Професия учител - 18

• 50 330
  • 736
  •   1
Отговори
# 225
  • Майничка
Няма, стига да сте го урегулирали нормативно.
Нашите обикновено са в голямото междучасие и са присъствени, де, но ако се налага нещо извънредно след часовете, може да е и онлайн.

# 226
  • София
.Дори да не заместваш ,няма как да те назначат на постоянен договор от първия ден.Ако занапред продължиш в бранша,прочитай си договора преди да го подпишеш .
Всеки договор има изпитателен срок и в случая изобщо не става въпрос за него, а че се пуска обява за постоянно място, а впоследствие се оказва срочно или по заместване. Изпитателният срок за какво е? Нали точно за да разберат ставаш ли за работата.
Моят договор беше стандартен от самото начало. След изтичане на изпитателния срок ставаше автоматично постоянен.

Искам да попитам има ли забрана съветите да се провеждат онлайн?
Ясно е,че има изпитателен срок,но дори мястото да е без титуляр ,то не е постоянно,а става такова ,ако ви харесат и оставят на постоянен договор .Няма как от първия ден ,договорът ви за място без титуляр ,да е постоянен .От написаното разбрах,че няма титуляр.

Последна редакция: нд, 24 мар 2024, 19:12 от mishitu88

# 227
Да де, ама изпитателния срок обикновено е 6 месеца, а не 10. Много удобно точно до края на учебната година.

# 228
  • София
Да де, ама изпитателния срок обикновено е 6 месеца, а не 10. Много удобно точно до края на учебната година.
Досега съм била назначавана на места без титуляр като съм била назначена от септември до края на август,но постоянен договор са ми правили или в края на юни или от септември .Ако има други случаи ,които са възможни ,не съм чувала .

# 229
  • Пловдив
Защо да няма как? Ако мястото е свободно няма проблеми за постоянно назначение и без условия. Ако има желание и от двете страни.

Който има желание да се информира може да погледне Кодекса на труда, има го онлайн, членове от 61 до 76.

# 230
  • София
Защо да няма как? Ако мястото е свободно няма проблеми за постоянно назначение и без условия. Ако има желание и от двете страни.

Който има желание да се информира може да погледне Кодекса на труда, има го онлайн, членове от 61 до 76.
Аз не съм виждала такова нещо .В училищата в,в които съм работила са ми предлагали постоянен в края на юни или началото на септември .Ако искат може и след 6 месец ,но такива случаи не съм срещала .Иначе съм запозната с КТ.Лека вечер !

# 231
Разликата между постоянен договор с изпитателен срок от 6 месеца и договор със срок е огромна. При първият ако те харесат след 6тия месец автоматично става постоянен, ако не те освобождават преди да направиш 6 месеца. При втория си на работа до упоменатия в договора срок, после ако искаш да си отново там чакаш да се обяви място и кандидатстваш отново.

# 232
  • София
Разликата между постоянен договор с изпитателен срок от 6 месеца и договор със срок е огромна. При първият ако те харесат след 6тия месец автоматично става постоянен, ако не те освобождават преди да направиш 6 месеца. При втория си на работа до упоменатия в договора срок, после ако искаш да си отново там чакаш да се обяви място и кандидатстваш отново.
За постоянен със срок за изпитване само съм чувала ,но в София не го практикуват ,както и в други населени места .Това ,за което говориш е рядко срещано ,но не и невъзможно.В София ги правят срочни за една учебна .Няма такъв договор ,който да стане постоянен на 6 месец .Чакат да мине учебната година и те привикват.

# 233
  • Пловдив
Защо говорите наизуст? В много училища в Пловдив го правят и моето е едно от тях. И не само тук, но не мога да цитирам в момента.

# 234
Злодеида, освен търпение друго не ти остава. Понякога в малките населени места изчакват да видят колко деца ще се запишат за следващата учебна година и ако имат нужда от теб ще ти продължат договора,ако не ще те махнат. С делегираните бюджети така се получава. Мен и още една колежка за това ни съкратиха. Намаля броя на децата и сме аут. За съжаление е така

# 235
  • Пловдив
В моето училище в Пловдив също го правят. Даже преди 2 години ръководството се възползва от тази клауза с изпитателния срок, за да освободят една колежка.

# 236
За постоянен със срок за изпитване само съм чувала ,но в София не го практикуват ,както и в други населени места .Това ,за което говориш е рядко срещано ,но не и невъзможно.В София ги правят срочни за една учебна .Няма такъв договор ,който да стане постоянен на 6 месец .Чакат да мине учебната година и те привикват.
Как така от един член преминават към друг? Всеки постоянен договор има срок на изпитване. Това означава ли, че вие първо работите на срочен, след което ви преназначават на постоянен? Значи освен 10 месеца ви изпитват още 6, докато автоматично след изтичането им най-после стане постоянен? Това е гадно. Още повече ако ти трябва кредит. Както на мен в момента.

# 237
  • София
Как така от един член преминават към друг? Всеки постоянен договор има срок на изпитване. Това означава ли, че вие първо работите на срочен, след което ви преназначават на постоянен? Значи освен 10 месеца ви изпитват още 6, докато автоматично след изтичането им най-после стане постоянен? Това е гадно. Още повече ако ти трябва кредит. Както на мен в момента.
До момента ,където и да съм работила е било така.Изчакват да мине уч.година и да те преценят .Че не е хубаво не е ,но не е незаконно .Питала съм.Не говоря на наизуст ,а от личен опит.

# 238
mishitu88, ама баш наизуст говориш. Колко човека ти казваме за другата ситуация - ти продължаваш...В моето училище също назначават на постоянен договор със срок от 6 месеца. Имаше промяна преди няколко години, след която е забранено на директорите да ни третират като сезонни работници.

# 239
  • Пловдив
Постоянният договор няма задължително изпитателен срок. Това са различни точки от КТ. Ако иска работодателят може да назначи направо на постоянно по чл. 57, т.1, а ако иска може да добави и чл. 70 за изпитателния срок.
Личният опит не винаги означава, че е спазван законът.

Общи условия

Активация на акаунт