ДНЕВНИК - да отслабнем заедно - тема 111

• 41 859
  • 740
  •   1
Отговори
# 630
Ние имаме шунковар, правихме десетина пъти и не ни се занимава вече. Гледам да взимам от проверени магазини хубави продукти. Но мен не ме е особено страх от химии и добавки и не се вглеждам излишно.

# 631
А, аз във фурната на ниска температура и правя цяло парче месо, то тогава не е много занимавката. Овкусяване, 3 дни в хладилник, после му ръгвам термометър, няколко часа на решетката във фурната и е готово. С шунковар и аз не знам дали бих се занимавала, по-сложно ми изглежда и няма как да направиш голямо количество наведнъж, а ще трябва по-често. А аз правя парчета от по кило и нагоре, но не правя по едно като се захвана.
Скрит текст:
Като се изкаже някой край мен че съм била обичала да готвя... набързо ги поправям че това не е баш така, ама пък обичам да ям Laughing Съответно което мога, се приготвя наведнъж, щом позволява. Не държа да се утрепвам от работа в кухнята всеки ден за да ям домашна храна, а пък държа да се храня основно с такава. Тия изказвания обикновено в работа ги чувах де, всеки си вземаше обяд, но повечето просто си купуваха нещо готово, иначе пак всички там ядяхме и съответно се вижда кой какво и що.

# 632
Благодаря за съветите на всички ❤️ Наистина е топ общността в тази темичка : ))
Днес движението - йога сутринта, една разходка за мен, една за кучето и хоп навъртяла съм 9 км😁
З: Една доза протеин с вода
О: Копривената супа и филийка хляб (не устоях, пресен от пекарна...😁)
В: Яйца с извара и прошуто кото, салата краставици/домати.
Изядох си салатата на вечеря и половината от забърканото. Нещо нямам апетит, но поне получавам някакви сигнали, че повече не ми се яде. За мен това си е напредък.
Мисля тези дни да започна нещо по-силово като тренировки, но ме притеснява как ще се отрази на апетита. Ще видим.
Засега лека и по-леки🙏

# 633
Здравейте! Днес ми е трети ден от детокс режима. Храната е следната:
Закуска: Смути от две кивита, ябълка, лайм и пресен спанак, малко бадемово мляко
Обяд: Зелена салата с варена леща, сварена само с вода и сол. Пишеше, че лещата трява да е 150 гр преди варене, но като я сварих ми се вижда много. Вероятно няма да мога да я изям цялата
Снак: Банан и 30 гр. бадеми
Вечеря: Салата от спанак, тиквичка, домат, 150 гр. сварен нахут и 30 гр. ядки
Снощи правих кардио 50 минути, бая се поизпотих и натоварих. За днес тренировката ми е Power hour full body.

# 634

Аз днес се заигравам с идеята да опитам предизвикателство без захар 365 дни. Не е с цел отслабване, а за здравето, красотата и волята. Дез, при теб кк беше? Много ли ти беше трудно? Струваше ли си за теб?
Вкъщи има киндери, бисквити, линдт...и ми иде да ги изям, 😄 но няма. После се чувствам ужасно. Не съм яла от доста време сладко и не искам. Мотивира ме мисълта да изкарам едно такова предизвикателство.

Моното, или предизвикателство без захар за една година? Защото не помня да съм споменавала за предизвикателството в тази тема, но съм го правила. Сънувах ябълки накрая, и плодове не пипах тогава, а ябълките ми липсваха най-много.
Абсолютно си струват и двете, но второто няма да го правя отново.
Продължавам от днес с нови сили. След три дни пролетно слънце се прибрах се на сняг, и още не мога да се отърся от шока.  Вчера дори не тичах, не ми се излизаше във виелица. Днес обаче отивам, и след въглехидратната вълна от уикенда, би трябвало да ми се тича добре.

Sprinkles, във въглехидратните дни с картофи и плодове ми е най-лесно, на без въглехидратно тичане вдигам много пулса, а сега гледам да тичам в аеробната зона.

Вчера уж щях да съм на картофи, но хапнах и малко шоколад, и не го броя за начало.
Днес съм на яйца, утре ще видя.

# 635
Привет, и аз ако може да се включа във вашата групичка.Имам две раждания, второто на близначки.След него бях отслабнала много, бях заветните 68 кг, на 172 височина, се чувствах прекрасно, но започнах работа и  до там.
Работата ми е в офис, седя на едно място по цял ден.Гледам всеки ден да имам по 10000 крачки, но само с това не става.Физическата активност ми е проблема, време за тренировки е силно ограничено, вечер в къщи.За сега все още няма как да имам време за себе си и да отида някъде.
В момента съм 75 кг, като най-големия проблем е областта около корема.Искам да махна тия 5 кг и да стана 70. Започнах вечер да правя по 30 минути упражнения и малко йога, гледам упражненията да са по-интензивни и после да разтегна с йогата(да живее ютюб има всичко в него). Вечер съм на салата, някаква.Сутрин по принцип не закувам, към 10 часа обаче огладнявам и за това съм си взела сурови ядки малко.На обед обядвам някакво месо със зеленчуци, след обяд съм на плодове към 16 часа.Покрай децата се усещам, че на моменти ям неща подадени ми от тях или останали от тях без дори да се змисля и това го изчиствам тези дни.С Хашимото съм и се оказа железен дефицит, та приемам добавки за това.И да над 40 г съм, което още повече пречи за лесното сваляне на килограми.

# 636

Аз днес се заигравам с идеята да опитам предизвикателство без захар 365 дни. Не е с цел отслабване, а за здравето, красотата и волята. Дез, при теб кк беше? Много ли ти беше трудно? Струваше ли си за теб?
Вкъщи има киндери, бисквити, линдт...и ми иде да ги изям, 😄 но няма. После се чувствам ужасно. Не съм яла от доста време сладко и не искам. Мотивира ме мисълта да изкарам едно такова предизвикателство.

Моното, или предизвикателство без захар за една година? Защото не помня да съм споменавала за предизвикателството в тази тема, но съм го правила. Сънувах ябълки накрая, и плодове не пипах тогава, а ябълките ми липсваха най-много.
Абсолютно си струват и двете, но второто няма да го правя отново.
Продължавам от днес с нови сили. След три дни пролетно слънце се прибрах се на сняг, и още не мога да се отърся от шока.  Вчера дори не тичах, не ми се излизаше във виелица. Днес обаче отивам, и след въглехидратната вълна от уикенда, би трябвало да ми се тича добре.

Sprinkles, във въглехидратните дни с картофи и плодове ми е най-лесно, на без въглехидратно тичане вдигам много пулса, а сега гледам да тичам в аеробната зона.

Вчера уж щях да съм на картофи, но хапнах и малко шоколад, и не го броя за начало.
Днес съм на яйца, утре ще видя.
Не го ли писа няколко страници назад? А може и да съм го запомнила от друга тема. Thinking Със сигурност се сетих за теб като си помислих за предизвикателство 1г без никаква захар и че моето не отговаряше много на дефиницията с тия шоколади и др.

Без плодове вече си е хардкор, не е за мен, но респект за волята. Grinning Благодаря за отговора. Flowers Hibiscus

На мен вече ми се яде 85% шоколад и това си е признак колко съм пристрастена. Joy По-добре без него поне малко.

Днес сутринта правих 30 мин спининг интервално:
5 мин загрявка, 1:1 спринт-леко каране за 15 мин, 10 мин бързо с изкачване.
Накрая 80 клека с 10 кг пудовка в 1 серия
И 27 лицеви на 3 серии.

З: 2 круши, 2 фпзхл с 3 чл фъстъчено масло
О: супа от червена леща, варено яйце, парче хляб
До края на деня ще съм на скир+плодове и за В кюфтенца от кус кус, брашно от нахут, яйце и др със сос от скир, лук, магданоз, салата от краставици.

# 637
Аз се опитвам да махна всичко сладко освен плодове. За момента е много трудно и имам един черен шоколад, но съм си позволила веднъж седмично по едно блокче. Обаче, днес бях с три деца в къщи... Идеше ми да се гръмна в един момент. Проблема е емоционално ядене, като се изнервя!
Утре съм решила да сготвя фалшив ориз с пилешко, ще имам за няколко дни. Така и въглехидратите ще намаля.

# 638
Аз пък съвсем сериозно си прегрешавам с кафе от автомата на работа. За съжаление не съм свикнала да ставам в 4 сутринта, за да закуся нормално и да пия лате или капучино от домашния. Не че това на работа е лошо, но не знам какво слагам, докато вкъщи имам контрол.

# 639
Ммм_ст, Абсолютно така си е, мен 85%овият също ме успокоява доста, сега и по време на никнене на зъби особено. А нали има и антиоксиданти, едно редче е някакви минимални грамове захар Trollface

Мъжът ми днес се върна от супера с 3 големи заека линдор за Великден и 2 шоколада 85%. Rolling Eyes Хубав жест, но милият забравил, че не ям нито черен шоколад, нито имам намерения зайците за Великден. Smile Почти всяка година омитам по един самостоятелно иначе, а по Коледа от мечетата. Абе и аз не си вярвам да издържа предизвикателството така строго, но ще пробвам колкото успея.

Последна редакция: вт, 28 мар 2023, 21:20 от snowwhite12

# 640
Момичета, и аз много се утървах почивните дни.  Все нещо излиза обвързано със софри. Уж режимно, уж такова, всичко ми е отесняло.
Един лунен фаст ли да направя утре.
Трябва вече да се взема в ръце. Тия 5 кила супер ме дразнят.

# 641
чудно ми върви диетата, като съм си сама…
и айде утре пак на рожден ден и ше ми замине килограмчето
мм се прибра с бонбони и шоколад от офиса , а аз съм на риба днес…

Лъки, като махнеш 1-2 и ще полетиш, само дай старт 😛

# 642
чудно ми върви диетата, като съм си сама…
и айде утре пак на рожден ден и ше ми замине килограмчето
мм се прибра с бонбони и шоколад от офиса , а аз съм на риба днес…

Лъки, като махнеш 1-2 и ще полетиш, само дай старт 😛
Ей тва е, че трябва да стартирам, а не да се чудя кое вино да сложа да се охлажда. Joy

Миналата седмица ми беше много стресова, големи екцесии в работата, и неглижирах храненето. А уикенда ме довърши.

Хайде утре леко лунуване.

# 643
Момичета, исках да ви попитам, спите ли добре когато сте на диета? Особено ако е на много ниски калории или даже фаст.
Всъщност пиша това в 4 часа сутринта 😆

# 644
  • София
Аз съм на ОМАД и имам страшно много енергия, чак не мога да спя и се будя рано.

Тази седмица ще си я направя морска, всеки ден на риба + салата, че предната седмица прекалих с въглехидратите покрай децата в къщи.

Купих си пътечка на която много се радвам и всеки ден съм на нея.

Теди, може ли да споделиш, каква е пътечката и аз се чудя, дали да си взема или walking pad.

Общи условия

Активация на акаунт