Аборт. Забременяване и износване след това - Тема 96

• 25 851
  • 772
  •   1
Отговори
# 150
  • Ст Загора
Без секс, както си стоя и ме пробожда.  Случва ми се няколко пъти вече

# 151
Здравейте дами, АГ ни посъветва да си пуснем кариотип, аз и мъжа ми. Живеем в Пловдив, дали някой си е пускал тук и може ли да ни препоръчате къде ще е най-удачно понеже има и големи ценови разлики. Ние се двоумим между Геника и Селена.

# 152
Здравейте дами, АГ ни посъветва да си пуснем кариотип, аз и мъжа ми. Живеем в Пловдив, дали някой си е пускал тук и може ли да ни препоръчате къде ще е най-удачно понеже има и големи ценови разлики. Ние се двоумим между Геника и Селена.
Здравей, ние сме при доктор Ставрев в Селена, но кариотип си правихме с мъжа ми в Геника още преди първото посещение при доктора.Аз чакам генетичното изследване на абортивен материал, за да видим към какви други изследвания ще ни насочи. Освен кариотип имам правено изследване и за тромбофилия, липса на витамин Б12 и Д, НК клетки.

# 153
  • Ст Загора
Аз шях имунологичният пакет да правя от Матев.  То все съм болна, пък и опити
...
Иначе нашите планища (планове) ще се объркат . Трябваше уж март да почне ремонта на ап и след това опити. Обаче на мм предложили нова робота на смени.  Той пак маже да прави по ап но бавно ще става...
Хем ми стана леко хем ми е тъжно..
Пак ще говорим за опити тук ...

Последна редакция: вт, 27 фев 2024, 11:37 от nasito8988

# 154
Има ли някоя от вас с увеличени антитела, подобни на моите (по-долу) и с успешна бременност?

Притеснението ми е, че след аборта, anti B2GP I бяха 22 единици и за шест месеца терапия по предписание успях да ги сваля само с една единица. Сега, очевидно заради бременността, са скочили пак до 24 и предвид минималните изменения в терапията, не съм убедена, че ще ги поддържам в граници.

# 155
Аз също имам изследвания за тромбофилия и бях на терапия с клексан 0,4, приемам и витамини Д и Б12. Моето изследване от абортивния материал излезна и се оказа, че бебчето е било със синдром на Търнър.
А НК клетки къде си пуснахте?
Днес излязоха и резултатите на мъжа ми за спермограма и има проблем с морфологията където стойността е 5,5%
Здравей, ние сме при доктор Ставрев в Селена, но кариотип си правихме с мъжа ми в Геника още преди първото посещение при доктора.Аз чакам генетичното изследване на абортивен материал, за да видим към какви други изследвания ще ни насочи. Освен кариотип имам правено изследване и за тромбофилия, липса на витамин Б12 и Д, НК клетки.

# 156
Аз също имам изследвания за тромбофилия и бях на терапия с клексан 0,4, приемам и витамини Д и Б12. Моето изследване от абортивния материал излезна и се оказа, че бебчето е било със синдром на Търнър.
А НК клетки къде си пуснахте?
Днес излязоха и резултатите на мъжа ми за спермограма и има проблем с морфологията където стойността е 5,5%
Пуснах Nk клетките в Селена, веднага след положителния тест. Излезнаха завишени и направих вливка с Интралипид. Също бях и на инжекции Фраксипарин 0.4. Вие къде изследвахте абортивния материал? Аз от НГЛ май доста ще почакам.Ще пуснем и на мъжа ми спермограма, макар че според доктора няма нужда. Но ние искаме да го отметнем и да видим все пак дали няма проблем там.

# 157
Абортивния материал изследвахме в Геника, резултатите бяха готови за около 1седмица като пуснах пакет за основните синдроми ( Даун, Едуардс, Патау,Турнър). Спермограма разширен пакет пуснахме в Селена беше готова на следващия ден, при нас също имаше различни мнения дали да се пусне понеже и двете бременостти се получиха доста бързо от първи и втори път, но ето, че морфологията не е много добре.
Ако има проблем с НК клетките дали няма да имама някакви отклонение при ПКК и при настъпване на бременност ли трябва да се пусне това изследване. Дали бихте ни посъветвали за някои други иследвания.

# 158
Момичета, имам въпрос… както ви казах след прегледа в Щерев, доктора каза, че имам доста удебелена лигавица. Сега се чудя тази лигавица е следствие от аборта или се е натрупала за това, че не ми идва ?

# 159
Момичета, имам въпрос… както ви казах след прегледа в Щерев, доктора каза, че имам доста удебелена лигавица. Сега се чудя тази лигавица е следствие от аборта или се е натрупала за това, че не ми идва ?
Лигавица в матката по принцип си я има, варира в различните дни на цикъла. Удебелява се преди менструация, съответно тялото я изхвърля по време на нея. Казаха ли колко милиметра я мерят?

# 160
  • Замък сред облаците
Удебелена е защото е почти на 2 месеца.

# 161
Не са ми казали. А това, че е удебелена, означава ли, че скоро трябва да дойде цикъла ?

# 162
Абортивния материал изследвахме в Геника, резултатите бяха готови за около 1седмица като пуснах пакет за основните синдроми ( Даун, Едуардс, Патау,Турнър). Спермограма разширен пакет пуснахме в Селена беше готова на следващия ден, при нас също имаше различни мнения дали да се пусне понеже и двете бременостти се получиха доста бързо от първи и втори път, но ето, че морфологията не е много добре.
Ако има проблем с НК клетките дали няма да имама някакви отклонение при ПКК и при настъпване на бременност ли трябва да се пусне това изследване. Дали бихте ни посъветвали за някои други иследвания.
Аз правих кюртажа в Селена, като предишния ден доктора каза, че задължително иска генетично изследване на абортивен материал.Доктора го беше записал и знаеха, още щом ме приемаха, че трябва да направя среща с генетик. Щом тя дойде я попитах за изследване в Геника, тя ми каза, че работили с НГЛ и там правили изследването по разширено. Оставих нещата така, както беше преценил доктора.Ние бяхме на преглед при него още лятото след като вече бях минала през един спонтанен аборт и едно кухо яйце. Според него това е бил просто лош късмет и няма да се случи повече.... И ми каза веднага след положителен тест да направя Nk клетки. С мъжа ми си имаме дете от първата ми бременност,нормалвн кариотип и двамата...Е,за съжаление пак се случи.Ще видим какво ще излезе на резултатите, но знам, че момичетата пускат хормонални изследвания, на щитовидната жлеза, на прогестерона... Доста са нещата.

# 163
Bondy, напълно те разбирам, но този стрес само ти вреди. Направи всичко, даже и повече от това което можеше да направиш ходи на различни лекари, които горе-долу са на еднакво мнение. Аз вчера също бях на лекар почти 2седмици след аборта имам още зацапване и кръв в матката, каза ми ще още ще зацапвам и следващия ми цикъл ще е по-обилен било нормално, също и да закъснява, но се опитай малко да се поуспокоиш приемаш и лекарства, за да ти дойде по-скоро така, че всичко ще бъде наред. Физическото ни здраве е много важно да, но психическото и емоционалното ни състояние са още толкова важни.
Не са ми казали. А това, че е удебелена, означава ли, че скоро трябва да дойде цикъла ?

# 164
Естествен процес е удебеляването ѝ преди да се отдели, а кога ще се случи това, Божа работа, но хапчетата ще побутнат естествените процеси.

Общи условия

Активация на акаунт