Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 31

• 36 161
  • 754
  •   1
Отговори
# 465
Ако не стигне депозита, защо да се набутва от джоб?
То все от нейния джоб ще излиза, като се амортизира повече апартаментът, ще отнеме и повече време за ремонт. Не бих нарекла набутване поддръжката на собствения имот, привеждането му в нормален вид и пускането му отново на пазара, но не като един от "онези" апартаменти дето имат нужда да се пипнат.
Ето примерни снимки за паркет в два цвята. Варианти и цветове колкото си искаш иначе.

https://flussflooring.com/wp-content/uploads/2014/03/Two-tone-LVT.jpg
https://www.pinterest.com/pin/420382946444720473/

Последна редакция: пн, 10 юли 2023, 23:22 от drago_2008

# 466
И това ви харесва? Циркаджийско ми стои Simple Smile

В случая за цикленето - дали сега, дали след 5г ще цикли, нищо не се бърка , паркета няма да се влоши.
И за каква поддръжка говорим..да му изцикли на следващият Мундар, че да му е гот ли...ми може, що да не, всичко може...Grinning

# 467
Дали няма да се влоши като си го почисват с влажен парцал, а е надран и поема? Или само сухо ще го чистят?! Аз килимчетата си ги махам и почиствам под тях, за чуждите маниери на почистване не мога да отговарям, но споделям опит.
На кой какво му е циркаджийско е без значение мисля, това е вариант, за да се замаскира. Не ми е целта да убеждавам, а да дам идея за "евтино" решаване на проблема ако Tintina не се е сетила Wink. И не, не ми е грозно. Много красиви изпълнения съм виждала, затова и го предложих първоначално!

И още нещо, имотите с кусури започват постепенно да се отдават на малко по-нисък наем, а цената на ремонтите се вдига, не съм видяла да поевтинява. Та в този ред на мисли ще е спестила по-малко пари, а ремонтът накрая ще е по-скъп от преди 5 години.

# 468
  • Бургас
Няма вариант за частично. Кухньохолът е около 20 кв м, надрано е на различни места, сумарно около 8 кв. м. Или трябва да се прави цялото, или да го покривам. Засега клоня към покриване с мокет. Няма вариант за килим, защото трябва да са два килима един до друг, при това единият да е минимум 2х4 м и голяма цигания ще стане.

# 469
Няма вариант за частично. Кухньохолът е около 20 кв м, надрано е на различни места, сумарно около 8 кв. м. Или трябва да се прави цялото, или да го покривам. Засега клоня към покриване с мокет. Няма вариант за килим, защото трябва да са два килима един до друг, при това единият да е минимум 2х4 м и голяма цигания ще стане.
Прецени добре значи, да не му се скапе визията ако другото е добре, все пак има някакви пари от депозита в момента. Виждала съм преди години евтините мокети на Бриколаж и бяха много пластмасови и неприятно тънки. Ти си знаеш най-добре и опит имаш. Успех и ще чакаме положителна развръзка!

# 470
След видяното в една ФБ -група мисля, че скоро много наемодатели ще почнат да вдигат чаршафите на наемателите. Една дама се оплака от некоректна наемателка. Имам скрийншот, матракът изглежда така, все едно е извършено убийство върху него. Под поста се появиха доста закачливи предположения как точно са получени петната. Имашв и такива, които са учудени, че матракът не се сменя след всеки наемател.

# 471
  • Бургас
Затова пише в договора, че матракът се ползва само с протектор. Ама какво като пише, моят липсва Simple Smile И също има петна, ама поносими. Ще изчезнат с професионално пране.

# 472
# 473
Оле..каква е тази свинщина...

# 474
  • Бургас
Боже мили!
Това и нарочно не можеш да го направиш!
А самата наемателка не я ли е гнус да спи отгоре?

# 475
Този матрак,предполагам, е сложен върху легло директно на пода в НС, в което още не е изсъхнала плочата или по някакъв начин става конденз. Тръгва от шперплата на раклата под леглото и ако не се вземат мерки да се надупчи шперплата, мухлясва спалнята.
Вероятно жилището не е проветрявано.
Със сигурност е нещо скандално, понеже както съм писала при мен имаше крака, телесни течности и сушени халати върху матраците, но не изглеждаше толкова мухлясъл.

# 476
  • София
Имашв и такива, които са учудени, че матракът не се сменя след всеки наемател.

Защо да се чудят - купуват си собствен матрак, цапат си го на воля или си го пазят и като си тръгнат си го отнасят.

# 477
Колко пъти съм се обяснявала, че мирковълнова няма, няма и аз да доставя. Въобще уреди които могат лесно да се изнесат бих си спестила да обзавеждам.

Интересно ми е как някои хора дават под наем апартаменти с всякакви дребни електроуреди плюс съдове за готвене и хранене, прибори и т.н.  Как ли си водят сметка за всичко, което са предоставили и дали всичко е останало в апартамента при напускане на наемателите?
въобще не си описвам посудата. Simple Smile
Ако искате да си я описвате, вместо това направете  една снимка в началото, пишете в договора, че страните премат фотодокументацията в деня на предаването. С времето се забравя какво точно сте им дали, В Приемно предавателния протокол пиша само по-скъпите неща и мебелите.
Някои наематели оставят посуда след излизането си.  Запазете ги и давайте на следващите. Веднъж един наемател ми остави и хубаво килимче, възглавнички беше купил за дивана.

# 478
Този матрак,предполагам, е сложен върху легло директно на пода в НС, в което още не е изсъхнала плочата или по някакъв начин става конденз. Тръгва от шперплата на раклата под леглото и ако не се вземат мерки да се надупчи шперплата, мухлясва спалнята.
Вероятно жилището не е проветрявано.
Със сигурност е нещо скандално, понеже както съм писала при мен имаше крака, телесни течности и сушени халати върху матраците, но не изглеждаше толкова мухлясъл.
Възможно е, жената беше постнала снимки, преди да бъде наето жилището, и изглеждаше много новичко и прилично. Диванът обаче беше в подобно състояние, но и скъсан.  Freelancer  или нещо подобно беше групата, от която е снимката. Има и снимка на немателката.

# 479
Видях оригиналната снимка. Отстрани на матрака се вижда, че е мухлясъл от едната страна само, а ламинираният паркет е надут - вижда се как са надигнати крайчетата на всеки елемент.
Така че аз залагам на влага в апартамента за причина за този мухъл. А мухълът по матрака сигурно е бил от долната страна и хазаите като са го обърнали, са го видели.
Жестока безстопанственост от страна на наемателя, комбинирана с лошо качество строителство. Силно вероятно в стаята е било много топло зимата, а отдолу има гаражи/мазета/нищо. Ще ми е интересно да разбера дали е така, krasimilo, ако имаш детайли за апартамента, пиши, моля те.

Общи условия

Активация на акаунт