СЕДМИ КЛАС - седмицата на резултатите - 26.06 - 02.07

• 171 521
  • 1 838
  •   1
Отговори
# 1 560
  • ИЛИНДЕН
Къде е тази онлайн родителска среща и как може да се включим и ние.

Имам големи проблеми с тълкуването на таблицата за успеваемост. Нищо не мога да разбера като шансове за прием.
Примерно ако детето ми събира общо от двете матури 112 . Балът сега му е 360, а миналата година се е влизало с бал 400, .... Какви са моите шансове, спрямо таблицата.

# 1 561
  • София
Никакви по принцип, но си пишете всички желания в съответния ред.
Родителската среща е за СМГ.

# 1 562

Имам големи проблеми с тълкуването на таблицата за успеваемост. Нищо не мога да разбера като шансове за прием.
Примерно ако детето ми събира общо от двете матури 112 . Балът сега му е 360, а миналата година се е влизало с бал 400, .... Какви са моите шансове, спрямо таблицата.
Е как бала му е 360?
На двете матури 112 х 2 = 224 и ако има две шестици от дипломата 224+100 =324.
Тоест бала му е 324 точки.

# 1 563
  • София/Варна

Е как бала му е 360?
На двете матури 112 х 2 = 224 и ако има две шестици от дипломата 224+100 =324.
Тоест бала му е 324 точки.
Може да има голяма разлика между БЕЛ и МАТ и ако балообразуващите да са 3+1 . При моичкия би се получила разлика 30, ако не е 2+2.

# 1 564
  • Варна
Втората дата от графика (примерно 5-7 юли) означава, че срока изтича на датата в 24 часа ( 7 юли 24 часа), нали? И още един въпрос, извинете. Събота и неделя училищата почиват ли в този период или записват, приемат заявления и т.н.

# 1 565
  • Някъде там...
Според мен почиват уикенда училищата.

# 1 566
Никакви по принцип, но си пишете всички желания в съответния ред.
Родителската среща е за СМГ.

Точно. fragal, отговорих конкретно за детето, за което питаха, защото е ученик в СМГ. Затова насочих към родителската среща.

Последна редакция: сб, 01 юли 2023, 11:11 от рони

# 1 567
  • Пловдив
Здравейте, тъй като тази година преди дъщеря ми в статистиката има 60 момичета по-малко отколкото миналата година и от миналогодишните балове не й са достигали с около 2-4 точки за да влезе от първо класиране, дали имаме шанс. Понеже има по-малко деца преди нея, това означава ли, че бала леко ще падне?

# 1 568
Здравейте, тъй като тази година преди дъщеря ми в статистиката има 60 момичета по-малко отколкото миналата година и от миналогодишните балове не й са достигали с около 2-4 точки за да влезе от първо класиране, дали имаме шанс. Понеже има по-малко деца преди нея, това означава ли, че бала леко ще падне?
В паралелките с квоти - най-вероятно да. В другите- не, ако момчетата са повече спрямо миналата година.

# 1 569
  • София
Може да се направи такъв извод за паралелките с квоти. 2-4 точки са много малка разлика. Такава разлика може да се повлияе и от промяна на предпочитанията на децата при равни други условия.

# 1 570
  • София
Има доста училища, за които бал 250 за момче ли стигнал. Част от тях с прилични отзиви.
Не помня, кой пита по - горе но през телефона ми е трудно да връщам, за да цитирам 😊.
Съветът ми е да наредите пред тях и такива с малко по-висок бал (примерно 300 минимален от второ класиране миналата година) , защото не се знае кой какво ще предпочете тази година.

# 1 571

Трябва да гледате паралерки, в които са влизали с бал 314, т.е. ориентирате се по броя момчета преди вас, а
това са 2023- 2951 момчета. Виждате в статистиката от 2022 г. на 2951 броя на колко точки, съответно бал отговаря. Във вашия случай - Бал 314. Отивате в справочника и търсите в мин.бал от 2-ро класиране за кои паралелки стига този бал. Това всичко- само ако формулата за изчисление на бала е 2*Бел+2*Мат+100.

Със сигурност ще влезе. 60 момичета по-малко са 4 паралелки.
Единствена причина да не й стигне бала т.год. е ако рязко се променят предпочитанията на другите деца.

# 1 572
  • София
В Пловдив има ли квоти? Защото ако няма, не е толкова сигурно. Тогава трябва да се сравняват позиците на двата пола общо.

# 1 573
  • София
Аз сериозно не разбирам как външния вид на училището е решаващо дали ще се учи там след като нивото на преподаване и резултатите след ДЗИ е на ниво. 🙄 Само си питам.

С риск да Ви шокирам, ние май в крайна сметка ще изберем училище според нивото на хигиена в тоалетните Wink Така че - събирам мнения?

Погледнете частните училища.

# 1 574
  • Пловдив
В ЕГ "Пловдив" и в ЕГ "Иван Вазов" са с квоти 50:50. За Хуманитарната трябва да проверя със сигурност, но в паралелките с АЕ квотите са 70:30 момичета-момчета. В МГ паралелките с математика също са с квоти.

Допълвам: В ХГ и с АЕ, и с НЕ има квоти - 70:30 момичета:момчета

Последна редакция: сб, 01 юли 2023, 11:33 от tonitabrandtner

Общи условия

Активация на акаунт