен и ще говори с агенцията на място, дали може той да "доведе" друг човек на неговото място, но след 5ти юли ще има крайната информация за дата на освобождаване. В момента е много ангажиран, тъй като приключва стаж, предава проекти и защитата му е на 5ти юли. Така, че в момента няма как да прави уговорки, без да е наясно какво ще кажат от агенцията. My housing е агенцията.   
Здравейте,моята дъщеря е приета първа година във Фонтис.Не ни дадоха общежитие  и сме в голямо затруднение.Моля пишете ако това е възможно. Благодаря предварително

# 252
Здравейте и от мен.Моята дъщеря е приета в Айндховен и Арнем.От Фонтис ни отказаха квартира.Писахме отново до унито,но нищо.Търсенето е безуспешно.Ако има някой който е на място и може да помогне  ,предлагам 500 евро за помощта.

# 253
Здравейте, изискването за прогнозни оценки за 12 клас за всички университети в Нидерландия ли важи? На дъщеря ми от училището ще издадат академична справка за годишните оценки и хорариум само за 11-ти клас. За 12 - ти клас само хорариум.

# 254
  • София
Аз дописах после поста си по-горе. До сега не са искали прогнозни оценки май, но днес го чета като изискване на сайта на UvA. Не знам за другите унита. Също и таксата кандидатстване 100 евро май е новост в UvA

Общи условия

Активация на акаунт