Брекети – къде, какви, за колко? -тема 16

• 75 683
  • 751
  •   1
Отговори
# 330
Дано всичко е за добро!
Малкият с шина, на голямото дете да изберем брекети и в края на другия месец ще и ги поставят.
Пожелавам успешно лечение на всички!

# 331
Здравейте. Бихте ли ми препоръчали добър ортодонт в Плевен. Благодаря предварително.

# 332
Здравейте. Бихте ли ми препоръчали добър ортодонт в Плевен. Благодаря предварително.
Аз съм в Тандем дент. Имам приятели, които ходят и в дентал смайл. Моите ортодонти са много внимателни, 2000 лв на челюст, може на изплащане, може и наведнъж. Не плащам определена фиксирана цена. На горната челюст вече имам огромна разлика, в сравнение с това в началото, а зъбите ми са отвратително криви.

# 333
Здравейте. Имате ли мнение за дентален хирург Петър Чанков, който работи в клиника My smile в Бургас. Ще съм Ви благодарна да споделите мнението си.

Здравейте, отново. Въпреки липсата на мнения в интернет пространството за хирург д-р Петър Чанков, той ми беше препоръчан от стоматологът ми. Изключително съм доволна от избора си. Хирургът е много внимателен и може да те предразположи без проблем. Бях много притеснена, но след кратък разговор се отпуснах и изкарването на разрушения ми зъб стана за не повече от 15 минути, след което бях инструктирана какво да правя или съответно да не правя. Преди тръгването ми ми бяха поставени специални очила, които предпазват от инфра червени лъчи, чиято задача е да накарат раната във венеца да зарасне по-бързо.

# 334
Здравейте, моля ако някой се лекува при д-р Рами Фармауи да сподели мнение.

# 335
Здравейте, на дъщеря ми ще и предстои поставяне на брекети.
Тепърва имаме час за другата седмица при ортодонт 
Насочих се към доцент Грета Йорданова. Много ще се радвам ако някой сподели мнение за нея.

Интересува ме и ориентировъчна цена за долна и Горна челюст и дали при нея може да се плаща на вноски

# 336
Здравейте!
Някой от вас премествал ли е зъби напред с брекети, за да заемат мястото на липсващ зъб? Какви брекети поставихте и колко време ви отне лечението?
Болезнено ли е?
Напаснаха ли се добре долните и горни зъби?
Става въпрос за дете с липсващ 5 долен зъб.
Благодаря!

# 337
Здравейте, някой лекува/л ли се при д-р Теодора Йорданова и доволен от резултатите? Цените, които са обявени на сайта актуални ли са?

# 338
Да, моята дъщеря и съм писала съвсем малко назад подробен отговор на подобен въпрос. Четете темата, преди да попитате! Поне последните няколко страници четете!

# 339
alex 123, последният 5ти млечен зъб стои ли или падна? При кой лекар сте?

# 340
Млечен е и още стои, но няма зародиш на постоянен зъб и ни предлагат да го извадим и преместим зъбите, за да заемат неговото място.

# 341
Млечен е и още стои, но няма зародиш на постоянен зъб и ни предлагат да го извадим и преместим зъбите, за да заемат неговото място.
При нас е 5ти горе в дясно. По настояване на таткото ще остане и после никой не знае какво ще стане. Някой ден ще се стигне до имплант.
Аз исках да постъпим както при Вашия случай.
Ортодонтът ни остави сами да решим.
Голяма тревога е за мен тази липса на зародиш, голяма.

# 342
Никаква тревога не е, много хора имат такива липси.Особено 5-ти зъб не е никаква драма.Млечният зъб може да изкара цял живот,а може някога да се сложи имплант.
Аз лично ще го извадя и ще наредя зъбите.
Проблем е, когато е преден зъб, само един, да кажем. и ще има асиметрия.

# 343
  • пустинята Гоби
Имам приятелка на която малоумен зъболекарѝ е извадил 4 зъб като е била дете, не заради брекети, а защото така решил (имала е кариес, вероятно пулпит). Има много добре наредени зъби, липсата не личи, зъбите са се наместили сами и ако тя не ми беше казала, нямаше да знам за извадения зъб. Не се тревожете, нареждат се зъбите и с изваден зъб.

# 344
Аз нямам зародиши на 2та 5ти зъба отдолу, но като дете и двата млечни сами паднаха. Имах празни места и от двете страни и поради суетност твърдо отказах, въпреки желанието и възможността на родителите ми, да сложа брекети и чак сега на 26 години, преди година и малко започнах ортодонтско лечение с алайнери. С течение на времето 6тите ми зъби се бяха наклонили много към празните места, а заедно с тях и 7мите. 4тите също бяха наклонени назад към дупките. В момента отваряме място за импланти и ми предстои още ужасно дълъг път до поставянето им и предполагам изискват и някаква поддръжка цял живот, не съм проучила напълно все още.
Решението е трудно, но като човек, който сега си носи последствията, мисля, че щеше да е много по-лесно, ако като дете ме бяха “натиснали” за ортодонтско лечение и бяха затворили празните места. Особено като е 5ти зъб трудно се забелязва при усмивка.
Съветвам ви да проучите въпроса с имплантите и да попитате и детето, макар и малко, дали има желание да премине през това.

Общи условия

Активация на акаунт