НАБОР 2004 - новите пътища

• 57 882
  • 774
  •   1
Отговори
# 315
Според мен върти бизнес в 7мокласните теми.

# 316
  • София
ribence, браво на момчето ти, наистина е много труд това, но и талант, желая му много успехи и във ФМИ, какво си е избрал?
Ние вече си имаме официално съобщение с дата от директора за връчване на дипломите 18.06.2023г. и тържество на двора, с надежда да не вали. Дайте някой преводаческа агенция, от която сте доволни и работи бързо, че предполагам обичайните агенции като Интеграл и Юнифай ще са претрупани тъкмо сега.

# 317
Вече ми е смешно. Дипломиране на 23.06г от 17.30 ч /петък/.

# 318
  • София
Марулетка, как е положениято с дъждовете при вас? Че кадрите от  Берковица са направо апокалиптични. Аз толкова дъждовен и хладен юни не помня да е имало наскоро.
Belinda,  кажи с какво го лекуваше гърлото, че на всяко преглъщане ми текат сълзи? Няма такава гадост - бонбони, гаргари със сода и лайка, тантум верде и едно голямо ни-що. (Само компрес с извара не съм си овързала още Tired Face). Наборът и той като мен. Sad Поне малкото успя днес да отиде здраво на изпита за лайстунг-паралелките в НЕГ. Обади се ентусиазирана, харесал й изпитът, много иска да го е взела, но какъвто и да е резултатът - категорично отказва да учи в тези паралелки. Решението си е нейно - натиск от наша страна няма.Simple Smile
Ribence, синът ти “изби рибата” Wink с този резултат по математика! Успех със следването! И ние ще правим пълномощно.

# 319
  • Sofiа
Здравейте,
Как реално да рабера срока за получаване  а дипломите за средно образование.
Четох в наредбата, че е 10 дни от датата на протоколите за оценките от матурите. Т.е. да разбирам ли, че 18.06. трябва да са готови или тези 10 дни са работни?

# 320
  • София
Така или иначе темата е обърната вече на цветарска, алкохолна и всякаква😁, може ли да помоля като стане време за разсаждане да ми изпрати някоя госпожа малко розмарин? Сериозно ми е питането.
Имах, но умря.
Не знам как ще се отблагодарявам, с домати, краставици, рози всякакви...

Последна редакция: чт, 15 юни 2023, 15:48 от Валенцето

# 321
Скрит текст:
Въпрос с неповишена трудност... В балообразуването участва ДЗИ, но ако не е упоменато точно кой ДЗИ как трябва да го разбираме? Задължителният БЕЛ, втори ДЗИ по избор или от третите ДЗИ-та?
Е, трябва поне да е упоменато по кой предмет. Joy Иначе, ако няма уточнение ДЗИ1, ДЗИ2, ДЗИ ПП... всяко ДЗИ би трябвало да влиза в балообразуването с упоменатия коефициент.

Скрит текст:
Въпрос с неповишена трудност... В балообразуването участва ДЗИ, но ако не е упоменато точно кой ДЗИ как трябва да го разбираме? Задължителният БЕЛ, втори ДЗИ по избор или от третите ДЗИ-та?
  Това къде? Не са ли изброени поне ДЗИ АЕ, ,или ДЗИ НЕ, ДЗИ География? Нещичко?

Ето този цитат например как да го разбирам:
"...оценката от ДЗИ (матура), умножена с коефициент 3 (три)..."

# 322
  • София
Като стана въпрос за домати, само да ви покажа къде ММ иска да си насади доматите:
Скрит текст:
Полукръга в дъното виждате ли го? Е те там иска да забие колците - между двете японски върби. Smirk Значи, приех отглеждането на домати, краставици, розмарин и др., приех винопроизводството в мазето /даже бърках джибрито една година/, обаче тук вече теглих чертата!

Бюти, кажи за кой университет и специалност става въпрос, защото така с откъслечни цитати няма да стане.

# 323
  • София
Ами там ще им е хубаво и слънчево на доматките😁

# 324
Като стана въпрос за домати, само да ви покажа къде ММ иска да си насади доматите:
Скрит текст:
Полукръга в дъното виждате ли го? Е те там иска да забие колците - между двете японски върби. Smirk Значи, приех отглеждането на домати, краставици, розмарин и др., приех винопроизводството в мазето /даже бърках джибрито една година/, обаче тук вече теглих чертата!

Бюти, кажи за кой университет и специалност става въпрос, защото така с откъслечни цитати няма да стане.

Казвам - УНСС, специалност МИО.
Каква разкошна градина, Санака, потънах...

# 325
  • София
Ами там ще им е хубаво и слънчево на доматките😁
Е, точно затова иска там - най-слънчево било. Сега само мрънка, че съм го навряла на сянка под върбата и затова му зреели по-късно доматите. Глупости! Зреят по-късно, защото си у село Драгалевци. Тук само кози виреят.

# 326
  • София
Аз, като отдадена на доматите, подкрепям мъжа ти. 😁Я каква голяма поляна, има място за всичко. И за оранжерия даже !
Я по- добре да спра, че почна ли темата за домати и градини....

# 327
Лелееее , Санчо , какви домати?! НЕ!!!!!!!!!!
   Скиорче, страшно е положението. Сециално ри нас няма нищо, но наоколо е потоп. Откъснати мостове, бедстващи села, в Берковица е ужас.Нашият магазин е бил на косъм да се наводни.Това , което се дава о тв е една десета от истинското положение.

# 328
  • София

Казвам - УНСС, специалност МИО.

Ама наистина много смотано са си описали балообразуването. Аз чета това:
За прием в УНСС се признават ОЦЕНКИТЕ ОТ ДЪРЖАВЕН ЗРЕЛОСТЕН ИЗПИТ (ДЗИ), както следва:

За завършилите средно образование през 2022 и 2023 година:

оценката от ДЗИ по български език и литература;

оценката от ДЗИ върху профилирана подготовка в XI и XII клас по профилиращите учебни предмети български език и литература, математика, история и цивилизации, география и икономика, информатика, информационни технологии или предприемачество;

оценката от ДЗИ върху общообразователна подготовка по учебния предмет математика, изучаван в XI и в XII клас (за лицата, които не са изучавали математика като профилиращ предмет, но са положили по свое желание допълнителен ДЗИ след ХII клас);

оценката от задължителен държавен изпит за придобиване на професионална квалификация – по теория и практика на професията, съгласно Закона за предучилищното и училищното образование (ЗПУО), по специалности от области на образование от Списъка на професиите за професионално образование и обучение (Приложение 3).
 После в балообразуването по специалности е посочено само ДЗИ с коефициент 3 без конкретизация.
При това положение, аз го разбирам, че всяка от подчертаните по-горе матури може да участва с еднакъв коефициент в балообразуването, като би трябвало да се приема най-благоприятната за кандидата оценка, ако има повече от една балообразуващи матури.

# 329
Издирвам условията на задачите от матурата по МАТ ООП от тази година. В сайта на МОН не ги намерих качени. Синковецът си е видял грешките. Иска да ги пререши преди изпита за ТУ в събота

Общи условия

Активация на акаунт