Октомври 2023

• 23 662
  • 498
  •   1
Отговори
# 255
Как сте момичета? Лол има ли раздвижване при вас ?

# 256
Как сте момичета? Лол има ли раздвижване при вас ?
Добре сме, Мери Heart
Времето лети, толкова бързо растат тези бебчета. Сложихме вчера първа доза ротарикс, другата седмица вече ще слагаме първите ваксини, че доста ги отложихме, но каката нещо се разболя и нямаше как.
На каката и излезе необяснима уртикария и не можем да разберем от какво. Аз имам съмнение, че е топлинна, но все още не можем да сме сигурни... Другата седмица ще ходим на алерголог, най-вероятно ще трябва да отидем и на кожен лекар, ако алерголога нищо не открие.. Като цяло страшен филм.
Юлия започна да се изправя седнала и постоянно трябва да я бутам назад. Не съм си мислила, че толкова рано ще започне да ги прави тези неща, с кака и доста по-късно се случиха.

Надявам се, че сте добре всички и всички бебенца! Хубав ден, момичета! Hug

# 257
Радвам се, че сте добре, за съжаление от няколко дни моето момче е много неспокойно нощем, буди се през два часа, плаче, неспокоен е. Вероятно е регресията, която се случва между 3 и 4 месец. Чувствам се много зле, вечно изнервена и недоспала. Дано е период и мине скоро.

# 258
Ние се опитваме да се наслаждаваме на хубавата част, чакайки следващ екшън период. 🤣

Малката сутрин като се събуди - се протяга, прозява, усмихва… Вече не й е първата реакция ревът. Вечер също имаме почти спокоен ритуал по заспиване.

С кърменето от гърда ми е трудно, но явно се очакваше, пак се радвам, че имайки предвид, че е основно на шише, още има мерак. Трябва, обаче, или да е полузаспала/полусъбудена или да сме легнали и да съм я фиксирала към мен плътно. По традиционния начин се върти и напряга, захапва и после веднага пуска и започва да мрънка.

От следващия месец ще започнем гимнастика при рехабилитатор, в кабинет, 2 пъти седмично. Няма установен проблем, но не се чувствам уверена в масажите и гимнастиките в домашни условия и предпочитам да се доверим на специалист.

Станала е мега бърборана, иначе. Сутрин не мога да взема думата от нея. 🤣 И като викне по-силно или издаде някой нов звук, сама се стряска от себе си и после започва да се хили. 🩷

# 259
  • Варна
Emay, какви гимнастики, какви упражнения 😂  Защо излишно се напрягаш ? Децата , ако нямат никакъв проблем каква гимнастика очакваш да им се прави ?
Аз като такъв специалист да ти кажа, че нищо Особенно не правя с децата си. Тук таме разтварям краката на жабче, и завъртам до по корем. Толкоз, точка 🤣
Масаж ? Ъпсурт ! Това е за бебета под 3 месеца или за да бъда по-точна да такива дето нямат почти движения .И на моите никога не съм им правила повече от намазване с лосион и на корема за изхождане.
 Нашите бебета вече очаквано трябва да ритат, да махат с ръце, да въртят главата и да се оглеждат.
Оххх такива пациенти/клиенти като тебе да имам 😂

Моят човек вече определено няма колики поне от 10дена. Събужда се почти винаги с усмивка, не спира да бърбори. Много си лапа ръцете и не спира да си повръща. Нон стоп сменям лигавници, блузи, бодита. То страшно чудо. Определено времето до 2м и половина ми беше адски трудно , но вече от 1 месец страшно се наслаждавам на времето с него с всеки ден ми става все по-мило и сладко да се наслаждавам на бебешките истории.
Нощем се буди по 2-3 пъти .. давам да суче по 7-8 минути и заспива.
Рагаза, ти не свикна ли с нощното будене ? На мен първите 2 месеца ми беше много тежко наистина, но вече свикнах. Обаче признавам аз през деня нямам почти никакви ангажименти освен бебето и нон стоп преобличането му, моето и пускане на перални и сушилни. Вечер се готви , когато таткото е тук и вечер се излъсква цялата кухня и през деня нищо нямам за правене. Гледам да не пазарувам аз с бебето, за да не го бутам по магазини с бацили. Общо взето вечер е натоварено , но сме всички у дома и някак леко минава.

# 260
Аз нямам против да ставам, да го кърмя, с това свикнах, проблемът е, че той не спира да реве и дори не желае да суче. Иначе през деня е прекрасен, гука, играем си с него, смее се, яде,  но тези истерии от няколко дни насам ме карат да се чувствам безпомощна.

# 261
Здравейте, момичета. Мишел също няма колики почти месец май. Спряхме пробиотика с витамин д и давам мйгинтол вече. Нас така и не ни пратиха на ортопед, другия месец на консултацията ще питам. Голяма драма имам с памперсите до  сега ползвах едни английски, на които дори името не видях имах многооо пакети подарък. После подхванах един Хъгис и той беше също супер сега са ми останали на памперс племиум кеър.. ами ужасни са( за Мишел) долу са широки разделят и краката чак а ставата е цялата покрита хич не ми допада и май вяма да ги ползвам и ще издирвам тия английските пак. Аз правя упражнения на ръчичките и на крачетата всеки ден, така ни каза педиатърката. Масаж обаче не правя редовно, все забравям. Имам си свеки още един ден на гости и гледам да свърша максимално неща, че после няма управия хах. Това е от нас

# 262
Здравейте мами.
При нас пак има слузести акита с кръв.
Ще го пускаме в лаборатория за изследване и ще чакаме резултати.

От ръкомахане и кракомахане имам чувството, че понякога ще излети 😂
Приспиването продължава да се случва с много драми и истерични ревове.
Не може да се отпусне да заспи сам и това е.
Всичко изчетох, прозорци на будуване, дневни дремки, нощен сън… вчера пак се събуди в количката, ядоса се и се прибирахме бежком с рев. Никъде не мога да отида с него и обикалям покрай къщи като започне истерията да се прибираме бързо.

В къщи е разнасяне, шъткане, приспивни песни. Ревем и двамата. Чета и за регресия на съня в 4ти месец 😂 И това какъв екшън ще е, не знам.

# 263
На Калина също и минаха коликите, оздравя и вече е добре. Гукаме си, играем си, казва “акаака” каквото и да означава🤣. Но стане ли вечер и няма заспиване. Има дрямка в 21ч и после е будуване. Заспива чак след като яде, късно към 23-00ч. Най - вероятно е става така, защото към 16ч през деня заспива и чак към 18ч се събужда.

Относно памперсите да знаете, че в Емаг има промоция на Хъгис. Поръчах и един пакет да ги видим, четох,че тук има доволни мами от тях.

Emay, и аз не знам защо се затормозяваш излишно. И аз не правя на Калина кой знае каква гимнастика. Един път в деня на ръчички и крачета и това е. Масаж само като не се е изхождала поне един ден. Онази вечер имахме такава драма и след един ударен масаж беше омазала пейзажа.😆

Последна редакция: пт, 12 яну 2024, 13:20 от PaolaIvanova

# 264
Здравейте, момичета. Мишел също няма колики почти месец май. Спряхме пробиотика с витамин д и давам мйгинтол вече. Нас така и не ни пратиха на ортопед, другия месец на консултацията ще питам. Голяма драма имам с памперсите до  сега ползвах едни английски, на които дори името не видях имах многооо пакети подарък. После подхванах един Хъгис и той беше също супер сега са ми останали на памперс племиум кеър.. ами ужасни са( за Мишел) долу са широки разделят и краката чак а ставата е цялата покрита хич не ми допада и май вяма да ги ползвам и ще издирвам тия английските пак. Аз правя упражнения на ръчичките и на крачетата всеки ден, така ни каза педиатърката. Масаж обаче не правя редовно, все забравям. Имам си свеки още един ден на гости и гледам да свърша максимално неща, че после няма управия хах. Това е от нас
Duzzyto, може ли да са били Мамиа или Литъл ейнджълс памперсите? Други не знам дали се внасят в България. За Мамиа съм чела хубави отзиви.
Ние сме с премиум протекшън на Памперс. За сега са добре. Чакам да минем на тройка размер и ще издирвам Хъгис.

# 265
Мери,
След повторно нишки кръв в акото, вчера я отведох в Пирогов, където казаха, че е с раздразнена фисура. Да третираме с цикатридина, нищо сериозно. (Парадоксът е, че с каката борим фисури, заради запек от почти 2 години). Разбира се, детският хирург ни насочи към гастроентеролог, за да се преборим с честите изхождания.
Още същият ден посетихме Хаджийски в Детско здраве, страшен късмет, че се е освободил час в последния момент, иначе за каката сме чакали и два месеца. Каза да продължавам да кърмя, че няма алергия към майчина кърма, но има непоносимост към храна, преминала през кърмата. И тук е забавната част, изключиха ми от менюто: кафе, прясно мляко, кисело мляко, газирано, шоколад, бобови, плодове, зеленчуци. Всичко друго се търпи, ама без кафето. Втори ден съм половин човек. Нищо, ще свикна. Въпросът е, че за момента пак не е намалила изхожданията. Личната каза: не всичко на всяка цена  и не нейното здраве, за сметка на моето, но се справям засега стриктно с диетата, и ако не овладеем положението, минаваме на адаптирано мляко. Дано усилията си струват и се справим, за да си продължим кърменето.

Иначе моята буба е много спокойна, мързеливо бебе е. Като цяло е много кротка, но е в период, изляза ли от стаята и почва да пищи, не й се седи сама, хаха. На 25 януари прави 4 месеца. Пак отложихме ваксината заради акането. И така.

Последна редакция: пт, 12 яну 2024, 16:27 от Lol90

# 266
Лол дано с твоята диета да оправите нещата..А пък да, не всичко е на всяка цена, ама пък с тия адаптета и запека предизвикан от тях...пак не е работа 😬 Поне при нея все още не съм намерила "точното" мляко и запека си е на лице..

Ох като ви чета и се чудя аз в майчинство ли съм или ... 😂
Бобче е толкова спокойна, та аз така и още не съм разбрала какво е да плаче и да се дере..Даже онзи ден на ваксината "drama queen 👸" се представи чудесно..Като ѝ сложиха памук, тогава се сети да им се скара малко 😂 Общо взето ми е една актриса и то много добра хаха

Аз гимнастика правя сутрин, другите активности през останалата част на деня, а масаж след баня вечер (през ден, понеже така я къпя от самото начало)

# 267
Мери,
След повторно нишки кръв в акото, вчера я отведох в Пирогов, където казаха, че е с раздразнена фисура. Да третираме с цикатридина, нищо сериозно. (Парадоксът е, че с каката борим фисури, заради запек от почти 2 години). Разбира се, детският хирург ни насочи към гастроентеролог, за да се преборим с честите изхождания.
Още същият ден посетихме Хаджийски в Детско здраве, страшен късмет, че се е освободил час в последния момент, иначе за каката сме чакали и два месеца. Каза да продължавам да кърмя, че няма алергия към майчина кърма, но има непоносимост към храна, преминала през кърмата. И тук е забавната част, изключиха ми от менюто: кафе, прясно мляко, кисело мляко, газирано, шоколад, бобови, плодове, зеленчуци. Всичко друго се търпи, ама без кафето. Втори ден съм половин човек. Нищо, ще свикна. Въпросът е, че за момента пак не е намалила изхожданията. Личната каза: не всичко на всяка цена  и не нейното здраве, за сметка на моето, но се справям засега стриктно с диетата, и ако не овладеем положението, минаваме на адаптирано мляко. Дано усилията си струват и се справим, за да си продължим кърменето.

Иначе моята буба е много спокойна, мързеливо бебе е. Като цяло е много кротка, но е в период, изляза ли от стаята и почва да пищи, не й се седи сама, хаха. На 25 януари прави 4 месеца. Пак отложихме ваксината заради акането. И така.
LOL, Юлия ака минимум 4 пъти на ден, но последните две седмици по 6, някой дни и по 7. Педиатърката каза, че е нормално. Тя е само на кърма.
Пожелавам ти диетата да помогне и да задържите кърменето, че като чувам с млеката какво чудо е...

# 268
Лол, как установиха фисурата? Нещо видимо ли е?
В началото ни бяха казали същото, но никой не е погледнал по-така, за да се потвърди.
В крайна сметка си издействах анализ за всеки случай, знае ли се.

Мери, радвайте ѝ се, че е спокойничка Hug Heart Eyes
Нищо не може да я бутне твойта буба Grinning  Все така да е.

Аз се примирих вече, че е Филко е нервен и все нещо го мъчи. Надявам се просто дивотията да му излезе сега и като стане време за така наречения бебешки пубертет да се е успокоил Joy Надеждата умира последна.
Помрънквам си, гушкаме се и продължаваме. Всичко минава, само да са здрави.

Emay и аз за гимнастиките да се включа. Никакви не правим. Колкото и да пробвам той все е на контра и не ми дава. Аз му вдигам ръчичката, той бута обратно. По корем също не го слагам вече. Забучва се и изтерясва. Няма проблем да държи иначе главата стабилна. И с двете неща спрях да се напрягам и да ги мисля. Сигурно ще закъснее да се обръща, но в крайна сметка на сила не мисля, че е добре да действам нито с гимнастиките, нито със стоенето по корем.
Педиатърът ми каза трябва та трябва от 2 до 5 минути на ден поне. Еми той и 20 секунди не иска. И спрях да слушам какво трябва и какво не трябва.

Най-новото е, че започна да се набира и да включва пресата Grinning Сам ако е легнал или малко като го надигна ако ме е хванал за пръстите. От любопитство разбира се, да огледа какво се случва Grinning

Последна редакция: пт, 12 яну 2024, 17:44 от La foie

# 269
Видима е. Детският хирург при преглед.

Общи условия

Активация на акаунт