Търся съвет

• 5 073
  • 81
  •   1
Отговори
# 45
Не се отговори на въпроса, някакъв отпор на това поведение има ли от страна на авторката?

# 46
Аз виждам нещата по следният начин. Свекърът и свекървата са изманипулирали сина си да им купи къща, та да има къде да остареят и са го убедили да живее и той там, че да ги гледа някой ден. Вероятно някой от тях, или и двамата, са се умилявали от идеята да имат внуче, но всъщност отдаван са забравили колко работа е да се гледа едно малко дете, ама вече няма как да върнат "поръчката", та и за това не искат да помагат активно с гледането.
Отношенията ти с мъжа ти са под всякаква критика. Преди да решиш да му раждаш дете не седнахте ли да изкоментирате как ще се случват нещата? Хора, които искат да станат семейства обикновено имат план. Има много двойки, в които по някаква причина единият не работи, за да гледа детето, но не го третират като по-малко човек. Детето е и на двамата, трябвало е от ден първи да искаш и мъжът ти да участва в грижите.
Един въпрос имам, мъжът ти зависим от хазарта ли е? Защото друго толкова пък скъпо хоби, дето да изисква и пари от родителите да се взимат не ми идва на акъла.
Какво ще се случи, ако вместо зъб имаш някакъв по-сериозен здравословен проблем и не можеше известно време да се грижиш за детето си?
Моят съвет е както и другите са ти казали - намери си работа и отиди при родителите си. Аз не бих стояла на място където не ме ценят и мизерствам, за да може някой друг да си гледа кефа, но иначе сме "семейство".

Колкото и да не искам да си призная явно така седят нещата. Хобито е свързано със състезателни коли. Не е хазарт, но си е достатъчно addicted.

# 47
Как не разбрахте, че свекърите му дават пари за храната, която той плаща?
Скъпо хоби, евтино хоби, той си изкарва парите, негови са.
Този ми прилича на завършен селяндур с огромно самочувствие, защото мама и тати са му зад да не пиша кое.
Авторката, тръгни на работа и го зарежи да се оправя с детето, когато те няма. Телефона не го вдигай, ще се оправи.
Кажи му, че на работа не ти позволяват достъп до телефона.
Вечер се прибирай вечеряла. Много работа имаш, закъсняваш.
Детето гладно няма да го остави.
Хвани си и гадже.
Нека той да го погледа това дете като е толкова отворен.
Лъжи, че си командировка, а през това време си търси жилище.
 После със засилка му тегли една майна на него и олигофрените, които не са го възпитали.

# 48
1. Забравил е твоя да се пусне от полата на майка си преди колко... 20 години?
2. Ти си забравила, че щом той има пари тва не значи, че вие имате пари.
3. Само вие сте длъжни да си гледате хлапето и никой друг.

На мен ми звучи като поредното семейство къде сте си правили деца без да можете сами да се гледате още.

# 49
Ами гледам, че едно младо семейство се разпада и авторката е убедена, че проблемът са свекърите. Докато не осъзнае, че свекърите са част от проблема, НО НЕ И САМИЯ ПРОБЛЕМ оправия няма,

Като начало почни работа на 4 часа. Детето 4 часа да гледа телевизия не е кой знае каква драма, макар че децата не могат толкова време да гледат телевизор, но вероятно играе на включен телевизор.

Научи се момиче да правиш така, че мъжът ти и свекърите да правят каквото ти искаш. Ако щеш манипулация го наречи, както щеш го наречи но намери кой модел действа. Кунди пари, цели общества живеят така! С мрънкане и каране нищо няма да постигнеш.

# 50
Гледала си детето 4 години, негов ред  е. Ако искаш се изнасяй, ако искаш стой, но нито пари давай, нито време. Аз бих си вдигнала куфара на мига, но без детето.

# 51
И още един съвет имам, даже по-важен от този да се изнесеш - в никакъв случай не раждай второ, че съвсем ще се забатачиш.

# 52
  • София
3 часа и много пари? Тука има нещо гнило, нормална работа ли е или незаконна? При толкова малко часове работа, няма причина да не си гледа детето

# 53
Добре де, наистина ли не схващате?
Позиция на 8 ч, но има работа за 3ч, другите само се преструва на зает.
Като 99% от държавните служители.

# 54
Добре де, наистина ли не схващате?
Позиция на 8 ч, но има работа за 3ч, другите само се преструва на зает.
Като 99% от държавните служители.

Ами да. Свършва си работата бързо, защото я работи от много години. През другото време само ако му се обадят за някакви срещи обадят. Съвсем легална работа в ИТ сферата.

# 55
Няма как да се случи. Просто не си уплътнява работното време.
В ИТ сферата точно работа има, много. Ако и споделиш с шефа, че нямаш задачка, на секундата ти намират. Ако толкова не можеш сам да си намериш.
Но това е тема за друг разговор.
Човекът кръшка. Както на работа така и вкъщи.

# 56
Щом твоите родители ще те приемат и ще ти помагат, зарязвай го на мига!!! Махай се от там! Имай достойнство и себеуважение!
Детето има поведенчески проблеми заради токсичната среда, в която го отглеждаш. Ти просто нямаш авторитет пред него. Като се разделиш и си го гледаш сама, ще видиш как и поведението му ще се оправи. Даже и ше спре да боледува толкова. Имунитетът също се влияе от психическото състояние.

# 57
Като се разделиш и си го гледаш сама, ще видиш как и поведението му ще се оправи.

Е, хубава работа! Жената се чувства заробена, защото се налага да гледа собственото си дете, ти я караш да го гледа сама. Че и да го възпитава ще се наложи... Ужас!
Между другото, авторката е учителка.
Иначе ѝ съчувствам от все сърце. Гадно е да си хванеш богаташ с етаж, а накрая да се окажеш в ролята на робинята Изаура...

# 58
Момиче, да вземеш да се стегнеш и да седнеш с твоя муйковец и да му поставиш ребром въпроса.
Това дете на 4 години да го пускате на градина вече, ти си намираш работа. Ти гръбнак нямаш ли?
Като вземе да ти хленчи ама детето ... то това дете да не си го донесла от вашите. Той защо не участва в гледането, вземането, воденето и т.н. на собственото си дете. Платил бил тока...ма то голямо геройство.
Избистри си в главата какво искаш ти и не слушай никого. Щом усещаш, че не те уважават и не те ценят, вземи накрая прави каквото искаш и покажи малко воля. Може пък да разберат, че не си безгласна буква.
Ако продължаваш сама да не уважаваш себе си, няма и другите да те уважават.
Не се сърди на свекърите, виновен е само и единствено мъжа ти, който за мен е един мухльо.
Имал хоби...ех, че не е намерил някоя, знаеш ли какво хоби ще види!
Ако на тях не им харесва новото положение, а на теб не ти харесва старото, вземи се изнеси, не си дърво вкоренено, имаш крака.

# 59
Истината е, че нямаш много варианти.

Не мисля, че този човек те обича. Знам, че не е това, което искаш да чуеш, но нещата, които описваш не са нормални.

Преди години, бях в една болнична стая с едно момиче женено за програмист.

Той вземал в пъти по-висока заплата от нея, но я карал всички разходи да делят по равно. И щом свършили нейните пари, с мрънкане и давал на заем. На Заем!!!! За да плати градината на детето им. (Частна, в София)
Апартамента настоял да го купят преди брака, че да е само негов.
Не харесва почивката, която тя е резервирала защото не е едикоя си чужбина въпреки, че тя я плаща и просто толкова може да си позволи.
И още и още абсурди на малоумна стиснатост и егоизъм.

Тя дори не проумяваше, че нормалните семейства не правят така.
И въпреки големите ресурси, с които уж разполагаха - тя беше ограничена.
Тя беше женена за мунчо-програмист.

А ти си намери работа при първа възможност и си прави сметката много добре. Не харчи излишно. Направи си личен спестовен фонд и работи по спасението си.

Там където си, играй играта, която се очаква от теб, доколкото можеш, но направи ясен план за спасение.
И Бягай!
Детето ще порасне. Ще израсте градинските болести и тогава ще е по-лесно да се изнесеш.

Ако стане непоносимо, не жали родителите си. Сподели им. Опитай се да поддържаш връзка с тях, ако са читави.

Всеки греши, но този знае, че си финансово зависима. Точно затова те държи на къс повод.

Изчакай детето да укрепне и бягай от там.
Нито помощ, нито хубав живот, нито уважение ще видиш.

С годините ще се чувстваш все по-смачкана и по-смачкана.

Смисъла на брака не е всеки да си стиска парите и партньора ти да не може да иде на зъболекар, да си плати осигуровките. Това е много базисно ниво на подкрепа и доверие.
Смисъла на брака е да градите заедно, да гледате в една посока, да имате общи цели и мечти. Да подкрепяте взаимното си израстване. Да сте си патерица в трудности.
Винаги съм предпочитала беден мъж с ум и потенциал, пред "богат" и свидлив за семейството си.

Твоя мъж не звучи така. Като някакво домашно животно си -  има там какво да ядеш и да си гледаш работата по отглеждането на велик наследник на чудните му гени.

Бъди умна.

Последна редакция: чт, 30 май 2024, 21:42 от metal.vixen

Общи условия

Активация на акаунт