Цистит - традиционно и алтернативно лечение- тема 11

• 38 142
  • 804
  •   1
Отговори
# 525
Значи от това са симптомите .
Трябваше да се е свила, не знам и аз 😔
Лекарят какво каза?

Sun как си, какво става с теб? Загуби се 🙂
Ми каза ,че е леко удебелена и може скоро да ми тръгнела инфекция,да пия пиелосептил.
Сега се уплаших, сериозно, защото и аз мисля,че вече трябваше да се е свила...след толкова пиене на лекарства.

# 526
Айде стига, нищо нямаш! Спри да се вторачваш щом нямаш бактерия. Пий пробиотик ацедофилус и червена боровинка. Вече два месеца ги пия. Да ти кажа като ми дойде по-голям проблем на главата и как забравих и парене и пишкане и всичко.
И на мен така ми казаха двама-трима лекаря, докато не се намери един адекватен и не открихме бактерията. Човек не може просто "да не го мисли" и да си гледа живота с болки и инконтиненция. Fur4i, продължавай да търсиш причината - ако имаш възможност, ела до София и пусни едно ДНК на урина в Геника, заради антибиотиците и фитопрепаратите може да ти излиза фалшиво чиста урината. Колкото до интерцистиалния цистит - ами, аз официално се водя с тази диагноза, това са всички хронични цистити, бактериални и небактериални. И аз бях като теб с болка в мехура, позиви, парене - една година сто урини излязоха чисти, докато накрая урологът ми не каза да пусна ДНК-то в Геника. Аз изобщо не се бях сетила да пусна урина, а сигурно сто пъти съм го правила за секрет, и там просто всичко си излезе. Стената ми също е удебелена, пия лекарства - не мърда. Аз си мисля, че удебеляването е в следствие на scarring от инфекцията и/или заради наличието на биофилми закрепени за нея. При всяко положение, не се панирай (което е много трудно като е неясна причината за болежките ти, добре разбирам), но и не спирай да търсиш причината.

# 527
Точно това исках да и кажа, да не се панира излишно и да си навлече нещо друго от стрес. Сигурно има дискомфорт, тя най-добре си го усеща, но не трябва и да си поставя сама диагнози.

# 528
Здравейте, въпросът ми е защо стерилна урина се изследва сутрин? Бяха ме пратили с вагинален секрет следобед, но не бях яла последните 8-10 часа и реших, че е същото и мога да използвам да дам и урина, понеже имам симптоми на цистит периодично (най-вече фалшиво/засилено усещане за ходене по малка нужда и лека тъпа болка по хода до десния бъбрек), и абсолютно никакви на вагинална инфекция. Това са резултатите:

Сигурна съм, че тази бактерия е от урината, въпросът е има ли значение, че не е било точно сутрин?

# 529
Дава се сутрин, защото обикновено тогава не си ходила до тоалетна поне 4 часа. Ако през деня си стискала поне 4 часа пак може да дадеш. Може да я има и в урината, но да е достатъчно малко количество, че не я пишат. Пий си антибиотика и да се надяваме да се изчисти.

# 530
Давала съм и следобедна урина и гадината си я имаше доволно.
Надявам се Съни да е добре, не пише.

# 531
Давала съм и следобедна урина и гадината си я имаше доволно.
Надявам се Съни да е добре, не пише.
Бях я срещнала скоро някъде по другите теми. Сигурно е по-добре от към тези проблеми и не влиза в темата. Дано на всички да ни се налага по-рядко.

# 532
Здравейте.
Тук съм,пия Аб ,предстои 2-ри за пиене ( и двата са по антибиограмата).С бактерий съм ,който никога не съм имала до сега.И 2-я Аб също никога не съм пила ( евентуално като дете).
Декември съм и на уролог в Сф.
В айхърб има намаления и ще търся д-маноза.
А при вас?

# 533
Здравейте,
От 1 месец съм с цистит. Пуснах стерилна урина и излезе стрептококи ауреус. Отказаха да ми изпишат антибиотик, защото кърмя и решихме първо да пробваме с ударни дози вода с лимон. Да се вдигне пх-то.
Така при първото изследване пх беше 7.
Сега, тъй като не ми минават симптомите, пуснах нова стерилна урина + охи и седимент и пх е 5, а бактерии не се изолират. Т. Е. посявката е стерилна 🤷‍♀️
Възможно ли е да е грешка? Може ли урината да е фалшиво стерилна? Още имам парене и чести позиви за уриниране.

# 534
Здравейте.
Тук съм,пия Аб ,предстои 2-ри за пиене ( и двата са по антибиограмата).С бактерий съм ,който никога не съм имала до сега.И 2-я Аб също никога не съм пила ( евентуално като дете).
Декември съм и на уролог в Сф.
В айхърб има намаления и ще търся д-маноза.
А при вас?

Здравей,по колко Д-маноза взимаш за деня?
И чистата маноза,без боровинка,има ли пак така силно диуретично действие?

# 535
Април месец пих някаква английска с пробиотик на прах .Но не запазих опаковката.Но тогава бях със стерилна урина,но с непрекъснати позиви,съкращения,симптоми на свръхактивен мехур...Започнах я с предписан неоренал ,но мисля,че облекчението ми дойде от прогестерона.
Преди съм пила на фона е.коли 6 мес и на АИП,нямах никаква полза.
Но непрекъснато ми излиза в научни статии и за това си поръчах сега на прах и разни други добавки за черен дроб и железен дефицит.Има 25% отстъпка и почти на половин цена ми излязоха.
Задържам течности,но диуретичен ефект имам само от фурантрил.Билки и добавки не ми действат в такава насока.

# 536
Момичета, някоя от вас пила ли е куркума за цистита? Четох в IC съба в Редит, че някои хора доста добре се повлияват, мисля да си поръчам от iHerb. Чудя се дали и да не почна с манука мед, с най-голямото възможно количество метилглиоксал, клиничните изследвания уж показват значителен ефект върху е. коли, псеудомонас и другите най-гаднички приятелки. Вече и аз не знам какво да измисля. Последният антибиотик, който пих, не само че не помогна, ами, и влоши положението, едвам вече чакам да мине пълния месец, че да пускам контролата.

# 537
Аз лично не. Обаче куркумата е много полезна и противовъзпалителна, може и да помогне.

# 538
Купих си коренчета куркума (не бях срещала до сега) и сутрин си правя зеленчукови сокове и добавям от нея.Дано помага...поне за нещо.

# 539
Здравейте! Отдавна Ви чета, но не съм писала. Цистит правя повече от 20 години. Никога не са ми изолирали бактерия в стерилна урина.... до таази година. Лятото излезе е. коли. Пих антибиотик по антибиограмата. Ефектът беше краткотраен. В момента се лекувам с хомеопатия. Ще видим докъде ще го докарам. Включвам се, за да споделя за куркумата. Когато са ми излизали чисти урините, съм действала по-смело. Правех си "златно мляко". В нета има информация как се прави. През последните 5-6 години така се спасявах. Пиех сутрин и вечер за около 2-3 дни. Следващите 2-3 дни по 1 път,защото  усещах подобрение откъм симптоми. По-рядко ми се пишкаше и не ми парше. Но имам някакмо странно чувство, че сякаш бъбреците ме "скубеха"... не мога точно да го обясня. Не знам дали не замаскирам проблема и нещо действително да се случва с бъбреците. Сега, като излезе бактерията, ме достраша пак да пия златното мляко. Ако беше само за възпаление.... щях да рискувам. Имайте предвид, че куркумата разрежда кръвта.

Общи условия

Активация на акаунт