Професия учител - 18

• 50 082
  • 736
  •   1
Отговори
# 105
  • при моите деца .....
Не знам къде живеете, при нас логопеди няма.
Има 1 частен кабинет и 2 в центрове...

# 106
  • Karmobat
Благодаря Ви, мили хора за помощта и насоките.
Аз съм от Карнобат с тенденция някой ден да живея в Бургас.
И понеже имам познато детенце с проблем, знам колко е трудно да се намери добър специалист.
Да, в Карнобат няма толкова много логопеди, но пък в Бургас и Ямбол има ужасно много. То, само като напише човек в google и се вижда.
Присъствала на работата на един ресурсен учител и  за тези няколко пъти, мога да кажа, че съм много вдъхновена и амбицирана в тази насока да се развивам. Именно тази учителка ми сподели, че имало прекалено много логопеди и да се насоча към специалната педагогика.
С времето покрай  познатото детенце се сближих и с един логопед, но тя е по-резервирана и не иска да ме допусне до нейната работа. Така че там не знам какво се случва.
Аз завършвам гимназия с профил природни науки, та искам поне малко да използвам натрупаните знания в училище в бъдещата си професия, затова съм се насочила и към тези 2 специалности.

Последна редакция: пн, 19 фев 2024, 09:01 от еlla

# 107
  • Бургас
Именно тази учителка ми сподели, че имало прекалено много логопеди и да се насоча към специалната педагогика.
Не са ужасно много логопедите, особено добрите. С Логопедия имаш шанс за по- добре платена частна практика, отделно нормативът в училище на логопеда е 21 часа, на ресурсния - 25. А един ден, когато си в бърнаут от години работа с деца с дефицити, и един час разлика има значение, имай предвид...

# 108
Най-добре си помисли на теб какво ще ти хареса повече, и него запиши. И двете професии са и ще са търсени. С едната като че ли имаш повече възможности и за частна практика, ама кой да знае

# 109
Дами, в държавните училища дават ли ваучери за храна , както и бонуси само за 24май и Коледа ли?
Колебая се между ДУ и частно такова, благодаря!

# 110
Бонус има и за 15.09. Ваучерите за храна са според решението на директора.
В частните училища задълженията са много повече за почти същите пари и до колкото са споделяли колеги, синдикати няма. Работила съм само в държавно и лични впечатления нямам.

# 111
Аз за пръв път чувам някъде да се дават ваучери за храна.

# 112
  • Пловдив
Има училища, в които по този начин изплащат парите за СБКО

# 113
И в нашето училище дават ваучери за храна, като ги гласувахме на събрание. Не е нещо УАУ като сума. /под 50лв/ Не знам на другите места как е. Получаваме допълнителните плащания за 15.09 , 24.05 и Коледа, но зависи от директора на каква стойност. Имало е години с добри бонуси, но и такива с доста скромни суми. В съседно училище дадоха 13 заплата миналата година.

# 114
  • Добрич
Когато сумата от СБКО се добави към заплатата, тя се облага с данъци (съответно участва и за определяне на пенсията някой ден). Когато се даде под формата на ваучери (навремето беше като купони) се дава цялата сума и не се спира за данъци (съответно не участва и за определяне на пенсията някой ден).

# 115
  • Някъде по Дунава
Дами, в държавните училища дават ли ваучери за храна , както и бонуси само за 24май и Коледа ли?
Колебая се между ДУ и частно такова, благодаря!
Получаваме СБКО под формата на ваучери и допълнителна малка сума само за Коледа. Бонусите зависят от броя ученици и доброто управление на училището и финансите.

# 116
Колеги, здравейте!
Идвам с въпрос - Има ли законова уредба относно присъствието на родител в учебен час ( индивидуален ) на дете със специални образователни потребности? Майката присъства в часа и непрекъснато предявява претенции. Смениха преподавателите, защото тя не е доволна от тях и с новите тирадата продължава. Претенциите нямат край за всичко, включително и за базата. На кой документ / наредба да се позовем -екипът ЕПЛР, защото ще заседаваме, за да се опитаме да изведем майката от часовете ни? Благодаря предварително за съдействието!

# 117
Бонусите се изплащат на три пъти или само в края на календарната година.

# 118
Когато сумата от СБКО се добави към заплатата, тя се облага с данъци (съответно участва и за определяне на пенсията някой ден). Когато се даде под формата на ваучери (навремето беше като купони) се дава цялата сума и не се спира за данъци (съответно не участва и за определяне на пенсията някой ден).
Не само за пенсията, а и за обещетенията за болест и майчинство.

# 119
  • Върху лъчите на Слънцето.
Колеги, здравейте!
Идвам с въпрос - Има ли законова уредба относно присъствието на родител в учебен час ( индивидуален ) на дете със специални образователни потребности? Майката присъства в часа и непрекъснато предявява претенции. Смениха преподавателите, защото тя не е доволна от тях и с новите тирадата продължава. Претенциите нямат край за всичко, включително и за базата. На кой документ / наредба да се позовем -екипът ЕПЛР, защото ще заседаваме, за да се опитаме да изведем майката от часовете ни? Благодаря предварително за съдействието!
Истината е, че сте безсилни! Sad

Общи условия

Активация на акаунт