Любители на кучета - 132

• 29 741
  • 729
  •   2
Отговори
# 165
Имам чувството, че едни и същи снимки качвам 😂..Затова този път и почти узрелия 🍋 се вижда в левия ъгъл ..

# 166
  • Бургас
На тези снимки докато намеря кучето Simple Smile Simple Smile

# 167
  • София
Това с глутниците и доминирането беше "разбито" като мит преди време. Ако това поведение е станало изведнъж и е постоянно, кучето трябва да бъде обстойно прегледано от лекар. Може да има връзка с това, че не е кастрирана, не знаете ли кога трябва да се разгони? На тази възраст вече е доста възможно да има проблеми с хормоните, матката и млечните жлези.

Ако се случва при определени ситуации, по- скоро е в отговор на силна възбуда, при която не знае как да реагира. Дворът, за съжаление, не разхожда кучета. Пробвайте с редовни разходки с много душене и разнообразяване на средата, в случай, че не го правите. Един час обикаляне и тичане по полето е чудесна стимулация за кучето.

Моят отговор е базиран на по- новите методи за обучение, където няма доминация, "не" и т.н, а пък вие ще си прецените как да постъпите. И аз преди време действах по руската школа и не мога да кажа, че не съм имал резултати, но в момента са много по- трайни и ежедневието на мен и кучето е доста по- приятно без хилядите команди, които още помни.

# 168
Какви са новите методи на обучение, че ми стана интересно?

# 169
  • София
И чии са, щом като всички стари са руски?

# 170
  • София
Изцяло позитивно обучение (R+ training).

Относно изцяло позитивното - аз се запознах с него и си закупих курс при жена, която е в Америка, но се разпространява по цял свят в момента, също както останалите методи. Има и разработен бизнес и курсове, които са базирани във Великобритания, но на мен не ми допадна самият им начин на предаване на информация и цялата маркетингове стратегия.

Масово се ползват ресурсите на т.нар "руска школа", затова го обобщих по такъв начин. Разбира се, че не са само руски.

# 171
  • София
Кумата ми обучава кучета по изцяло позитивния метод с награждаване и не съм я чувала да отрича глутницата и инстинктите  за доминация на кучетата. Може и да бъркам, де - рядко се виждаме, уви, и не говорим само за кучетата, та може и просто да не съм разбрала. Сега ще се сертифицира като треньор в Швейцария, като се върне след няколко месеца ще видим дали няма пък да донесе и тя малко повече инфо за подобни тези.

# 172
  • София
То информацията често се сменя, методи и проучвания безброй. Вероятно и тя минава курс, където това с глутницата, алфата и доминацията се отрича. Но аз поне намерих доста логика и съм доволен от този начин. Кучето ми знае страшно много команди, но в един момент беше станал пренавит и се държеше като робот и за всяко свое движение или действие искаше моето одобрение. Беше станал прекалено зависим и не знаеше как да взима решения в отделните ситуации.

# 173
  • София
В тази тема, всички, които обучаваме кучетата си, го правим посъвременни методи с положителна стимулация.
Както хората, така и кучетата имат инстинкти, които и с дълго обучение си остават, макар и подтиснати.
Йерархията в глутницата важи и за хората. Без норми и правила, просто ще се избиваме.
Кучетата, освен това, могат да страдат от ментални проблеми. Конете също. Споменавам го, защото и двете работни животни могат да страдат от ПТС и да се нуждаят от терапия.
Ревност се наблюдава и при деца, които се сдобиват с брат или сестра. Кучетата също могат да ревнуват.

# 174
  • София
Аз не отричам нищо, което някой ползва като метод, просто споделих още една гледна точка за кучето, което провява странно поведение. Всеки е свободен да вярва и обучава кучето си както пожелае. И аз съм действал по други методи и съм слушал какво ли не по парковете.

Всеки дава лакомства, но същевременно упражнява и сила чрез повода или ползва строг нашийник/ душач/ електронен нашийник. Това, че се ползват и лакомства далеч не го прави цялостно позитивно за кучето. Информация има страшно много, но е на английски.

Аз никаква йерархия не упражнявам и не държа на нея. Подкрепям поведенията на кучето ми, които ми харесват и искам да виждам по- често и се разбираме чудесно без да казвам нищо или да имам някакви стриктни правила като преди за качване по диван, ходене пред мен, влизане преди мен и т.н. Психически аз се затормозявах страшно много с тези неща, а за кучето не мога да кажа, но подозирам, че и за него не е било по- различно. И с месеци мога да не ползвам никакви команди и всичко си е супер.

С ментални проблеми нямам опит, явно моите кучета нямат такива, защото със страховете и поведенията, които не ми харесват, съм се справял без такава терапия. Изобщо кой ще диагноситицира куче тук и ще му прави такава терапия?

# 175
  • София
Аууу, ужас, на английски. Няма да можем да се докоснем до тях 🤣.
Влизате в темата без дори да сте прочел началната страница и информацията там.

# 176
  • sofia
Аз смятам, че при кучето на Духче си е чист опит за доминация и привличане на вниманието.
Кучето е част от глутница. В глутницата има водач. Добре е у дома, този който се грижи за кучето да е водача. Кучетата обичат реда и липсата на правила ги обърква.

# 177
  • София
Аууу, ужас, на английски. Няма да можем да се докоснем до тях 🤣.
Влизате в темата без дори да сте прочел началната страница и информацията там.

Доста неуместно и излишно поведение от Ваша страна?

Точно, защото съм прочел главната страница с темите за корекция с повод, доминантност, светилата като Сизър Милън и др. се включих с друга гледна точна по споделения проблем. Не помня да има опция да следите от колко време чета темата. Не съм казал, че английският е недостъпен, а напротив. Именно, че  при желание всеки може да се запознае с нещата, които аз споделих, на мен лично всичко от този тип ми е любопитно и не случайно съм участвал в няколко курса, тъй като във всеки един съм намерил достатъчно полезни неща.

Не знам какви са тези нападки и защитна реакция, все едно нещо нередно съм написал. Няма повече да Ви притеснявам с присъствието си, не се притеснявайте. Посрещането беше достатъчно показателно и явно не се вписвам като любител на кучета, въпреки че нищо не знаете за мен. Поздрави! Animal Dog

# 178
  • София
Съжалявам, но вашият тон беше леко поучителен. "Обаче са на английски", например. Говори, че намесват, че ние не можем да ги прочетем.

# 179
  • Пловдив
Mда,можем само руски да четем,затова така ги обучаваме...
Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт