Шеф, мултиварка или както ние го наричаме КУКЪР - Тема 8

• 35 683
  • 759
  •   1
Отговори
# 300
  • до най-прекрасния мъж
Може по принцип. Наливаш си вода до максималното ниво или дори малко под нея. Пускаш под налягане за 5 мин и чакаш да се освободи естествено налягането. Вадиш и обръщаш на капачка. Аз така стерилизирам храна за дъщеричката ми при пътуване. Домати също съм си правила за зимата. Няма грешка.

# 301
  • София
Благодаря, Пепа, не знаех. Мислех, че се стерилизира сладко/конфитюр.
Но ако искам да стерилирам нещо, може ли да го направя по описания начин - на пара, в бурканчета, стигащи почти до горния ръб? А да сложа парцал на дъното вместо решетката с цел да увелича височината?

Дописвам след поста на blue angel. Капачките на бурканите не са покрити, нали? Нещо като автоклав да стане?

# 302
  • до най-прекрасния мъж
Да, може и да не са покрити. Става си точно автоклав и се стерилизират перфектно. Аз се съобразявам с височината на бурканите. Ако позволяват, ги покривам, ако не, не. Няма разлика в резултата. Аз стерилизирам всичко, за да ми е спокойно. Изключение правят храни, които ще консумираме до ден-два-три. Тогава и само горещо на капачка върши работа.

# 303
  • София
Много ти благодаря. Някои неща не стават за фризер, разваля им се вкуса. Ще пробвам стерилизиране.

# 304
  • София
Здравейте. Нова съм в темата и сигурно е много кратно писано  , но искам съвет какъв мултикукър да си взема под налягане или не. Гледам модели на Инстант пот или Нинджа. Чудя се наистина ли стават ястията бързо лесно и вкусно . Не искам да имам поредния уред в къщи , който ще стои в шкафа. Искам нещо, което готви бързо защото обикновено съм уморена след работа, а в къщи всички са гладни по това време. Благодаря ви.
Каква е разликата между под налягане и обикновената?
С опция под налягане със сигурност.
Аз си взех Нинджа Фууди Смарт Лид 11 в 1 и се родих.Силно препоръчвам.
Може ли линк към вашия модел мултикукър?
И в същност той готви и под налягане и може да се запържи като тиган да се ползва и като обикновена тенджера нали така ?

# 305
  • Dublin

Може ли линк към вашия модел мултикукър?
И в същност той готви и под налягане и може да се запържи като тиган да се ползва и като обикновена тенджера нали така ?
[/quote]

точно така, има 11 функции, под налягане, еър фраер, като тиган може да се ползва, като обикновена тенджера, за печене, грил, на пара, бавно готвене, дехидратиране, за кисело мляко..Още не съм ползвала всичките, най-много ползвам под налягане, еър фраер, печене и грил.
това е модела, но не знам в БГ от къде може да се купи -
https://ninjakitchen.co.uk/product/ninja-foodi-11-in-1-smartlid- … l550uk-zidOL550UK

# 306
  • София
Немският Амазон доставя безплатно за покупки над 50 евро. В момента цената му е 302 евро.

# 307
В сайта на нинджа,откъдето аз пазарувах,този модел е 294 евро,така че,може би е изгодно да се вземе от Амазон на тази цена.
Eeriebo1, а как се държи капака? Чвтох за проблеми с него,основно за това говореха,затова купих 9 в 1,с двата капака.Иначе,разликата беше 50 евро и термометъра,май.

# 308
  • Paris, France
За малка кухня и липса на място на плота е по-удобно да се вземе модела с един капак. С него е и по-удобно да се работи. Не знам как се поправя ако нещо се развали, обаче, а уредът не е евтин. На една приятелка се развали капака на 15 in 1 и Ninja го оправиха, но чака 2 месеца. От други хора не съм чула оплаквания. В този вид уреди Ninja са номер 1 и имат много добро обслужване. За Cecotec не може да се каже същото, но пък уредът им е евтин.

Тези уреди не вдигат достатъчно налягане за да заменят автоклав. За някои видове стерилизация е достатъчно да се увеличи времето, но за други не.

Ако ще наливате мармалада и няма да го стерилизирате, трябва да стерилизирате буркана във вряла вода. После наливате през фуния за да не се цапа ръба, затваряте, обръщате в одеала или юргани, завивате и оставяте да се стерилизира цял ден. После нареждате с капака нагоре.

# 309
  • Dublin

Eeriebo1, а как се държи капака? Чвтох за проблеми с него,основно за това говореха,затова купих 9 в 1,с двата капака.Иначе,разликата беше 50 евро и термометъра,май.

Капака е един и не се маха. Когато се готви под налягане капака не може да се отваря, когато се ползват другите функции капака може да стои отворен или да се отваря по време на готвене.
След готвене само го забърсвам с мокра кърпа.

# 310
Да,на мен ми в ясно,че е един.Разглвждах и двата модела.Питам дали имаш проблеми с капака,защото,докато се чудех кой да взема,четох доста негативи за капака на този модел.Затова избрах другия.

# 311
  • Paris, France
А на този с един капак няма ли пластина, която да закрива грила отгоре? Виждала съм да слагат едно плоско като пластина, не капак и тогава налягане. След това го махат за печенето.

# 312
  • Dublin
за сега не съм имала проблеми с капака, но пък кукъра го имам от два месеца, та му е рано, надявам се, да прави проблеми.
..не, няма покритие на грила, така си е.

# 313
  • Mediterraneo
Ей затова съм доволна от моята Olla аз, различните капаци са преимущество.

# 314
  • Paris, France
Мечтая си да пуснат Olla gm fry във вариант 8л, 10л или като Нинджата, с широка тенджера. Супер уред е, но за 4 човека площта ни е малка за airfry.

Общи условия

Активация на акаунт