Разчитане на резултати от медицински изследвания - тема 10

• 54 951
  • 908
  •   1
Отговори
# 885
Бихте ли ми разчели тези резултати? Стойностите на туморния маркер CA19-9 добре ли са? ГГТ възможно ли е да се увеличи при Хашимото?

# 886
  • Варна
Към duhi_puhi - защо е пускан тиреоглобулин и другите туморни маркери - има ли причина? Питам, защото Тг се пуска при премахната ЖЩ за следене и тогава трябва да е нисък, заедно с TSH съоветно.

# 887
Благодаря за съвета и аз го обмислях ако Т продължи. Днес към обяд имаше 37,2 и от тогава не е вдигала. При това положение не знам необходимо ли е да пускам урина 🤷🏻♀

Darling, пуснете урина. За начало може обикновена, ако решите добавете и стерилна .

# 888
Към duhi_puhi - защо е пускан тиреоглобулин и другите туморни маркери - има ли причина? Питам, защото Тг се пуска при премахната ЖЩ за следене и тогава трябва да е нисък, заедно с TSH съоветно.
Не е премахната. Пуснати са "за всеки случай", щото има друг вид тумор (премахнат), като маркери евентуално.
Иначе на жлезата са установени два възела, ако има връзка към резултата.
Ендокринологът е казал, че няма проблем, предписани са магнезий и вит Д (магнетот и хидроферол).

# 889
duhi_puhi щитовидните са добре, т.е. Т3 и Т4, ТСХ е хипофизен хормон и доста чувствителен така, че се влияе от доста неща. Според мен не го мисли. Но едните ти антитела са почти на горна граница и много вероятно скоро да отключиш Хашимото, имаш ли някакъв проблем със стомах, черва?

nelicka ГГТ обикновено е увеличен при омазнен черен дроб.

# 890
Здравейте на всички ,моля да ми помогнете с тези изследвания. Ще ходя при хематолог утре но ще ми бъде от полза още една гледна точка не професионално . Татко има рак на белия дроб. От известно време пие желязо. Тези изследвания му ги пускам периодично за да му следя нивата . Желязото което пие е хранителна добавка . Този път обаче за първи път виждам феринтина да е толкова висок. Според може ли да е прекалено запасен с желязо. На скоро имаше операция на главата . Махнаха мозъчна мета. Има симптоми много но най важното е че всеки път като опитаме да спрем желязото му става лошо от корема,изтръпва му цялото тяло и когато го върнем нещата се подобряват. Ще съм благодарна на коментар.

# 891
duhi_puhi щитовидните са добре, т.е. Т3 и Т4, ТСХ е хипофизен хормон и доста чувствителен така, че се влияе от доста неща. Според мен не го мисли. Но едните ти антитела са почти на горна граница и много вероятно скоро да отключиш Хашимото, имаш ли някакъв проблем със стомах, черва?
На майка ми е, на 64 е ако има значение. Няма проблеми със стомаха.

# 892

Здравейте, ако може някой да ми помогне дали стойностите на Витамин Б12, витамин С и фолиевата киселина са много зле. Планирам бременност и пия мета фолиева киселина от 2 месеца и тези стойности ми изглеждат ниски. Хормоните мисля, че са добре. За всеки случай си запазих час за ендокринолог заради HOMA индекса, но чак за другата седмица.
Благодаря предварително!

# 893
Хормоните са добре, но В12 е много нисък. Най-добре е да отидете при хематолог да изпишат инжекции като за начало особено щом планувате бременност. Със спрей или подезични таблетки ще стане доста по-бавно, а и не е хубаво да стоите така. Фоливата е ниска да, на фона на това, че вземате вероятно не сте правили и пауза преди изследването, означава, че е отразен и външния прием. Не е лошо да се изследвате за генетични мутации с тези толкова ниски нива на витамини В. Желязото и феритина също са сравнително ниски, определено имате проблем с усвояването на витамините от храната, нещо в черва, стомах не е ок.
Друго което да предупредя, инсулина е доста висок с ИР сте, ще изпишат вероятно метформин или друго....препаратите за инсулин/захар възпрепятстват усвояването на В12 и хората, които ги пият трябва да се следят, защото често са в дефицит.

# 894
Mibobo,
Бихте ли дали мнение и за моите изследвания, моля?

# 895
Здравейте може ли малко помощ в разчитането на тези стойности и дали има нещо притеснително ,че в понеделник съм на лекар

# 896
Darling, ако детенцето е добре и трайно понижава температурата без антипиретици, може би няма нужда.
 Изначално предложих да изследвате урина, защото обикновено уроинфекциите при малки деца се проявяват често само с повишена температура и не особено добра кондиция на детенцето.

# 897
•MERA• инсулинът е висок, на гладно трябва да е около 5-6. Относно кортизола, спазени ли са условия за вземането му - на гладно и без кафе, по възможност без стрес и физическо натоварване предния ден, както и поне 15-20мин покой преди вземането на кръв? Иначе високия кортизол е доста често срещан проблем в днешно време. Има разни хранителни добавки, които го повлияват - Родиола, Ашваганда, Магнезиев бисглицинат и др.
https://www.actualno.com/curious/5-dobavki-za-ponijavane-na-niva … news_2322989.html

# 898
•MERA• инсулинът е висок, на гладно трябва да е около 5-6. Относно кортизола, спазени ли са условия за вземането му - на гладно и без кафе, по възможност без стрес и физическо натоварване предния ден, както и поне 15-20мин покой преди вземането на кръв? Иначе високия кортизол е доста често срещан проблем в днешно време. Има разни хранителни добавки, които го повлияват - Родиола, Ашваганда, Магнезиев бисглицинат и др.
https://www.actualno.com/curious/5-dobavki-za-ponijavane-na-niva … news_2322989.html

За кортизола - да, спазени са. Но не съм повтаряла изследването следобед и вечер, което ще направя при първа възможност . Благодаря много 💐 за мнението и съветите. Започвам метформин 500 вечер . За кортизола също ще си купя от тези добавки. Дано се повлияе.

# 899
Да, хубаво е поне два пъти да се проследи през деня. Дано някоя добавка ти повлияе добре!

Общи условия

Активация на акаунт