Без секс..полудявам психически вече

• 44 921
  • 869
  •   1
Отговори
# 840
Хората днес са според времето, в което живеем. Да, сега духовността е изтикана назад, но който търси себепознание и дълбочина, намира я. Днес живота е меркантилен и материален, концентриран над физическото, бързите удоволствия и вещоманията. Съвсем релевантно е и хората да са такива. Всъщност живот без удоволствия е непълноценен. Нещо като веган меню. Всичко е в дозата.

# 841
  • София
Аз съм напълно доволна от днешните времена и по никакъв начин не ми липсват връзките от едно време, нито начинът, по когато са били третирани жените в тях.

# 842
Борис, ако искаш нещо издържано по темата, препоръчвам "Женската сексуалност" от Франсоаз Долто.
Да се игнорира или изтласква женската сексуалност говори за ограниченост, липса на познания, не за духовност.

# 843
  • Далечният изток
Скрит текст:
Филмът, който показвам с линк, е от 1986, а нашето общество само се е влошило от тогава.

Съжалявам, но някакви надути псевдо-позитивистки призиви за благоденствие - те на истина останаха в безвъзвратното минало.

Разбира се, че това, което се показва във филма, е доста масово.

Някои колеги питат с какво мъжът си го е заслужил - да, с бачкането си, с даването на сигурност и предвидимост, вкл. финансова, със старанието си да се показва като работлив мъж. И, да, не може да се отрече, не "пренебрегва" жената, "обръща й внимание" средно около 2 пъти седмично, когато той е на кеф и му се иска. При такива мъже няма 6-5, не питат много и не се замислят дали жената я боли главата или друго. Просто си вършат работата, затова и така се получава...

Борисе, 2023 г. сме, 21 век. Не си ли чувал, че и жените работят, понякога повече и от мъжа си?! Егати заслугите, шъ умра.... Стараел се да се показва той Joy Не че е работлив, само това се старае да покаже...
Аз такъв кон с капаци съм срещала веднъж, колега ми беше и съм писала и тук за някои наши разговори. Според него секс се прави за разплод, защото бил виждал вързани крави и как пускали биковете... Та и на Борис разсъжденията...

# 844
А може да е чист мързел, да не счита за нужно да "изразходва" ценната си енергия за жена си, направил й дете за продължение на рода, и толкова....
... Мързи го да гледа. Напоследък дори не взема душ всеки ден
Заради детето...
Жената го търпи, явно заради детето, вече се е отказала да повдига въпроса, като среща само "обещания" и нищо друго. Може и предната му приятелка затова да си е отишла,  кой знае.

# 845
Принципно няма лошо в някои от традиционните ценности, особено в частта за семейството и отговорността към него, обаче Борис много погрешно интерпретира някои от нещата. Примерно преди 100-150-200 години средната продължителност на живота е била 45-50 години, животът е бил доста по тежък, от деца се е работило на полето от сутрин до вечер през активното време на годината, условията на живот са били много по лоши. И на 40 години реално вече са си били баби, особено като са ги женели момичета на 15-16. Да не говорим за какво състаряване става въпрос, отглеждане на поне 4-5 деца, задължително поне едно починало от болести, някой път и повече. Така че може да са верни някои от нещата, за които пише, ама в наши дни звучат меко казано глупаво.
Борка, вместо да философстваш, ходи е***и бе, човек, много по готино е, мани ги тия глупости.

# 846
Хайтов, БКП и Библия. Борисе, преди са пътували с волски каруци. Преди са карали автомобили без екстри. Преди го е нямало интернет. Аз да те питам като си такъв традиционалист, защо пишеш в БГ МАМА? Защо ползваш интернет? Това е пошло. Или, а да забравих това трябва да е привилегия само за мъжете?! И защо когато една жена не иска да прави секс веднъж или два пъти става проблем? Ама за мъжа няма проблем. И да по старому също един мъж като на*бе много мацки е пич, а една жена ако я на*бът много мъже е к*рва? Да ви имам и закостенелите тролски мозъци!

# 847
  • над кукувичето гнездо
Е, все пак отбелязахме, че генерираме трафик. Важното е спорът да върви и да се изсмукват аргументи от всички възможни кладенци.

# 848
и аз съм доволна от сегашните времена и отношение от мъжете.Не съм имала много връзки, но до сега не съм попадала на мъж, който изисква от мен нещо, без да дава в замяна.

За мен мъжът си заслужава пантофите и салатата не чрез пари и работа, а чрез грижа и отношение, да покаже че му пука за мен, че съм важна. Ако чуя да ми казват “Заради теб съм уморен, за теб работя толкова” ще го отърва от товара и ще си замина.

# 849
  • някъде по морето

Не ме убеждавайте, че е лошо жената да "познава" само мъжа си, първия, единствения. Не ме убеждавайте, че алтернативата е донесла нещо много добро на хората.

Аз поне такова твърдение не прочетох.
Просто трябва да има "равенство" и за двата пола в това отношение. Щом е супер мъжа да е преспал с половината град преди да се задоми, защо и за жената да не важи същото?

# 850
Много се превъзнася тази девственост на булката, не мисля да е кой знае какъв келепир, но такива връзки рядко оцеляват в нормални условия. Навремето мислих дори, че е невъзможно, но все пак макар и рядко се случва    , виждал съм такива успешни просъществували тийн връзки, в които жената не е била с друг. Обаче това е някакъв много малък процент, повечето случаи първоначално се лепва за първия у мъж, голяма любов и тийн драми, след няколко години пораства и отлита. Или ако все пак се върже с брак и/ или дете, по някое време се сеща какво е пропуснала и тръгва да наваксва.
Така че аи не, мерси съм.

# 851
  • София
Ние имаме едни приятели, те са се взели така. Та съответно имат голямо момче и момиче в про гимназия. Момчето и то си хвана една девойка на 18-19, първа любов, забременя. Всички викаме - айде пък може да стане като старите. Бабина ти трънкина!
В момента са разделени, тя не му дава детето и прочие красоти.

# 852
Авторке, измисли ли какво ще правиш?

# 853
  • София
Мисля, мисля и все се връщам в реалността..Ще кажете изписахме хиляда коментара за нищо. Ами не, добре ми подействаха, друго е и някой отстрани да погледне нещата. Та, дерзая общо взето..

# 854
Оглеждай се за алтернативи (любовник), не бъди захлупена Simple Smile От мъжа си няма какво да чакаш повече от това, което е в момента.

Общи условия

Активация на акаунт