Отговори
# 45
  • София
Колко истински са едни ценности, ако трябва са бъдат налагани насила Wink

Иначе примери как на някого не му е повлияла религията му, поне острани де, сигурно всеки може да извади, но насреща има много повече, в които е повлияла силно. То това й е и смисълът на религията, да влияе. Ако не влияе, вероятно става дума за хора, които не са религиозни наистина. Но всеки, отрасвайки в религиозна среда, попива от нея по един или друг начин, най-малкото несъзнателно. Та всеки си прави сметка за себе си доколко да се довери.

# 46
май не правите разлика между религия и възпитание!
Не, просто Вие не схващате ролята на религията за изграждането на културния бекграунд на индивида. Въпреки цвъкнатата удивителна, просто Ви липсва образование.
май на теб ти липсва такова, щом почваш да преминаваш границити в общуването!
Има ли мусулмани терористи, наркомани, обратни, алкохолици и т.н.? Има ге при всички националности! Има хора възпитавани чрез насаждане на религията, но има и светско общество, например, модерната Турция, ако не си ходила, влез м техния мол да видиш разликата...Възпитанието играе голяма, основна роля при формирането на личността. Как ще бъде възпитан, вече зависи от родителите му. Как го виждат и т.н. Едно е мусулманин живеещ в азиатска Турция, например, друго е, живееш второ или трето поколение в Европа...и при двата случая има религия, но възпитават се по съвсем друг начин. Разбира се, че религията оказва своето влияние върху човека, само ако той иска това. Да не говорим, че при съвместният живат, всички разлики могат да бъдат изгладени, ако двама души се обичат и държат един на друг...

# 47
  • София
Затова 70 години не могат да се интегрират, аха.

# 48
дали не могат, или на някой не му е изгодно това? По скоро второто, нали?! Как иначе, ще избягат овчиците и какво ще правим тогава, кого ще управляваме:grinn:

# 49
Моловете са показател за светското?! И как точно - няма хиджаби, има къси панталони? Стига сте писали кръгли глупости, от които хал-хабер си нямате.

За да не коментираме само мюсюлманите - бях гледала история от САЩ. Възпитано и добро семейство с малко дете. Детето се разболява, лекарствата му са повече от заплатите на родителите на месец, всеки месец незнайно за колко години напред. Застрахователите не плащат нищо, защото детето има женени родители. Възможността е да излъжат системата с развод и да играят като самотен родител с дете. Родителите изпадат в потрес как така да се разведат, защото са католици. Накрая се развеждат, де, но имаха страхотни психологически спирачки , които са следствие от религиозни такива.

# 50
На Благо Джизъса примерно не му помага вярата... Grinning

# 51
Моловете са показател за светското?! И как точно - няма хиджаби, има къси панталони? Стига сте писали кръгли глупости, от които хал-хабер си нямате.
да ви кажа вие си нямате представа, не стига че са не само с къси панталонки, но и къси полички, боядисани, с прически и татуировки...явно не сте ходили, а само пишите, ей тъй, да сте винаги на ниво Mask
Турция вече не е това, което беше, защото жените вече карат коли, боядисват се, избират си гаджета, да-да...но само тезе, които имат пари, за тях няма религия, тя е за бедните!

# 52
  • София
дали не могат, или на някой не му е изгодно това? По скоро второто, нали?! Как иначе, ще избягат овчиците и какво ще правим тогава, кого ще управляваме:grinn:
Последно три милиона турци в Германия са овце, модерни хора или вярващи мюсюлмани?

Много е светски мола, да 🤣

# 53

И не, религията е съвсем далеч от битието и никакви догми и прийоми не са релевантни

Проблемите на хората преди хиляди години и днес са на практика еди и същи, произлизат от същите слабости и пороци. Промяната е само във външния облик.
 Не искам да влизам в наддумване, с някои величия не може и не бива да се спори. Не е красиво да правиш заядливи забележки когато не разбираш. Знам, че човек трябва много обширно да се запознае и овладее дадена материя, за да дръзне да се изказва по нея и пак рискува да сбърка. За да станеш добър специалист в дадена област, се искат хиляди часове труд, учене, практика, време за добиване на опит и винаги ще има още какво да научиш, нали? Ти колко прочете, колко време отдели и изобщо какви усилия положи да се образоваш конкретно в тази насока, че тръгна да ме поучаваш?

# 54
да ви кажа вие си нямате представа, не стига че са не само с къси панталонки, но и къси полички, боядисани, с прически и татуировки...явно не сте ходили, а само пишите, ей тъй, да сте винаги на ниво Mask
Изобщо не ме разбра какво пиша за пореден път. Хайде като за...неразбиращи ще го кажа. Молът не показва нищо. На 100 км от тоя мол, в същата държава, убиват момичета и жени, само защото погледнали мъж. Не бъркай организираната си екскурзийка до Капалъ Чарши с това, което се случва в държавата заради религията и националността. Щеше да е смешно, ако не беше жалкарско.

severnosianie, а ти за какво точно се бориш?

# 55
Изобщо не ме разбра какво пиша за пореден път. Хайде като за...неразбиращи ще го кажа. Молът не показва нищо. На 100 км от тоя мол, в същата държава, убиват момичета и жени, само защото погледнали мъж. Не бъркай организираната си екскурзийка до Капалъ Чарши с това, което се случва в държавата заради религията и националността. Щеше да е смешно, ако не беше жалкарско.
точно така, ето, че се съгласявате с мен,..отивайки, даже и в Истамбул, в някой краен квартал, там могат да ви убият, така е, не заради религията обаче, да не би, религията в центъра е друга, а в крайните квартали да липсва,....не, ..а заради бедността и възпитанието....Та, нали религията е една и съща за всички тях и тя казва не убий, във всички религии....но виждаме, че не тя е причината.....айде, със здраве
Човек, трябва да знае, че религиите си имас своите особености, например, при мусулманите жените нямат права! На някои хора това им харесва, но има и друга страна, това е модерното общество, което променя законите...Но въпреки това, че жената е без права, тя не може ей така да се изнасили, прилюбодейства, убие и т.н. все едно виждаш жена и правиш с нея каквото си искаш....всяка жена там си има собственик в прекия смисъл....ражда си момиче, та е собственност на бащата, когато се откупи от него, става собственост на мъжа си и т.н...не може да посягаш на нечия собственост, това се наказва със смърт даже....общо взето, интересна е религията, но така беше и едно време при нас, християните ....има много хубава тема и статия, но не е за тая тук...

Последна редакция: пн, 01 авг 2022, 08:31 от vstov

# 56

Иначе примери как на някого не му е повлияла религията му, поне острани де, сигурно всеки може да извади, но насреща има много повече, в които е повлияла силно. То това й е и смисълът на религията, да влияе. Ако не влияе, вероятно става дума за хора, които не са религиозни наистина. Но всеки, отрасвайки в религиозна среда, попива от нея по един или друг начин, най-малкото несъзнателно. Та всеки си прави сметка за себе си доколко да се довери.
Права си, че влияе, но не мисля, че религията може да спре човек да изневери.
И за да отговоря на другите въпроси в темата - на мен която и да е националност не ми пречи, но с религиозен човек (независимо от религията) трудно бих могла да вирея.

# 57
  • София
Между другото, религиозните християни също са ми доста досадни. И аз не бих се хванала с някой религиозен, независимо от каква вяра.

# 58
  • София
Северно сияние, да кажем, че имам достатъчно познание на материята, отблизо, отвътре, както се казва и имам право да ти секна словоблудствата за подменените ценности.

# 59
Имам роднини, които са силно религиозни. Не можаха да ме направят една от тях въпреки упоритите си опити в тази насока. Всъщност не би ми пречило да имам такъв партньор, ако не настоява и аз да бъда като него.

Общи условия

Активация на акаунт