Отговори
# 90
Здравейте. Искам да отслабна и ми трябва помощ с изчисляването на калории и макронутриенти. Аз съм 148см и 57 кг. На 27г. Колко калории трябва да приемам за да отслабвам? За сега не тренирам, но смятам да започна вкъщи . Имам проблем с набавянето на протеин, повече от 50-60гр на ден с храна не мога да приема, имам протеин на прах и той добавя още 30гр за деня. Но добре ли е всеки ден да се приема? Да не ми навреди нещо?

Здравейте! За най-лесно изтеглете си приложение от типа хранителен дневник - от една страна, то ще ви изчисли необходимите Ви калории на база ръст, кг, години, физ. активност и ще Ви е лесно да си следите приема, тъй като Ви казва точно какви макронутриенти сте приели и колко още Ви остават или са в излишък.

Относно протеина - за мен лично е “must have” за всяка жена, но е важно да е качествен, с чист състав. Аз лично пия всеки ден, както и вкарвам в рецепти, но тук отново всичко е индивидуален организъм, ако все пак трябва да отговоря на въпроса - да, пийте, при адекватен прием не би трябвало да има никакъв проблем - при прекаляване могат да се натоварят бъбреците, както и да излязат пъпки, но пак казвам, при качествен състав и адекватен прием би било невъзможно Simple Smile

Съвет - започнете тренировки, всичко ще става доста по-бързо и приятно. Ако искате групови, препоръчвам Ви 19:10 понеделник и сряда в София, студентски град, ул. „Петър Увалиев“ 1, залата е bodyspot, има и сутрешни вторник, четвъртък и петък 9:30 Simple Smile, както и може да се обърнете към мен за индивидуални такива Simple Smile

Последна редакция: нд, 15 сеп 2024, 10:22 от Рaдост

# 91
Дайте конкретен пример за такова приложение, моля.

# 92
Дайте конкретен пример за такова приложение, моля.

Аз лично ползвам Lose it!

# 93
  • Г. О.
Здравейте. Относно тренировка с изкачване на стъпала, с цел отслабване и стягане на седалището (комбинирано с хранителен режим). Как препоръчвате - да се бяга нагоре и да се почива вървейки надолу или да се поддържа вървейки едно монотонно темпо, без да се бяга по стъпалата? Като времетраене също искам да чуя какво препоръчвате?

# 94
Здравейте. Относно тренировка с изкачване на стъпала, с цел отслабване и стягане на седалището (комбинирано с хранителен режим). Как препоръчвате - да се бяга нагоре и да се почива вървейки надолу или да се поддържа вървейки едно монотонно темпо, без да се бяга по стъпалата? Като времетраене също искам да чуя какво препоръчвате?

Привет - бързото темпо развива качеството бързина, а по-бавното и монотонно - издържливост.
И в двата варианта ще се отслабва при дефицит.
Повече и фокусирано ще се натоварва при по-бавно изпълнение.

Така де, както разбирам, желаете отслабване и стягане, така че аз бих препоръчала по-бавния и фокусиран вариант. Времетраене аз лично смятам поне 30 мин (така го правя и аз).

Последна редакция: вт, 17 сеп 2024, 10:43 от Рaдост

# 95
Здравейте, за пръв път ще пия протеин и си взех whey isolate, въпросът ми е по колко мл да разтварям във вода/мляко след тренировка, вътре има лъжичка разграфена до 100 мл - цялата ли да я пълня?

# 96
Здравейте, за пръв път ще пия протеин и си взех whey isolate, въпросът ми е по колко мл да разтварям във вода/мляко след тренировка, вътре има лъжичка разграфена до 100 мл - цялата ли да я пълня?

Привет! Обичайната доза е 30 г, освен ако при Вашия продукт не е обозначено друго. Преценете дневния прием и слагайте толкова, от колкото грама се нуждаете според енергоразхода.

За мл вода е въпрос на вкус - аз лично обичам да ми е по-гъст, следователно слагам повече прах и по-малко течност Simple Smile има и хора, обичащи да им е по-рядък Simple Smile

Последна редакция: чт, 24 окт 2024, 07:57 от Рaдост

# 97

Привет! Обичайната доза е 30гр, освен ако при вашия продукт не е обозначено друго. Преценете дневния прием и слагайте толкова, колкото грама се нуждаете според енергоразхода.

За мл вода е въпрос на вкус - аз лично обичам да ми е по-гъст следователно слагам повече прах и по-малко течност Simple Smile има и хора обичащи да им е по-рядък Simple Smile
Става дума за друго, не мога да разбера колко прах да сложа в лъжицата, която е вътре, защото е разграфена в МИЛИЛИТРИ до 100, а на опаковката пише по 30 ГРАМА протеин на порция. Пише, че опаковката е за 15 порции, просто това ме обърква колко мл е 30 гр.

# 98

Привет! Обичайната доза е 30гр, освен ако при вашия продукт не е обозначено друго. Преценете дневния прием и слагайте толкова, колкото грама се нуждаете според енергоразхода.

За мл вода е въпрос на вкус - аз лично обичам да ми е по-гъст следователно слагам повече прах и по-малко течност Simple Smile има и хора обичащи да им е по-рядък Simple Smile
Става дума за друго, не мога да разбера колко прах да сложа в лъжицата, която е вътре, защото е разграфена в МИЛИЛИТРИ до 100, а на опаковката пише по 30 ГРАМА протеин на порция. Пише, че опаковката е за 15 порции, просто това ме обърква колко мл е 30 гр.

Най-вероятно 30…

# 99
Здравейте, родих преди 7 месеца и почти нищо не съм свалила. Какво да правя в домашни условия защото няма как да ходя на фитнес.

# 100
Здравейте, родих преди 7 месеца и почти нищо не съм свалила. Какво да правя в домашни условия защото няма как да ходя на фитнес.

Привет! Лек калориен дефицит, по-чисто хранене.

Тренировки можете да видите в канала ми https://youtube.com/@mariamilosheva?si=qmvUsFdtrm69oOPB

Или да започнете онлайн тренировки с инструктор. (Насреща съм при желание)

# 101
Здравейте. Имам натрупани 30 кг след раждането и след като спрях да кърмя вече от половин година просто се чудя от къде да започна ..
Ужасена съм от визията до която стигнах. 174 см съм и тежа 97 кг.,:disappointed_relieved:
Решена съм да променя вече запуснатото си аз! С какви упражнения бихте ме посъветвали да започна във фитнес залата или у дома, а за хранителен режим ? Какво би трябвало да е началото?

# 102
Здравейте. Имам натрупани 30 кг след раждането и след като спрях да кърмя вече от половин година просто се чудя от къде да започна ..
Ужасена съм от визията до която стигнах. 174 см съм и тежа 97 кг.,:disappointed_relieved:
Решена съм да променя вече запуснатото си аз! С какви упражнения бихте ме посъветвали да започна във фитнес залата или у дома, а за хранителен режим ? Какво би трябвало да е началото?

Привет! Разбирам много добре как се чувствате. Днес (понеделник) стартирахме предизвикателство за влизане във форма с канал в телеграм (моят таргет за мен е общо 10 кг), като тази седмица съм си задала 3 кг. Там качвам тренировките, храната и триковете, които правя.

Казвам го като безплатен хранителен и тренировъчен режим в реално време:

Това с канала https:-spam302-/+8LVa6KBg1flkYTI0

Тук можете да видите тренировки https://youtube.com/@mariamilosheva?si=jTzsDh_nVsUr_jg5

А тук – съвети за хранене https://www.instagram.com/healthshapewithmaria?igsh=MW4yZmVvMGk5dHZsMg==

Последна редакция: вт, 19 ное 2024, 12:06 от Рaдост

# 103
  • Варна
Здравейте 🙂 Никога не съм имала оформен корем. Имало е моменти когато поне е плосък сутрин и вечер си е ,,подпухнал,,. Като активност бих се опредила среден тип.. Работата ми е свързана със седене, но за тонус тичам. Решила съм да започна да оформям... Какви съвети ще ми дадете за корема? Коремни преси? Какво трябва да изключа от менюто си? Имам две раждания и лапароскопска операция на 3 дни (явно това ме е мотивирало сега 😁). Според докторите мога да започна със спорт още след месец дори и се чудя дали има някакви по леки първоначални упражнения... Извинявам се за хаотичния пост и благодаря предварително 🙂

# 104
Здравейте 🙂 Никога не съм имала оформен корем. Имало е моменти когато поне е плосък сутрин и вечер си е ,,подпухнал,,. Като активност бих се опредила среден тип.. Работата ми е свързана със седене, но за тонус тичам. Решила съм да започна да оформям... Какви съвети ще ми дадете за корема? Коремни преси? Какво трябва да изключа от менюто си? Имам две раждания и лапароскопска операция на 3 дни (явно това ме е мотивирало сега 😁). Според докторите мога да започна със спорт още след месец дори и се чудя дали има някакви по леки първоначални упражнения... Извинявам се за хаотичния пост и благодаря предварително 🙂

Привет!

Наблегнете на протеина и изчистете храненето, за да изчистите мазнините, а формите ще дойдат от високоинтензивни тренировки, планкове и по-трудни коремни преси - в канала ми има и от двата типа тренировки - https://youtube.com/@mariamilosheva?si=0v89gHZpLwmKEQyk

Последна редакция: вт, 26 ное 2024, 10:34 от Рaдост

Общи условия

Активация на акаунт