Колко Ви е сметката за ток на месец? - тема № 6

• 52 106
  • 788
  •   1
Отговори
# 225
А защо се ползват конвектори, които са неикономични, играе се на упражнения спри/пусни, топло/студено - високи сметки за ток…

# 226
  • СИ
Нищо не ограничаваме, тричленно семейство сме. През целия ден климатици на 25 С, задължително поне по 1 пералня и сушилня на дневна, съдомиялна също, готвим на ток, през деня винаги има хора вкъщи. Преди няколко поста написах - 205 лв. сметка за януари.
Къща, втори от два етажа, четири външни стени.

Ако сте в северна България, като едното нищо си дърпате ток за 500 лева. Климатици, конвектори, пералня и сушилня през деня, миялна, бойлер, готвене на ток... И с четири външни стени.

# 227
  • София
По въпроса със сметкана на sparkling, колко kW е зареждането на автомобила?

Нашата сметка е 102 лв, 437 kW. Доста е сякаш за два климатика, които дотоплят така или иначе затопления блок от Топлофикация. Но апартаментът, макар и с перфектно изложение, е външен, на висок етаж, на студено място и без отопляващи комшии.
Имаме приятели в блока ни, които са със същият по квадратура, но вътрешен апартамент. И те са с едно дете, на същата възраст, пак с два климатика и готвене на газ. Сметките им са по 35-50 лв и казват, че климатиците почти не се включват. Отвсякъде ги топлят съседи.

# 228
Аз на апартамента, дето давам под наем за нощувки имам 380 лева, но половината са от джакузито. Явно има гости, дето не излизат от него 😂😂😂

# 229
По въпроса със сметкана на sparkling, колко kW е зареждането на автомобила?

Не си спомням, мисля беше около 11кв.
Зареждам я ,както казах ,веднъж на две седмици, за около 10часа

# 230
Нашата е 203 лв за януари. 3ма човека сме. 2 климатка, готвене на ток, бойлер, пералня, хладилник. Мисля,че е нормално.

# 231
Преместихме се преди повече от месец, в старото жилище нямахме фактура под 150лв. Сега ни е 39,40лв. Много съм доволна.

# 232
Преместихме се преди повече от месец, в старото жилище нямахме фактура под 150лв. Сега ни е 39,40лв. Много съм доволна.

Разлика в отоплението/наличието на бойлер имате ли?

Нашата е 135 лв, доволна съм, предвид че пускахме и конвектор от време на време. Не е логично предвид предната, която беше по-висока с по-малка употреба на конвектора, ама от ЧЕЗ логика и не търся вече..

# 233
  • Пловдив
Откакто знам колко ни е отоплението предварително ,ми се разваля изненадата от фактурата  Simple Smile

04.01-04.02  обща сметка  - 645 KWh  - 138лв
Само отопление  -274Kwh -  58лв

По принцип ,винаги имаме около 80 лв  за уреди и топла вода ,този път очаквах малко по-висока сметка ,защото винаги има човек вкъщи, а и покрай грипната ваканция на децата се готвеше повече .Отделно  през този месец сме пълнили  голяма вана догоре поне 15 пъти .

# 234

Разлика в отоплението/наличието на бойлер имате ли?

Нашата е 135 лв, доволна съм, предвид че пускахме и конвектор от време на време. Не е логично предвид предната, която беше по-висока с по-малка употреба на конвектора, ама от ЧЕЗ логика и не търся вече..

Само в отоплението, иначе ползваме бойлер, печка, хладилник, пералня, тв, фризер всеки ден.

# 235
Фризера отделен уред ли е?

# 236
Е, като добавиш към сметката и цената на отоплението, надали идва пак по-малко от 150 лв...то танто за кукуригу е малко работата...

# 237
Да, фризера е отделен. Отоплението за цяла зима ще излезе около 250лв. Добре е.

# 238
  • София
Мен ме впечатли сметката под 40 лв.
Нямам идея как се постига с ползване на бойлер. Освен ако се ползва веднъж седмично.

# 239
  • Пловдив
И мен ме впечатли същото ,но реших ,че само аз не съм виждала подобна сметка с бойлер .

Общи условия

Активация на акаунт