Рак на белия дроб - тема 11

• 114 097
  • 1 323
  •   1
Отговори
# 600
Нищо друго няма да Ви даде категоричен отговор, освен хистопатологията. За съжаление, предвид краткия период, в който се развива действието, и големината на лезиите (видна от снимките) - по никакъв начин не може да се изключи метастатична болест.

Хубавото - ако въобще има нещо хубаво в едно онкологично заболяване - е, че все още не сте правили системно лечение (поне така подразбирам), което значи, че ще имате варианти за такова. Тоест, възможно е да може да се овладее настоящето положение.

Като излязат резултатите от биопсирания материал, качете ги тук (със заличени лични данни) и ще Ви ориентираме. Успех и здраве на майка Ви.

Благодаря ви!
Веднага щом получим биопсията, ще я кача!
Приятна вечер ви желая 🌷

# 601
Някой използвай ли е този апарат за дишане на водород и има ли смисъл
https://fb.watch/ltuslxaf5c/
И още един въпрос, днес баща ми мина онкокомисия, докторката каза, че е  четвърти стадий рак на белия дроб и много разсейки в костите, но за проба можел да мине един курс химиотерапия, чудим се с майка ми има ли смисъл да минава през това

Последна редакция: пт, 30 юни 2023, 14:26 от erika80

# 602
Здравейте от доста време търся информация свързана с темата, но нищо не разбирам! За съжеление преди седмица откриха диагнозата на моя дядо Първичен Канцром на белия дроб с местази в рамото  , които пък идвал от тестисите! Така всичко започна преди 4/5 месеца с болки в рамото, след дълго лутане по специалисти който казваха нищо ти няма се отиде на ядрено магнитен резонанс и там се откри тумор в рамото, отидохме за лечение в Горна Баня болница по ортопедия при др Патриков! Направиха му биопсия и др иследвания чакахме месец и полвина и накрая ни казаха диагнозата като се ходи и на допълнителни иследвания в Пирогов ! Та икам да попитам ако има хора сблъквали  се с това или техни роднини ако могат да ми помогнат😔!  На диагнозата пише Първичен Канциром на белия дроб с метастази в рамото пише, че идва от тестисите и е без усложнения!!! Няма симптоми освен силни болки в рамото, които се засливат през ноща, не кашля храни  се изглежда добре СЛАВА НА БОГА ! Та можели някои да ни каже какво означава тази диагноза, който е по запознат е преминал през това! Коя болница по онкологични заболявания е добра , кой специалист ,какво лечение ви назначиха,кой препоръчвате като цяло защото имам чуството, че е едно безкрайно лутане из болници и иследвания даване на пари без никой да обръща внимание и чакане когато времето е критично!  😔

# 603
  • Пловдив
Качете епикризата,или поне частта описваша хистпотологичното изследване на взетата проба. Така не се разбира точно за какво става въпрос.Като заличите личните данни.
Не сте писали,както и в профила нямате полъленени данни за местоположение ,за да ви насочим към конкретни онкологични клиники/отделения ,които са най-близо. Но навсякъде протоколите за лечение са еднакви ,в зависимост от биологичния профил на заболяването.

erika80
Не си харчете парите и губете време с подобни "измами".
Генетични изследвания за наличие на таргетируеми мутации ,както имуно-хистохимично за експресия на PD-L1 правени лии са?

Последна редакция: нд, 02 юли 2023, 20:37 от whitefang

# 604
Качете епикризата,или поне частта описваша хистпотологичното изследване на взетата проба. Така не се разбира точно за какво става въпрос.Като заличите личните данни.
Не сте писали,както и в профила нямате полъленени данни за местоположение ,за да ви насочим към конкретни онкологични клиники/отделения ,които са най-близо. Но навсякъде протоколите за лечение са еднакви ,в зависимост от биологичния профил на заболяването.

erika80
Не си харчете парите и губете време с подобни "измами".
Генетични изследвания за наличие на таргетируеми мутации ,както имуно-хистохимично за експресия на PD-L1 правени лии са?
  от гр Етрополе сме Софийска област whitefang

# 605
Здравейте! Пиша по повод бащата на мъжът ми. Той е на 80г. миналата седмица му откриха тумор в белия и черния дроб. Ходихме при няколко доктора в София, всички казват, че няма надежда. Дори не  могат да му вземат биопсия, за да определят вида на тумора,  защото се съмняват, че ще успеят да го събудят. Много бързо се изморява, в  момента е  на кислород. Без кислород сатурацията му е 80. Утре ще го извозят до Елхово. Приемам всякакви съвети какво да правим, как да му помогнем, какво да му даваме. Хранителни добавки, лекарства и всичко което се сетите....

# 606
  • Пловдив
Какви придружаващи заболявания има.Възрастта не определящ фактор за невъзможността за лечение.А надежда дали има никой не може да ви каже.На мен Неврохирурга ми даде от 6-12 м, евентуално още 5-6 месеца в който ще съм жив труп . 2018 ...

# 607
Здравейте, за съжаление нашата борба приключи, тати пое по пътя към звездите. Искам да ви благодаря за мненията, насоките и съветите. Желая ви много здраве на вас и вашите близки

# 608
  • София
Съболезнования… Да е светъл пътят му Hands Pray

# 609
Съболезнования.. 🙏🏻

# 610
Съболезнования

# 611
Съболезнования, Ива. Да почива в мир!

# 612
Съболезнования

# 613
Здравейте на всички!
Искам да изкажа искренни съболезнования на близките, които са изгубили битката с болестта. И да пожелая на тези, които продължават да се борят много сила и воля.
За съжаление и на нас ни се налага да се борим с тази коварна болест. Баща ми е диагностициран с дребноклетъчен карцином на белия дроб. Направиха му бронхоскопия от която не успяха да вземат достатъчно материал и се наложи втора такава при което научихме диагнозата. Течността, която имаше в белия дроб беше премахната оперативно преди около две седмици.
Минахме на комисия, одобриха ни но евентуално лечение може да се проведе месец след направената операция, а и той много е отслабнал. Буквално е станал кожа и кости, не може да се храни, казва че е гладен но не могъл да яде защото му се гади. Докторът каза че не е препоръчително да ползва някакви добавки, за да не навреди последствие на химиотерапията. А за да се направи химиотерапията той трябва да напълнее малко, защото няма да може да се приложи.
Извинявам се за дългия пост, но наистина не знам какво да направя. Опитвам се да му предлагам всякаква храна, но той не иска. Ако някой може да ми даде някакви съвети как да го накарам да яде ще съм много благодарна.

# 614
  • София
Здравейте, нашите проблеми продължават и вече не знам към какъв лекар да се обърна Cry
Споделих, че баща ми получи оток на глезените. Консултирахме се със съдов хирург, според когото няма проблем. Ходихме отново и на кардиолог, предписа му единствено Трифас кор - по 1/2 през ден. Но ефект няма, напротив - подуха му се    стъпалата и на двата крака, а от днес и лявата ръка. Изследвахме урина - всичко е наред. Тази седмица предстои осмо вливане (трето само с пеметрексед), но вече се притеснявам дали изобщо трябва да се прави? Разбира се, отново ще пуснем всички изследвания. Напомням, че при предишните всичко беше в норма, само кръвната захар е над горна граница. Но гликирания хемоглобин си е добре. От всичко, което прочетох, започвам да си мисля, че има притиснати лимфни възли…. Посъветвайте ме какво да направим Hands Pray

Общи условия

Активация на акаунт