Инсулинова резистентност!

• 52 531
  • 1 237
  •   1
Отговори
# 1 200
Според мен няма никакъв смисъл от ОГТТ, ясно е, че има ИР. Много е висок инсулинът на гладно. Трябва терапия, рязка промяна в храненето и спорт.
Дефицитът на витамин Д е много тежък.

# 1 201
А добре, защо се получава този дефицит на вит. Д?
Аз цяло лято съм на морето. Не се крия от слънцето, почернявам си.

И сега в края на лятото - нисък вит. Д...

Купила съм си Кинон Д, но разчитам утре докторът да ме посъветва как да го вдигам тоя витамин.

# 1 202
  • Варна
Започнете да четете тема за вит D, лекарят вероятно ще изпише ниска доза, а ще трябва висока... хиляди.. доста хиляди единици Simple Smile И спешна промяна на начина на живот за инсулина, главно за въглехидратите.. на първо време включете спорт, повече мазнини и протеини. Има много полезни теми за вит D и за ИР тук във форума

# 1 203
Здравейте,кая е другата тема за ИР?
Подканиха ни доста любезно още на предната страница, те вярно са се навъртели цели 80. Авторът на тази не личи по нещо да има интерес все още.
На мен ми идва леко без нужда, при положение че едно поне половината пишем в другата тема за ИР, където има и много информация събрана. То без такова нещо не е толкова полезно, не че нещо ама ИР е проблем дето всеки трябва сам да си го вземе в ръце и за целта трябва да се информира много. Обаче пък си е и доста занимавка да се поддържа и обновява, ако ще има такова нещо.
Те и немалко от съветите ще се припокрият с тези в другата тема. Ами това че тя е в раздела с диетите, а не при здравословните, съответно повече хора попадат на тази като търсят информация за здравословен проблем. Не че който ползва търсачката би го спряло това, де.

# 1 204
А добре, защо се получава този дефицит на вит. Д?
Аз цяло лято съм на морето. Не се крия от слънцето, почернявам си.

И сега в края на лятото - нисък вит. Д...

Купила съм си Кинон Д, но разчитам утре докторът да ме посъветва как да го вдигам тоя витамин.
Масово хората с метаболитни нарушения имат проблем с нивата на вит.Д
Вероятно е докторът да препоръча неадекватни количества добавка, така че си имайте едно на ум. Може да се консултирате в темата за вит.Д
При този дефицит, минимум 5000IU дневно ще трябват, твърде вероятно доста повече.

# 1 205
Здравейте,кая е другата тема за ИР?

Заповядай!
https://www.bg-mamma.com/?topic=1688401

# 1 206
utro77, ако не те бъркам с друга потребителка, мисля че от теб прочетох, че напоследък се бориш с килограмите и качваш от въздуха.
Още при първите резултати исках да ти напиша, че си с много сериозна инсулинова резистентност, клоняща с тези темпове към диабет. Та точно оттук идва това качване на килограми от въздуха. Трябва много сериозни промени в храненето да направиш, колкото може повече движение и изграждане на мускулатура. Мускулите горят глюкозата.
При такива резултати на гладно, вероятно ще удариш стотака на инсулин на 1-ви час. Няма никакъв смисъл от обременяване, резултатите са достатъчно красноречиви само на гладно. При ИР има и много дефицити на витамини/минерали. Виж и тях и започни да ги попълваш. Д видях, че ти е нисък, започни ударни дози. С воля и дисциплина ще се справиш!

# 1 207
Бях на доктор днес. Каза, че имма ИР, но е обратимо.
Предписа ми Оземпик.
За вит. Д ми предписа Прима.

# 1 208
Явно добре им плащат да го препоръчват/изписват тоя Оземпик. Money

# 1 209
  • Варна
Ех, тоя Оземпик... Ако не е тайна, колко вит Д ти предписа?

# 1 210

Нямам представа за Оземпик-а. Тепърва започвам да се боря с ИР.
Обаче чета, че повечето хора им пролошава и дори повръщат............ Това ми звучи достаааа неприемвливо.
Целта ми не е да отслабна, а да бъда здрава. Свалянето на тегло според мен идва с нормализиране на другите показатели. Въпреки че мен точно покачването на тегло и апетита ме отведоха в кабинета на доктора. Аз го отдавах на ЕГН-то и промяната в хормоните заради перименопаузата.

Прима Д3
По схема :
За два месеца - 3 капсули седмично.
Следващите два месеца - 2 капсули седмично.

Това изобщо достатъчна доза ли е???
Или самият препарат е по-силен???

# 1 211
Ако Прима-та е от 5600 IU, това е дневна доза, а не би трябвало да е по три таблетки седмично. Освен това Д3 е хубаво да се комбинира с К2, за да се усвоява правилно.

# 1 212
Ако Прима-та е от 5600 IU, това е дневна доза, а не би трябвало да е по три таблетки седмично. Освен това Д3 е хубаво да се комбинира с К2, за да се усвоява правилно.

5600 IU е, да.
Но това не е дневна доза.
В листовката пише, че е препоръчително 1 капсула седмично, а за попълване на дефицити - 1 до 5 капсули седмично.

Аз затова попитах дали този препарат е по-силен или пък по-лесно се усвоява от организма.
Има значение самия препарат.

# 1 213

Нямам представа за Оземпик-а. Тепърва започвам да се боря с ИР.
Обаче чета, че повечето хора им пролошава и дори повръщат............ Това ми звучи достаааа неприемвливо.
Целта ми не е да отслабна, а да бъда здрава. Свалянето на тегло според мен идва с нормализиране на другите показатели. Въпреки че мен точно покачването на тегло и апетита ме отведоха в кабинета на доктора. Аз го отдавах на ЕГН-то и промяната в хормоните заради перименопаузата.

Прима Д3
По схема :
За два месеца - 3 капсули седмично.
Следващите два месеца - 2 капсули седмично.

Това изобщо достатъчна доза ли е???
Или самият препарат е по-силен???

Много интересно, как без варианти диета или нещо по-леко директно ви пратиха на Оземпик.
Реално почти всеки човек с наднормено тегло има ИР.

# 1 214
utro77, от години взимам по 4000IU на ден. Няма как 5600 IU седмично да са достатъчни за попълване на дефицит.

Общи условия

Активация на акаунт