Отговори
# 540
  • София
Дар, ето го листа с резултатите:

Мързеше ме да крия лични данни и затова не съм показала антетката отгоре, ама едва ли и те вълнува особено - имена, дата, име на дамата от офиса тук, адреси, номер на пациент...
Общо три листа са, в PDF. Първият е този горе, вторият е онзи, който качих в темата за НИПТ (метода на изследване и точност), третият е с disclaimer-a (имай предвид, че е писан за всякакви случаи и мозъчни капацитети):

# 541
Да,кървенето се случва при голяма част от бременните,заради хормоните се получава хипертрофия на венците и се възпаляват.След раждането минава.

Вие бяхте зъболекар нали?
Дали намирате някаква логика в това че имунолога ме пита кървя ли от носа или венците?
Казах не като преди, но това беше тогава, преди месец. Сега ае чудя да споделям ли на АГ затова с кървящите венци. И други мадами чета имат.
Да,кървенето на венците е нещо доста често срещано по време на бременност,поради хормоналните промени в организма.За носа не знам,на мен никога през живота ми не ми е текло кръв от носа.Да не би да имате нисък хемоглобин,желязо или някакви други показатели и затова да пита за кървене?

Много благодаря.
Исках да видя само как изглежда.
Да добия представа.
Да,кървенето се случва при голяма част от бременните,заради хормоните се получава хипертрофия на венците и се възпаляват.След раждането минава.

Вие бяхте зъболекар нали?
Дали намирате някаква логика в това че имунолога ме пита кървя ли от носа или венците?
Казах не като преди, но това беше тогава, преди месец. Сега ае чудя да споделям ли на АГ затова с кървящите венци. И други мадами чета имат.
Да,кървенето на венците е нещо доста често срещано по време на бременност,поради хормоналните промени в организма.За носа не знам,на мен никога през живота ми не ми е текло кръв от носа.Да не би да имате нисък хемоглобин,желязо или някакви други показатели и затова да пита за кървене?

Имам тромбофилия.

# 542
Прекрасни, не знам как е при вас, но на мен ми е първа бременност и не знам нормално ли е. Коремът ми е толкова голям, а съм в 12+3 г.с. вече всеки като ме види, знае че съм бременна, тежи ми, ям малко, а се издувам. До 9 месец ще стана 100 кила. Предвид, че нито 1 панталон вече не ми става, май май ще се налага основен пазар на дрехи Grinning

# 543
Zimone спокойно. Сега много се издуваме от хормоните, освен това се разширява самият таз. Аз съм свалила две кила от началото на бременността, но вече съм на поли и панталони за бременни, защото много съм се разширила и надула 🤷 Какво да се прави. А килограмите се възвръщат после. С първата бременност качих 20кг, но успях да се отърва от тях през първата година.
Прекрасни, не знам как е при вас, но на мен ми е първа бременност и не знам нормално ли е. Коремът ми е толкова голям, а съм в 12+3 г.с. вече всеки като ме види, знае че съм бременна, тежи ми, ям малко, а се издувам. До 9 месец ще стана 100 кила. Предвид, че нито 1 панталон вече не ми става, май май ще се налага основен пазар на дрехи Grinning

# 544
Момичета днес бях на фетална морфология, няколко пъти ме караха да се разхождам, защото бебето не заставало в определената поза. Притеснява ме факта, че лекарката ме натискаше много силно по корема един вид ми го удряше леко, за да можело да се обърне. Това нормално ли е? Изключително много се ядосах от грубото отношение, наговори ми хиляда лоши неща... С бебето всичко е наред, но ми каза, че пренаталния ми тест понеже бил с 3% фракция бил едва ли не невалиден...

# 545
  • София
И при мен днес жената, която прави ФМ беше по-груба и направо ме ръчкаше с ехографа на моменти все едно потупваше силно по корема, та явно е практика .. момчето преди нея, което ме преглеждаше, беше доста по-внимателно, явно се обучаваше, но разликата беше чувствителна.

# 546

Точно преди няколко мнения написах същото. Днес чух и първото "Честито". Беше във фитнес залата ми... а там с клин си представи колко ми личи. Тежко ми е, коремът ми направо ще се пръсне 😀 Дънки не мога да закопчая в никой случай. Влизам в 2-3 рокли и поли и усилено купувам дрехи за бременни.

# 547
И при мен днес жената, която прави ФМ беше по-груба и направо ме ръчкаше с ехографа на моменти все едно потупваше силно по корема, та явно е практика .. момчето преди нея, което ме преглеждаше, беше доста по-внимателно, явно се обучаваше, но разликата беше чувствителна.
Значи наистина е практика, просто аз се притесних доста за бебето. На Вас назначиха ли ви да изследвате някакви плацентарни хормони?

# 548
  • София
Не. Само за следващ скрининг към 20-24г.с.

# 549
Аз бях в мини депресия преди няколко дни като си прибрах половината,че и отгоре гардероб. Всякакви дънки, поли, клинове...не мога да си обясня даже как толкова бързо стана това😀 И лошото е,че нищо не успявам да си харесам да си взема.

# 550
  • София
И аз уж не качвам килограми, но започвам да се оформям. Уж 95% момиченце, а според ММ коремът ми започва да се оформя, като за момче. Вярвате ли в тези поверия, за храна, кожа и корем? Течности събирам, доволно много. Посред нощ, изхвърлям и така. Уж взех много неща, а на морето все една и съща рокля вечер, че ми е удобна и широка. 😂 Ще трябва да започна с пазара, че всичко що е панталонки ми натискат с копчето точно на корема и полудявам. Днес се прибираме от морето. За пръв път толкова да искам да се прибираме. Аз продължавам с жълтеникавото течение и откачам. Имали ли сте усещане като боцкане в слабините? Утре се е видяло, че ще се успокоявам на лекар.

# 551
И аз уж не качвам килограми, но започвам да се оформям. Уж 95% момиченце, а според ММ коремът ми започва да се оформя, като за момче. Вярвате ли в тези поверия, за храна, кожа и корем? Течности събирам, доволно много. Посред нощ, изхвърлям и така. Уж взех много неща, а на морето все една и съща рокля вечер, че ми е удобна и широка. 😂 Ще трябва да започна с пазара, че всичко що е панталонки ми натискат с копчето точно на корема и полудявам. Днес се прибираме от морето. За пръв път толкова да искам да се прибираме. Аз продължавам с жълтеникавото течение и откачам. Имали ли сте усещане като боцкане в слабините? Утре се е видяло, че ще се успокоявам на лекар.
Аз съм също като теб, не качвам кг, но съм се разширила , нося само рокли, които съм носела и преди.В края на месеца ще започна с пазара. Боцкания и разтягания усещам постоянно, но мисля, че е от разтягането и уголемяването на матката. Пол още не знаем, но кожата си ми е същата, малко повече слядко ям от обикновено

# 552
Моля ви, споделяйте какво помага при главоболие. По принцип съм с хронична мигрена и на силни хапчета, които очевидно сега не мога да пия. Ледена кърпа на главата, куул пачове, парацетамол...не помогнаха. Идва ми да я отрежа, честно, реве ми се.

# 553
солпадеин пробвай Аг ми го изпи но не прекалявай .Ледена кърпа помага ако само лежиш и почиваш. Може и просто стегната кърма да си завършеш или стегната шапка

# 554
Аз постоянно съм с жълтеникаво заради утрогестана, така си излиза. Боцкания също имам и за двете неща доки каза, че са нормални.

Общи условия

Активация на акаунт