НАБОР 2004 - новите пътища

• 57 873
  • 774
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Ахахахахах, Санака, съгласявай се на доматите, преди да е влязъл във форума и прочел Валенцето!
Току-виж се събудиш някоя сутрин с покрита оранжерия на "поляната". JoyJoyJoy

# 331
  • тук-там
Санака, всички мъже са еднакви! И моят само за домати си мечтае, макар в Бистрица да стават през ноември и веднага измръзват. Градинарският период е последния и най-дългия при мъжете Wink

# 332
В УНСС значи може да се кандидатства с оценката от ДИППК.Аз така го разбирам.В седми клас си бях подготвена  около кандидатстването.Сега дъщеря ми сама си се информира и подготвя и аз много не съм в час.Тя иска журналистика да учи.С 5.00 на ДЗИ обаче май няма шанс дори и за платено в СУ.Резервен вариант и е НБУ.Там е почти сигурно,че ще я приемат.Сега се  колебае дали и в УНСС да не кандидатства-специалност медии и журналистика.За там пък нито минимални балове намирам,нито как точно се образува бала.
Санака,прекрасен двор.И с домати,и без домати все ще е красиво!😃

# 333
  • Пловдив
В УНСС значи може да се кандидатства с оценката от ДИППК.Аз така го разбирам.В седми клас си бях подготвена  около кандидатстването.Сега дъщеря ми сама си се информира и подготвя и аз много не съм в час.Тя иска журналистика да учи.С 5.00 на ДЗИ обаче май няма шанс дори и за платено в СУ.Резервен вариант и е НБУ.Там е почти сигурно,че ще я приемат.Сега се  колебае дали и в УНСС да не кандидатства-специалност медии и журналистика.За там пък нито минимални балове намирам,нито как точно се образува бала.
Санака,прекрасен двор.И с домати,и без домати все ще е красиво!😃

За УНСС  -  Специалност „Медии и журналистика“ се кандидатства с ДЗИ по български език и литература или оценката от ДЗИ върху профилирана подготовка в XI и XII клас по профилиращия учебен предмет български език и литература, която кандидата може да замени с оценката от успешно положения изпит по български език и езикова култура и български език и литература (първи и трети модул на ЕПИ, без втори модул „Математика – основи“), или оценката  от предварителен изпит във формат ДЗИ по български език и литература, която формира по-висок състезателен бал.

Това намерих аз. Според мен и с ДЗИ по Бел става. Но изобщо не знам какви са били баловете миналата година.

Санчооо, с такъв двор аз само шезлонги виждам. Доматите не ми се вписват въобще, ама той меракът мъжки не пита. Laughing

# 334
Хаха, така е mtz! У нас периодът освен, че продължава, се задълбава. Аз обаче отговарям само за розите Simple Smile

# 335
Привет, тази година имам и седмокласник и абитуриент,та зорът е на макс.Интересно ми дали има деца, които са се насочили към туризъм в СУ ,ПУ ? Как се е движил балът последните години?

# 336
Скрит текст:

Казвам - УНСС, специалност МИО.

Ама наистина много смотано са си описали балообразуването. Аз чета това:
Скрит текст:
За прием в УНСС се признават ОЦЕНКИТЕ ОТ ДЪРЖАВЕН ЗРЕЛОСТЕН ИЗПИТ (ДЗИ), както следва:

За завършилите средно образование през 2022 и 2023 година:

оценката от ДЗИ по български език и литература;

оценката от ДЗИ върху профилирана подготовка в XI и XII клас по профилиращите учебни предмети български език и литература, математика, история и цивилизации, география и икономика, информатика, информационни технологии или предприемачество;

оценката от ДЗИ върху общообразователна подготовка по учебния предмет математика, изучаван в XI и в XII клас (за лицата, които не са изучавали математика като профилиращ предмет, но са положили по свое желание допълнителен ДЗИ след ХII клас);

оценката от задължителен държавен изпит за придобиване на професионална квалификация – по теория и практика на професията, съгласно Закона за предучилищното и училищното образование (ЗПУО), по специалности от области на образование от Списъка на професиите за професионално образование и обучение (Приложение 3).
После в балообразуването по специалности е посочено само ДЗИ с коефициент 3 без конкретизация.
При това положение, аз го разбирам, че всяка от подчертаните по-горе матури може да участва с еднакъв коефициент в балообразуването, като би трябвало да се приема най-благоприятната за кандидата оценка, ако има повече от една балообразуващи матури.

Благодаря, Санака Flowers Hibiscus И аз така разбирам, значи съм на на прав път.
Ето, точно това ме обърква, неяснотата. Така дават по-големи шансове на децата с избор от всички матури..., но можеха да бъдат по-конкретни.

# 337
Въпрос с неповишена трудност... В балообразуването участва ДЗИ, но ако не е упоменато точно кой ДЗИ как трябва да го разбираме? Задължителният БЕЛ, втори ДЗИ по избор или от третите ДЗИ-та?
Според инфо от КСК 2023, цитирам: " когато попълвате формуляра за кадидатстване, не посочвате оценките, които искате да използвате за образуване на състезателен бал. Оценките се взимат по служебен път, а системата изчислява всички възможни балове и взима най-високия от тях за участие в класирането".

# 338
  • София
Мале, какви градини, красоти, зеленини..
Скрит текст:
Колко ли са щастливи  и кучетата ви в такива дворове,  mtz и Сахара? Пускайте си снимки и на розмарин, и на жасмин, и на домати в слънчеви или по-сенчести полукръгове, бъркайте джибри и казан си набавете, рекламирайте се, посрещайте седмокласни майки, продавайте имс добра печалба  реколтата, била тя розмарин или спиртна , ама бъдете така добри и дайте снимки (може и скрити)И на кучетата Simple Smile Може ли? Много са хубави..

# 339
  • тук-там
Русалка, ето и малко куч при наборите:

Сега е ред на Сахара Simple Smile

# 340
  • София

За да няма въпроси...Синът ми е със 100 точки на ДЗИ математика. Ще кандидатства, но го считам за приет Simple Smile

Ама аз все пак имам въпрос. Как се изкарват 100 точки по математика? Щото моят, големият, си спомням как гордо ми носи шестица на едно контролно по математика (което не му се случваше често). Задачите - верни. А на първа страница с 2 червени черти госпожата му подчертала името - вместо Тома, написал Тоба. Дето се вика, ако не друго, поне името да си обърка...А ти, 100 точки...
С учене. Обучение в Математическа гимназия от 5 клас. Ежедневно решаване на задачи по математика, включително през ваканциите. Частни уроци, школи в училище и също частни. Участие в абсолютно всички състезания по математика през тези години, национални олимпиади и т.н. От моя страна също много труд до 9 клас. След това вече не можех да му по могна в състезателната математика. Семейството ни се занимава с математика , учители и т.н.
Не мога да отрека, че предмета му се отдава.
И отново, много учене, много години.
https://media1.tenor.com/images/384e807e4704f2bfadad1b6994fa0fdb … f?itemid=12345013

# 341
  • София

Heart  Heart по едно за всяка сладка муцуна Simple Smile

# 342

Много са красиви Heart Eyes Каква порода са?

# 343
  • тук-там
Австралийска овчарка

# 344
  • София
Скрит текст:
Ох, че сладички муцуни,
директно са за цуни-гуни.
На тези хубави овчарки
двете млади господарки
яко розмарин отглеждат,
опцията май разглеждат
на седми клас да го продават
и с него да се препитават.
Сахара нещо изостава,
моля да не се скатава!
Кучетата да покаже,
пък после нека се размаже
в тоз' убав двор с питие, салатка,
готова за вербална схватка
дали доматите виреят
лъчи там дето силно греят.

Пак ме хванаха лудите, ама ако не живеех в апартамент, ехе..  колко кучета щях да си имам.  Sad

Последна редакция: чт, 15 юни 2023, 16:34 от пенсионирана русалка

Общи условия

Активация на акаунт