Онлайн консултации с ортопед - задайте въпрос на д-р Росен Георгиев

• 70 154
  • 647
  •   1
Отговори
# 645
Привет, д-р Георгиев.
Имам ганглионова киста на китката. Боли ме, създава дискомфорт, който не мога да игнорирам повече, моля за Вашия съвет. Ако се наложи да се отстранява оперативно, под пълна упойка ли се прави?
Благодаря предварително.

# 646
Здравейте д-р Георгиев.
Момченцето ми е почти на година и седем месеца, проходи на година и пет месеца, но стъпва на пръсти. Правим упражнения  за разтягане на сухожилието, правили сме два прегледа при ортопед и казват че е здрав, но твърде емоционален и от там идва това ходене- изключително е бърз, ако ходи бавно да заобиколи нещо или да прескочи ходи на цяло краче.
Ходим па трева, пясък, имаме пиклер, баланс люлка, учим го да кляка и да седи така- но не се задържа, постоянно нещо иска да прави и да ходи.
Ортопеда при когото последно бяхме ни каза са изчакаме хубаво да проходи и ако продължава да е на пръсти да включим рехабилитация .
Не знам до колко ще позволи да се прави тази рехабилитация, защото вкъщи едва успяваме да правим упражнения и масаж.
Ходи бос вкъщи и на двора. За навън ни препоръчаха тежки обувки .
Ще се радвам на ваша препоръка или съвет.

# 647
  • София
Здравейте! От в края на миналата седмица усещах известна скованост сутрин в левия си глезен, която минаваше след няколко крачки. В понеделник, обаче, тази скованост бе придружена от болка във вътрешната страна на глезена, около кокалчето, която е най-силна при натиск. Освен болката в глезена, се появи и оток, както и болка под петата (все едно ходя по супер твърда повърхност), както и дискомфорт - не мога да ходя на цял крак, а усещането е като изтръпване. След като сложа лед на глезена нещата се подобряват временно. При преглед с ехограф се установиха данни за задебеляване на плантарната фасция, мекотъканен оток и синовит на хаккуцис лонгус и дигиторум. Какво означава това и кога се очаква да мога да ходя отново нормално? Изписани са ми само НПВС и крем за мазане.

Общи условия

Активация на акаунт