Анемия и други заболявания на кръвта: Попитайте д-р Наум Симоноски

• 45 968
  • 377
  •   2
Отговори
# 375
Здравейте, направих профилактични изследвания и се установи, че хемоглобина ми е 90. Консултирах се с хематолог, кой ме увери че имам желязодефицитна анемия и ми предписа СОРБИФЕР ДУРУЛЕС - 2 таблетки дневно за два месеца. Също така ми препоръча да направя колоно и гастро - скопия, за да се провери дали имам проблеми в тази област. Аз се чувствах прекрасно, нямам виене на свят, нямам косопад, имам добър тонус. Откакто започнах на пия хапчетата почнах да задържам вода и увеличих теглото си. Това води и до нервен срив (но както и да е). Възможно ли е от хапчетата да задържам вода и да напълнявам? Трябва ли да си направя скопиите? Благодаря

Здравейте,
Предлагам Ви да ми пишете на ЛС, както и да ми изпратите изследванията, с които сте били при колегата ми и ще Ви дам инструкции.

Успешен ден.

Последна редакция: вт, 09 сеп 2025, 13:06 от Рaдост

# 376
Здравейте, не знам въпроса ми за хематолог ли е или за съдов хируг. След направена боуен терапия ми се появиха отоци по краката. Точно където беше натиска - там се появиха, и около глезените е подуто, защото и ахилеса обработваха. На приложената снимка се вижда къде е вдлъбнато и къде е подуто. Пуснах си ПКК - завишени левкоцити и неутрофили, понижени лимфоцити. За какво говори това? Трябва ли да се притеснявам от тези резултати?

Личната ми каза че е лимфостаза, изписа ми лимфомиозот, вече месец и половина го вземам, никаква полза. Даже отоците май са по-големи.

# 377
Скрит текст:
Здравейте, не знам въпроса ми за хематолог ли е или за съдов хируг. След направена боуен терапия ми се появиха отоци по краката. Точно където беше натиска - там се появиха, и около глезените е подуто, защото и ахилеса обработваха. На приложената снимка се вижда къде е вдлъбнато и къде е подуто. Пуснах си ПКК - завишени левкоцити и неутрофили, понижени лимфоцити. За какво говори това? Трябва ли да се притеснявам от тези резултати?

Личната ми каза че е лимфостаза, изписа ми лимфомиозот, вече месец и половина го вземам, никаква полза. Даже отоците май са по-големи.
Здравейте,
Нека започна от кръвната картина. Има някакъв инфекциозно/възпалителен процес и за това има незначително завишаване на левкоцититите, като те са увеличени заради по-високите неутрофили (знак за инфекциозно/възпалителен процес).
Относно отоците, за да се установи каква е причината, са необходими малко повече изследвания, като трябва да се установи дали има проблем с показатели (понижени нива на албумин или общ белтък), или има сърдечен проблем. Препоръката ми е да Ви прегледа колега със съответни изследвания и да установи дали не може проблемът да се реши и само с диуретик.
Към настоящия момент, на база тези изследвания, Вие нямате хематологични проблеми. Simple Smile

Успешен ден.

Последна редакция: пн, 15 сеп 2025, 11:13 от Рaдост

Общи условия

Активация на акаунт