ДЕКЕМВРИЙчето расте, скоро зъбче ще се подаде -- тема 4

• 20 054
  • 741
  •   1
Отговори
# 585
Ами той яде доста , на обяд яде една нормална купичка супа , не знам колко грама е , но си представи точно толкова колкото би сложила за себе си. После не давам да суче , защото няма нужда , давам след още час някъде да суче , преди сън .
Рецепта за бисквитки
1 настъргана на ситно ренде ябълка
4 с.л зехтин
Около 3с.л оризово брашно
Около 4с.л пълнозърнесто брашно
3-4с.л овесено брашно
И 2-3 с.л вода
Пека на 150 градуса докато станат
Имайте предвид че самата бисквитка отвън е твърда, от вътре по мека , не става като купешките.
Аз ги смилам заедно с киселото мляко или с АМ и така давам. Тук не намерих бебешки бисквитки без палмова мазнина или без захар ( пише че са без захар а на съдържанието има глюкоза и подобни подсладители) за това правя вкъщи. Пробвах вместо ябълка да ги направя с банан , но на мен лично не ми хареса вкуса , много накъртва на банан , но малкия и тях ги яде.
Лук отдавна дадох , сега ще дам и магданоз , имаме домашен . Аз съм много скарана с подправките и ми се иска малкия да свикне с тях и да ги яде.
Кус кус нормален ли ползвате или някакъв бебешки? То нали е с глутен ?
Иска ми се да дам спанак , но имам само замръзен био някакъв мога ли да дам от него или по добре да търся пресен?

# 586
Евала, Кестенче. Кога започна да захранваш, кога и млечни, пък и зърнени си дала, а аз още се чудя как що(а дори ми е за 2 път). Бебешкия кус кус е като нормалния, само дето е по-ситен и по-скъп.
Ако няма пресни зеленчуци, даваш замразени. От консерва не се препоръчват за деца, защото имах консерванти, сол и т.н.

# 587
Всъщност млечни съм дала само кисело мляко, прясното ще го отложа за след годинката. Жълтък не съм дала още Neutral Face Имаме хубави пресни яйца , чак сега се добрах до тях и мисля от тях да му дам днес , че ме е страх от алергична реакция и предпочитам и ММ да си е вкъщи като го давам. Малкия пак се зачерви доста и го сърби , дадоха ми крем и антибиотик , четвърти за последния месец и кортизонов крем с който няма да го мажа. Писна ми да го мъкна детето по лекари и накрая "Ами вземи това кремче и мажи " Rage
За кус кус означава ли че мога да дам и обикновен , който ядем и ние ?

# 588
Не се притесняавй от жълтъка, белтъкът дава алергична реакция, а жълтъкът просто е по-труден за преработване от организма, затова се дава по малко и по-рядко.
Да, може да даваш същия кус кус, идеята на бебешкия е, да свикне да дъвчи топченцата, т.е. преход от пюре към по-твърда храна, поне аз така го разбирам...

# 589
Кестенче, идеята на захранването е да отпаднат съответен брой млечни хранения. Не мисля, че е много правилно да кърмиш първо и после да му даваш обяда или Сз и тн. Давай си му немлечното ядене, дохранвай си го с млякото докато се откаже и го почвай с редовно предлагане на вода. На мен така са ми обяснявали и се получава идеално. Предвид твоето мъниче което си яде не виждам защо така 🤷♀

# 590
Моето също не иска да замества още ( вече цял месец захранвам). Яде си пюренце, в някакъв момент ожаднява, но не иска вода, почва да плаче и плюе..цоква малко АМ и хапва още няколко льжици пюре...🥵 Минимум 20 макс 100мляко..
Следващата седмица ще давам половин яйце ( тук не се делят жълтък и белтък),а седмицата след това, месо и риба. Отказах се от всякакви схеми...нито в българските се ориентирам, тукашните пък са съвсем други...🤨😔

# 591

Аз почнах да замествам първо обяд но видях, че не се получава и за това започнах със закуската и СЗ и така в един момент ги заместих. Обядът явно не ми се води заместен но ще предлагам мляко, заради това, че не иска друга течност. За сега така ще сме.
Алтая, вземам натрошена елда от Берьозка, лесно увира и е топ качество. Слънчо си е каша някаква, няма общо с елдата.
Утре първи плаж, днес 7 месечинки🎂🌞🏖

# 592

Аз почнах да замествам първо обяд но видях, че не се получава и за това започнах със закуската и СЗ и така в един момент ги заместих. Обядът явно не ми се води заместен но ще предлагам мляко, заради това, че не иска друга течност. За сега така ще сме.

Hug

Честита месечинка на Матей Hug

# 593
Честита месечинка на Матей! Колко голям изглежда..вече не бебе,а момченце!
Същото е и при нас, имам чувството, че се удвои за последните няколко дена 🤣 А аз си го водя бебе и вчера се опитах ОТНОВО да го натикам в едно дребно гащеризонче, а то до 4-медеца размер..не мога да свикна, че е толкова голям..изплъзват ми се събитията, улисана в разни домакински грижи и работа ☺️

# 594
Боже, Матей не можах да го позная , колко се е променил Heart Eyes Сладур
Ами то и аз опитвам да дам първо твърда храна и после ако се наложи да кърмя , но той като се събуди иска гърда , като го сложа първо на столчето да яде , пищи, врещи и не иска изобщо да стои вътре камо ли да яде нещо. За закуска повече ми се получава да започне с грис , но за обяд и СЗ , изобщо не става. Давам му да поцока малко , но не да се наяде , а за 2-3 минутки само , после чакам към час и така го слагам в столчето, след твърдата храна само ако не му е харесало и не е ял тогава иска пак на гърда , иначе ако е ял си му стига.
Като гледам всички бебенца са с доста косичка , нашия се роди като маймунче със страшно много коса а сега е като остриган първи номер, леко само от зад на тила му е леко по дългичко.

# 595
  • Вестерос
Моето спи с късо гащеризонче и винаги без завивка .Вкъщи е около  27-28° през деня.Нощно време не знам.
Идеи като се замени закуска и обяд ,после  с какво се заменя СЗ? Каша с плод давам сутрин, обяд пюре.Мисля към 8-ми месец,но не знам с какво да заменя. Имам на Плазмон някакви готови йогурти или с бисквити,но нз дали са подходящи за заместване .
Като вкараш на 7 м глутена, сутрин попара, кускус нещо друго с глутен и безглутеновата  каша с плод отива за сз.

По препоръки 1/4 жълтък през ден се дава до 9 м, после 1/2 до годинката  или има и друга схема.

На Слънчо кашата е млечна зърнин м се казва.

Последна редакция: сб, 01 юли 2023, 15:50 от Tiffany А

# 596
Честита месечинка на Матей. Много е хубав пу пу
Аз ще ви покажа една смешна снимка на Томас, докато опитвахме да го снимаме днес за месечината

Относно захранването. Подправки и аз съм дала само копър и магданоз. Лук два пъти варих зеленчуците с него и после го махам и пасирам без него, другата седмица ще го добавя. Аз скоро ще започна и закуската да замествам, зя сега тези двете са добре  Simple Smile

# 597
  • Вестерос
Честити ви месечинки 🎉🎉🎉

# 598
  • София
Честити месечинки, готини младежи!

И на всички други, които "порастват" тези дни 😊

Аз нямам кой знае какво да споделя, но ми се ще да пусна нещо, да не ме забравите 😁

Много ми е хубаво с дребосъчето! Всеки път, като е в мрънкаща фаза и ми дойде в повече, го връчвам на баща му и след 15 минути вече ми липсва. Откачена работа.

# 599
Стели, Честита месечинка и на вас! Ние нали сме ги родили кармични братя. Може един ден да ги запознаем❤️🍀.
Кестенче, спряваш се супер но не съм компетентна в кърменето и не зная, дали правилно правиш. Важното е да свикват с храната и да растат здрави и щастливи.
Кадерайче, така се радвам, че сте си взели въздух с твоя ММ, имахте нужда. От мен да знаеш (все пак съм една от най-старите тука, на 40г.съм) всички мъже са еднакви- научаваш им номерата, намираш начин да си хем добра хем да се налагаш и всичко ще е ок😀😄.
Зиги, кой ще те забрави, я не говори така😘
Серена, така е, много бързо взе да минава времето и се плаша как лети лети. Душички мънички, те осмислят животът ни.❤️.

Общи условия

Активация на акаунт