Бързи въпроси и отговори деца -7

• 25 837
  • 747
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Тази година първо започнах с wooden spoon слънцезащита. Замина почти нов в кофата. Ужасен е и повече няма да го взема. Сега е с на Биодерма и съм много доволна. Лесно се размазва, не оставя бели следи, засега не се виждат запушени пори и пъпчици, най-вече предпазва успешно.

# 61
Здравейте. Използвате ли балсам или други продукти за коса, освен шампоан, за 2-годишно дете? Косата е дълга и съвсем права, с нормална гъстота.

# 62
Здравейте. Използвате ли балсам или други продукти за коса, освен шампоан, за 2-годишно дете? Косата е дълга и съвсем права, с нормална гъстота.

звярът е на 3. косата не е дълга и гъста. използвам само комбиниран продукт за коса и тяло (бебешки). къпем я почти всеки ден (на практика ежедневно, с редки изключения), понякога само с вода. сега лятото много се поти и след час интензивна игра косата е съвсем мокра, но е достатъчно и изплакване с вода вечерта.
балсам бих използвала само ако има проблеми с разресването или нещо специфично, което да изисква допълнителен продукт

# 63
  • София
Моята е още малка, но да порасне косата достатъчно освен шампоан (сега е с мицеларен на Микса) ще й взема и балсам. Поне за мен вървят ръка за ръка двата продукта и за себе си също ползвам на всяко миене.

# 64
  • до най-прекрасния мъж
Не ползвам, няма нужда. Косата й е мека и се разресва лесно. Мия с бебешкия на Микса или с Па-па.

# 65
  • Германия
Взела съм някакъв 3-в-1 продукт на Нивеа, душгел, шампоан и балсам и него ползвам от 2-3 години, не е лош, дъщеря ми е на 7г с дълга, но но не много гъста коса. След измиване е мека и с блясък

# 66
  • Пловдив
Моето дете е с къдрава коса, която се заплита. Освен шампоан пръскаме и продукт на Бочко за разресване/ къдрици.

# 67
А какво правите, когато ви връчат детето с очевадно нараняване от ДГ ( в нашия случай - насинено отекло око)?
Госпожата ги изтървала докато изпращала другите деца. Не знае подробности. Извини се. Моето и приятелчето му обясняват, че друто дете го е блъснало от стола. Нашият пада и се удря в стола в областта на окото. Охлаждаме, промиваме и мажем. Той хич не е от кротките. Като видял, че няма вэзрастен наоколо, тръгнал да отвръща със шамар. Доста вероятно е да е предизвикал реакция.Постоянно му обясняваме, че нещата не се решават с агресия. Но на мен вече хич не ми е спокойно. Не се пазят, играят грубо. Виждала съм едно друго, дето майка му го играе голямата тарторка, да го удря с юмрук в лицето. Не знам да ровя ли и да търся ли обяснение или да си трая с надеждата, че няма да се случи някоя голяма беля?

Последна редакция: вт, 25 юни 2024, 22:03 от Анонимен

# 68
Не ми се пуска цяла тема, затова питам тук. Синът ми е на 1г9м и преди мвсец усетих увеличен лимфен възел зад ухото. Съвпадна със стафилококи в носа и избиване на 7 зъба едновременно. Мина месец и нещо, заведох го на преглед и лекарката установи, че възела не е един, а са няколко. Пусна пак назален секрет за да проверим да не би още да са налични стафилококите и кръвни изследвания ( ПКК + ЦРП). Резултатите от кръвните са чудесни, чакам назалния.
Случвало ли ви се е? Каква деуга може да в причината за увеличените лимфни възли? Скоро не е боледувал, януари изкара розеола. Смятате ли,  че трябва да го заведа на хематолог? Не знам дали тези кръвни са достатъчни.

# 69
  • Terra incognita
Ако възлите не са големи и болезнени, а пкк чиста- аз не бих се тревожила. Вероятно е от зъби+ ако детето е по- слабичко личат повече
По принцип спадат доста бавно.

# 70
При сина ми подути лимфни възли стояха около два месеца. Антителата срещу мононуклеоза бяха положителни, та явно някой от сополите със зачервено гърло са били това. Отмина, но бавно. Личната лекарка му беше предписала едни хомеопатични капки Лимфомиозот, но не знам дали помогнаха, или просто дойде времето да паднат възлите.

# 71
А какво правите, когато ви връчат детето с очевадно нараняване от ДГ ( в нашия случай - насинено отекло око)?
Госпожата ги изтървала докато изпращала другите деца. Не знае подробности. Извини се. Моето и приятелчето му обясняват, че друто дете го е блъснало от стола. Нашият пада и се удря в стола в областта на окото. Охлаждаме, промиваме и мажем. Той хич не е от кротките. Като видял, че няма вэзрастен наоколо, тръгнал да отвръща със шамар. Доста вероятно е да е предизвикал реакция.Постоянно му обясняваме, че нещата не се решават с агресия. Но на мен вече хич не ми е спокойно. Не се пазят, играят грубо. Виждала съм едно друго, дето майка му го играе голямата тарторка, да го удря с юмрук в лицето. Не знам да ровя ли и да търся ли обяснение или да си трая с надеждата, че няма да се случи някоя голяма беля?

Във детската градина носят отговорност за децата..
Как така със насинено око.
Утре недай боже стане нещо по лошо.
Вярно деца са но тяхната работа е да гледат и наблюдават децата..
Дано му мине оченцето и да няма проблем.
Бързо да му мине на детенцето..
Нали знаеш всякакви хора има.
Според мен говори със директорката а тя евентуално със майката на другото дете.
Защото вярно деца са но утре друго дете може да бутне и нарани другарче..

# 72
Постоянно едното е насинено, одрано и т.н., но аз я знам, че е много дива и не могат да я удържат. Иначе всеки път ми се обяснява защо и как, но аз вече и не питам. Тя и вкъщи успява да се подреди добре. Имаше и 1 случай с друго дете в градината, но тогава нищо не казах и няма нови, въпреки че си имат конфликти.

# 73
Кога започва бебешкия пубертет?
Моя е на 1,9 г и от известно време е направо ужасен,тръшкане,хленчуне за всичко ,проявява характер иска да е на неговото ,сяда на земята да плаче

# 74
  • Terra incognita
Еми, да. Сега е моментът. Натам става още по- зле.

Общи условия

Активация на акаунт