Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 81 (м. юни)

• 42 255
  • 1 355
  •   1
Отговори
# 840
Съотношението HDL /триглицериди никак не е добре. Захарта не я виждам, но инсулинът е височък.

# 841

Ей го опуленото кюфте🤣🤣🤣
Долче, да, слагам ситно нарязан домат на кюфтетата.

Дани
Ти като Ферди мравката си го докаросала това кюфте🤣
Гушер аз най-голям ефект видях от клековете и нападите . За мен са топ-а.
Днес цял ден бяхме на пързалката. Буба спи мама се пързаля. Изхабих сумати калории . Но съм доста по-тежка и на моменти имах чувството че при приземяване правя дупки в леда🤣
Даже на 2 пъти спирах да гледам верно ли е това 😃

# 842
  • на острова на мечтите
Уау, на пързалката 👏👏👏
Ще ми създадете комплекс. Много ме мързи да правя гимнастика. Ама много. А и в тези жеги всичко ми се изпарява. Освен апетита де☺️😭
Намерих една много подходяща за мен серия от упражнения за ръце, но след втория ден , т. е. днес вече забравих да се упражнявам. Обаче работих в градината.
Ето линк за сериозни съфорумки:

https://youtu.be/wCdEJMWlfuY?si=e7dBUA_q2ez3vIxX

# 843
По колко напади правите? Тази сутрин направих три серии - 12, 14 и 16 като редувах с ляв и десен крак. Определено мога и повече, но още в началото усетих леко разтягане отстрани на прасеца и гледах да не презоря. Утре ще пробвам да увелича.

# 844
Можеш само с хранене. Ако ти е достоверен този хома индекс, че в една друга тема днес при КЗ 5,92 и инсулин 29,62 бяха изчислили нереално нисък хома индекс около 2,9...Иначе изчислен достоверно излизаше 7,9 по формулата...🤪 Сметнах го, защото моят инсулин, когато бях най-зле, не е надвишавал 15-16, а хома индексът ми беше около 2,5-3. Странно беше с инсулин над 29 да е под 3...
Започни четенето от първия пост в тази тема! После можеш и в темите назад да четеш, но най-важното е на първа страница.🙂

Dolce -  става въпрос за моите данни и ти погрешно ги бе интерпретирала, както сама призна ... И за да стане ясно - преди 16 дни имах глюкоза 5.92 и инсулин 29.62.. но ХОМА ИНДЕКС  не съм правила. Днес отново се тествах : глюкоза 5.55 , инсулин 11.85 , съответно ХОМА ИНДЕКС   2.92 - все още има инсулинова резистентност , но наполовина е овладяна...  Това е постигнато за 16 дни само със ЗЕЛЕНА ЗОНА  .... и да, продължавам с нея , след снощното нарушение , когато не издържах и си хапнах към 400-450гр череши -т.е протеините и мазнините ми бяха балансирани , но въглехидратите Disappointed RelievedFlushed , като цяло снощи не бях в Зоната

# 845
  • Бургас
Благодаря на включилите се! Кръвната захар ми е 5.65 Месо ям, млечни също, в момента не спазвам никакъв режим и не се ограничавам от нищо. Ако има нещо, което липсва или е малко в менюто ми то са плодовете и зеленчуците. Отгоре на всичко от дете съм със страшен апетит и изяждам огромни количества храна, само че тогава бях кожа и кости, а сега съм гигант. Прекалявам също с кафето, мляко и.... захар и смятам първо от него да се отърва. Минавам на чай, по възможност зелен, макар черният да ми допада повече, ще се постарая да го харесам. Ще си наложа ограничения за вредни храни и дано имам волята, а и с вашата подкрепа да удържа. Само движението ми е голям проблем. Работя от къщи и има дни, в които дори не излизам навън. Не знам с разходки може ли да компенсира нужното движение или трябва непременно да спортувам нещо? Освен ранни разходки край морето, съчетани с плуване 🙄 Фитнесът определено не е моето...

# 846
Kojo , в Бургас явно се заформя епидемия .... и аз съм оттам .
Пробвай Зоната - има много инфо ,  рецепти също , мисля, че ще ти помогне. Харесах този тип диета , защото всичко може да се яде - е според количествата  по таблицата и изчислените блокове. Аз по принцип не съм много по- сладкото, но в последните 1-2 мес изядох 2 парчета торта !? , което за мен е огромно,  при положение , че за цял живот дали съм изяла една цяла торта?. Та в последните 17 дни - съм увеличила и малко физ. натоварване  - вървя по 10 000 крачки - отивам и се връщам от работа пеша , хапвам задължително постно месо - пиле, заек , миди , риба, яйца, млечни - зеленчуци особено зелени (марули, краставици ,зелен боб , зелени чушки ) и плодове с нисък ГИ . Това което ми е трудно в тази диета не е смятането - има много калкулатори , а малкото количество плодове - те са моят източник на сладко , а за някои са минимални количества - череши 8бр /БВ , кайсии - те са със среден ГИ , но 3бр/ БВ

# 847
  • София
Съотношението HDL /триглицериди никак не е добре. Захарта не я виждам, но инсулинът е височък.

Съотношението мисля е Tg/HLD. И оптималната стойност трябва да е под 2.

TC/HDL   < 3.5
LDL/HDL < 2
Tg/HDL   < 2

# 848
tky, така е, но и хома индексът беше написан под стойностите отпреди и си беше трудно за интерпретиране. Браво за постигнатото дотук.🙂 Не искам да съм лошият вестоносец, но ще е необходимо много повече време, за да се овладее напълно инсулиновата резистентност. Понеже едва ли се е появила за месец-два. Но важното е, че работиш по въпроса.

Последна редакция: чт, 20 юни 2024, 10:40 от dolce miele

# 849
  • В центъра на моретата
По колко напади правите?

Загрявай ставите преди да правиш упражнения. Не прави по много повторения- напр. 3 серии по 10. Увеличавай натоварването постепенно, напр. след седмица, две. Сам можеш да го усетиш. И задължително като си приключил с някакво упражнение, след това разтягаш мускула. В случая, след напъд,  хващаш глезена и прибираш/издърпваш назад към гърба крака, за да разтегнеш мускула отпред на бедрото и задържаш минута-две. А за задните-кръстосваш ходилата, навеждаш се, за да стигнеш с ръце пръстите на краката и задържаш.
Оф, не знам обясних ли го като хората. Ама се разтягай, че да не направиш някоя бела. Много рязко започна с физическото натоварване, да не стане сакатлък, че после изпълнителната власт да ни критикува за лоши съвети и вещерство.

# 850
  • Германия
Някой може ли да ми напомни за какво беше полезен магданоза? Имах две големи връзки и направих песто от тях, хапвам си го с апетит, но се чудя дали и така приготвен е полезен в по-големи количества.. 🤔

# 851
Всякак е полезен, дори и сушен да слагаш в нещо мисля че точно на него не му се губеха ползите.

# 852
Май в първия пост беше написано, че съдържа много витамини К,Л, М, Н и т.н.
На мен лично ми е полезен ако пропусна ден, два WC. Две връзки с краставица, зехтин и оцет, лъсват кюнците до бяло.

# 853
лъсват кюнците до бяло.
Ох, Гущер...😆
Вчера правих майонеза с масло, така че днес сардините бяха с майонеза- чудни.🥰

# 854
Долче как правиш майонезата с масло, на същия принцип като със зехтин ли? Аз слагам и скилидка чесънче, едно яйце и лимонов сок, сол.

Общи условия

Активация на акаунт