Бързи въпроси и отговори деца -7

• 25 838
  • 747
  •   1
Отговори
# 75
А какво правите, когато ви връчат детето с очевадно нараняване от ДГ ( в нашия случай - насинено отекло око)?
Госпожата ги изтървала докато изпращала другите деца. Не знае подробности. Извини се. Моето и приятелчето му обясняват, че друто дете го е блъснало от стола. Нашият пада и се удря в стола в областта на окото. Охлаждаме, промиваме и мажем. Той хич не е от кротките. Като видял, че няма вэзрастен наоколо, тръгнал да отвръща със шамар. Доста вероятно е да е предизвикал реакция.Постоянно му обясняваме, че нещата не се решават с агресия. Но на мен вече хич не ми е спокойно. Не се пазят, играят грубо. Виждала съм едно друго, дето майка му го играе голямата тарторка, да го удря с юмрук в лицето. Не знам да ровя ли и да търся ли обяснение или да си трая с надеждата, че няма да се случи някоя голяма беля?

Във детската градина носят отговорност за децата..
Как така със насинено око.
Утре недай боже стане нещо по лошо.
Вярно деца са но тяхната работа е да гледат и наблюдават децата..
Дано му мине оченцето и да няма проблем.
Бързо да му мине на детенцето..
Нали знаеш всякакви хора има.
Според мен говори със директорката а тя евентуално със майката на другото дете.
Защото вярно деца са но утре друго дете може да бутне и нарани другарче..
Ох, не мога вече. Ще побелея, честно.
Сега пък ми звънят, че преди малко повърнал след като закусил и имал Т от порядъка 37,5. Успокояват ме, че нямало връзка с удара от вчера. Но аз се притеснявам да не е получил сътресение. Че и с целия си акъл след като го промих, го изведох навън да играе, където пак се гониха и пак един се опитваше да го налага с юмруци в лицето.

# 76
Супер 🥲
Еми, да. Сега е моментът. Натам става още по- зле.

# 77
Привет хора, искам да се допитам и до вас със сина ми паднахме преди 3 дни на цимента, тъй като той стоеше на ръба между тротоара и улицата по която минават коли. Идваше кола в далечината аз бях на малки разстояние от него, но чух че колата даде газ и бързо го хванах за да го преместя на тротоара, от там се спънах, паднах на коленете си и с детето в ръце удари странично главта в цимента, не мисля че е от високо, но главата му беше на цимента, изплаших се силно, той заплака, не повече от 1минута , огледах го ,след това се  появи една чертичка в областа на слепоочието и главата мястото има лека синина. Вече 3 ден не забелязвам да има симтоми или нещо притеснително в поведението му. Опитах да го заведа на ренген,  но той категорично отказва да легне за снимка, реве като трябва да бъде преглеждан и просто не стана, днес го погледна лекарката от рентгена, но нищо не сподели, каза че е добре да го заведа в Пирогов там са били педиатри, те щели да кажат. Опасявам се, че ще се стресира още поече от лекари и лекарси кабинети, просто е в доста трудна възраст 1г и 10месеца. Чудя се дали е възможно да е счупен череп или при такива сериозни травми няма как да не забележа промяна в поведението и то 3 дни след случката, много съм изплашена, моля за вашето мнение някой дв сподели опит. Сърцето ми се е свило, довечера сигурно ще сме в Пирогов, но предполагам със същия резултат , ако детето не го упоят, няма да позволи да легне за снимка! Отчаяна съм😢, мисля си само лоши неща, като се сетя как паднахме!

Последна редакция: ср, 26 юни 2024, 14:47 от goodfeel

# 78
Привет хора, искам да се допитам и до вас със сина ми паднахме преди 3 дни на цимента, тъй като той стоеше на ръба между тротоара и улицата по която минават коли. Идваше кола в далечината аз бях на малки разстояние от него, но чух че колата даде газ и бързо го хванах за да го преместя на тротоара, от там се спънах, паднах на коленете си и с детето в ръце удари странично главта в цимента, не мисля че е от високо, но главата му беше на цимента, изплаших се силно, той заплака, не повече от 1минута , огледах го ,след това се  появи една чертичка в областа на слепоочието и главата мястото има лека синина. Вече 3 ден не забелязвам да има симтоми или нещо притеснително в поведението му. Опитах да го заведа на ренген,  но той категорично отказва да легне за снимка, реве като трябва да бъде преглеждан и просто не стана, днес го погледна лекарката от ренгена, но нищо не сподели, каза че е добре да го заведа в Пирогов там са били педиатри, те щели да кажат....

щом за толкова време няма други симптоми освен лека синина, спрете да се тормозите и вие и детето.

# 79
sin_zaek Благодаря за отговора!

# 80
  • Terra incognita
Минали са 3 дни, нищо му няма на детето.
Не е паднало от голяма височина, че чак и счупен череп, та чак Пирогов 😳
Не се филмирай излишно, занапред още колко пъти ще падат и ще се удрят. Не може за всяко нещо да се прави рентген.

# 81
А какво правите, когато ви връчат детето с очевадно нараняване от ДГ ( в нашия случай - насинено отекло око)?
Госпожата ги изтървала докато изпращала другите деца. Не знае подробности. Извини се. Моето и приятелчето му обясняват, че друто дете го е блъснало от стола. Нашият пада и се удря в стола в областта на окото. Охлаждаме, промиваме и мажем. Той хич не е от кротките. Като видял, че няма вэзрастен наоколо, тръгнал да отвръща със шамар. Доста вероятно е да е предизвикал реакция.Постоянно му обясняваме, че нещата не се решават с агресия. Но на мен вече хич не ми е спокойно. Не се пазят, играят грубо. Виждала съм едно друго, дето майка му го играе голямата тарторка, да го удря с юмрук в лицето. Не знам да ровя ли и да търся ли обяснение или да си трая с надеждата, че няма да се случи някоя голяма беля?

Във детската градина носят отговорност за децата..
Как така със насинено око.
Утре недай боже стане нещо по лошо.
Вярно деца са но тяхната работа е да гледат и наблюдават децата..
Дано му мине оченцето и да няма проблем.
Бързо да му мине на детенцето..
Нали знаеш всякакви хора има.
Според мен говори със директорката а тя евентуално със майката на другото дете.
Защото вярно деца са но утре друго дете може да бутне и нарани другарче..
Ох, не мога вече. Ще побелея, честно.
Сега пък ми звънят, че преди малко повърнал след като закусил и имал Т от порядъка 37,5. Успокояват ме, че нямало връзка с удара от вчера. Но аз се притеснявам да не е получил сътресение. Че и с целия си акъл след като го промих, го изведох навън да играе, където пак се гониха и пак един се опитваше да го налага с юмруци в лицето.

Какво да ти кажа.
Градините не са голям килипир.
Естествено майката как си гледа детето чуждия няма да го гледа..
Персонала не е като преди всеки да има квалификация ..
Постоянно се случва Какво ли не във градините..Но те виждат ,че нямаш избор и ,че трябва да работиш..
Сега на есен трябва да тръгнем и ние на градина ще видим със татко му как ще е във градината отношение общо взето всичко.
Ако не съм доволна от персонала няма как да оставя малкия на място което не е неговото.
Не бих позволила да ми бият детето или лошо отношение спрямо него ..
Ще видим все пак трябва да мине време от посещението на градината.

# 82
  • София
Синът ми не веднъж се е връщал одран, насинен и какво ли не. По-сериозен инцидент не е имало с него, с други деца - да. Госпожите абсолютно винаги са реагирали, звъняли са на родители и не са прикривали инциденти.
Ако не е сериозно дори не се замислям. Такова диване е моето, че постоянно е в рани, синини, все с някое дете се е скарал, бутали са се и какво ли не. Това им е механизъм за справяме с емоции. Пресъхва ми устата са говоря, колко отразява, колко не. Знам колко им е трудно да пазят 20+ деца в градината, особено като са сами и трябва да изпращат децата вечер. Аз също съм с цепена и шита глава в детската градина.

Нека не слагаме всички градини и учители под общ знаменател. Всякакви има както във всеки аспект на живота. Аз лично повече на свестни съм попадала (държавни и частни градини), тия ненормалните са по-голяма рядкост напоследък и поне се тръби по новините за случаите и предимно за пенсионерки (старата генерация).

# 83
  за първи път вземам такива мога ли да редувам с нурофен и какъв интервал? Дадох преди 2 ч нурофен ,но в момента гори и не знам какво да направя

# 84
  • Terra incognita
Нурофен и парацетамол се редуват на 4 часа. През това време мокри компреси на челото, под мишниците, свивките. Или направо го увий в мокър чаршаф.
Провери гърлото, или направо го откарай да го прегледат и да му пуснат тест за стрептококи. Обикновено такава упорита Т идва от гърлена бактерия.

# 85
  • София
Синът ми като беше с такава упорита температура освен редуване на 4ч го вкарвахме за душ (37 градуса вода). От глава не се сваля температура, сгъвки на ръце, подмишници, стъпала - да. Слагали сме и чорапки с оцет (някои слагат белтък), течен Аналгин също сме давали.

Антибиотикът докато не подейства на 5ти ден, температурата не спадна.

# 86
ради, може и кул пач да лепнете на чело и гръб.
иначе както казаха парацетамол(панадол, ефералган) и ибупрофен(нурофен) се редуват на 4часа. не повече от 3 приема на всяко за 24 часа

# 87
Ради, свещичките не е препоръчително повече от 2 на ден да се слагат. Имай го предвид, понеже те са по-скоро за случаи когато детето не може да приема през устата или повръща. Дали ще дадеш Панадол или свещичка ефералган няма разлика. Може би свещичката ще подейства една идея по-бързо иначе друга разлика няма.

# 88
И малкия които е на 3 г 7 м .Във 17.30 часа измерих 39 градуса температура .
Дадох панадол.
Преди час измерих наново 37.5 градуса.
Втори път не съм дала нищо за температура.
Ще се надявам вечерта да не вдигне.
Вчера сутринта бяхме на профилактичен преглед и му нямаше нищо.
А тази сутрин имаше разстройство.
Лекаря ни пусна контролни изследвания Вчера но понеже пусна и паразитология изчаквам да ги направим за да се изака и тогава ще отидем да му вземат кръв и урина да дадем.
А нещо започна и са киха..
Дай боже да ви се оправи детенцето.
Бързо възстановяване Ради.

# 89
Здравейте купихме на малкия Саностол мултивитамин обаче мъжа ми е взел от 10 г нагоре и за възрастни , а сина ни е на 2. Има ли друг саностол който е за по малки деца ? Мога ли да давам от този?

Общи условия

Активация на акаунт