Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 89

• 46 934
  • 753
  •   1
Отговори
# 45
Звучи неприятно този урогестан... Не съм го ползвала никога аз..
Но да, и на мен не ми харесва идеята все да бъркам вътре. Следващия път съм на инжекции в дупето, да видим как ще е 🤣

# 46
Aз съм и на гадния пролутекс и на утрогестан 3х2 и все пак си правихме секс 😀 преди траснфер съм . Като знам че след трансфер е забранен пък дай боже и да е успешен и след това поне до 3м май ще се пазим . А и мисля че човек има нужда да разпусне след всички пункции, инжекции , мисли , подготовки и лекарства , успех на всички🌸

А и предпочитам утрогестана пред пролутекса ( от него ме боли корема на мястото на поставяне и е много неприятно) но правим всичко в името на сбъдването на една мечта.

# 47
Цели 20, като от тях замразихме 17. Секс - никакъв шанс, беше ме страх само като си помисля да се изпишкам. Толкова се бях подула накрая, че се наложи да си купя нови панталони (беше януари-февруари и за рокля беше абсурд), защото наличните вече не можех да закопчая без да ми причиняват много неприятен дискомфорт. Планът беше на следващия ден да се приберем (самолет), нямаше никакъв шанс да мръдна. След това ми дойде цикъла и там нещата си …. майката. То болка, то чудо, а аз съм с хипер болезнен цикъл. Д-ра като ме видя (и то през камера) и той пребледня 😄

За секса преди трансфер, аз съм НЕ. Тялото се подготвя за един процедури, ако вземе, че се случи естествено, а после се трансферират още 1-2-3 ембриона какво става? Многоплодна? А ако едно се хване, а другите не? Какво ни казват винаги лекарите(?) - искаме едно, но здраво бебе и майка.

Аз питах лекаря, естествено и той категорично каза не, дори не и на секса с презерватив. 

Tiha_Vecher леле, звучи страшно! Колко яйцеклетки ти извадиха? На мен при първата коремът ми беше мега подут, едвам вървях и не можех да стоя седнала (извадиха 9).. при 2рата нищо ми нямаше, даже не се подух много, макар че коремът ми не спадна напълно след 1вата (извадиха 14)..

Значи секс преди трансфер абсолютно за, виждам че и други момичета се включват.. а и помага малко да се бори този стрес 😁

Henriette, успех! 🍀

# 48
Ние извадихме 15 и аз не се чувствах добре след пунцкия след това и цикъла ми мина и чак тогава , ние ще правим ЗЕТ , така че не е директно след пункцията 🥰

# 49
Пожелавам ви успех и спокойствие!

И аз съм със ЗЕТ, доста четох и има доста предимства. За мен най-големия плюс е времето, което имаш, за да се възстановиш и поизчистиш от хормоните.

Ние извадихме 15 и аз не се чувствах добре след пунцкия след това и цикъла ми мина и чак тогава , ние ще правим ЗЕТ , така че не е директно след пункцията 🥰

# 50
Уау! 17 от 20 е много добре! При нас и двата пъти (от 9 и 14) накрая остана по 1 за замразяване и съответно трансфер. Сега и доктора иска повече, че да имаме замразени резерв. Пък да видим...

При теб явно наистина много е реагирало тялото, не знам дали не е заради повечето яйцеклетки. А след 20 вадиха ли ти вода от яйчниците? Чувала съм, че се налага понякога.

Аз не съм обръщала внимание колко време след пункцията сме правили секс. Г/д като се почувствам добре, може би под седмица.

Kalinka92, и ние така 😁

Интересни разговори се получиха по темата за и против секс около процедурите 🤗

Цели 20, като от тях замразихме 17. Секс - никакъв шанс, беше ме страх само като си помисля да се изпишкам. Толкова се бях подула накрая, че се наложи да си купя нови панталони (беше януари-февруари и за рокля беше абсурд), защото наличните вече не можех да закопчая без да ми причиняват много неприятен дискомфорт. Планът беше на следващия ден да се приберем (самолет), нямаше никакъв шанс да мръдна. След това ми дойде цикъла и там нещата си …. майката. То болка, то чудо, а аз съм с хипер болезнен цикъл. Д-ра като ме видя (и то през камера) и той пребледня 😄

За секса преди трансфер, аз съм НЕ. Тялото се подготвя за един процедури, ако вземе, че се случи естествено, а после се трансферират още 1-2-3 ембриона какво става? Многоплодна? А ако едно се хване, а другите не? Какво ни казват винаги лекарите(?) - искаме едно, но здраво бебе и майка.

Аз питах лекаря, естествено и той категорично каза не, дори не и на секса с презерватив.  

Tiha_Vecher леле, звучи страшно! Колко яйцеклетки ти извадиха? На мен при първата коремът ми беше мега подут, едвам вървях и не можех да стоя седнала (извадиха 9).. при 2рата нищо ми нямаше, даже не се подух много, макар че коремът ми не спадна напълно след 1вата (извадиха 14)..

Значи секс преди трансфер абсолютно за, виждам че и други момичета се включват.. а и помага малко да се бори този стрес 😁

Henriette, успех! 🍀

Последна редакция: ср, 19 юни 2024, 08:51 от Rising_Star

# 51
Даа наистина интересни , но и това трябва да се обсъди иначе с лекаря ми е неловко , а пък няма само да сме като кон с капаци де аз мисля този път да се опитам да не го мисля толкова и да си намеря занимания след трансфер 🫶🏻

# 52
И на мен ми е малко неудобно да го питам 🤣
За занимания след трансфер - препоръчвам плетене. Намирам си голям, но не твърде труден проект и със сериал с мъжлето или с аудиокнига, ми идва много добре.. също така медитирам, градинарствам и уча турски в дуолинго..

Приемам и аз предложения за занимавки след трансфер

Даа наистина интересни , но и това трябва да се обсъди иначе с лекаря ми е неловко , а пък няма само да сме като кон с капаци де аз мисля този път да се опитам да не го мисля толкова и да си намеря занимания след трансфер 🫶🏻

# 53
Rising Star, не, не се наложи, но аз бях като пън - не мръднах от леглото. Толкова ме беше страх да не се наложи операция по спешност, че даже не ме болеше нищо от залежаване.

В интерес на истината, аз много страдам (освен от липсата на секс) от липсата на тренировки. Не съм велик спортист, но след като тръгнахме по пътя на инвитрото се ошашках от четене на тема храна и физическо състояние на тялото за успешно инвитро. Около Ковида бях качила доста килограми и се постегнах за около година (е, трябваше още едни 3-4 кг да смъкна), но успях да сваля 14 кг и свикнах с каране на колело, йога, бокс, фитнес обръча и т.н. Сега седя и ги гледам тъжно, те мен също!

Иначе, аз за 2 месеца прочетох 5-6 книги. Сторитела ме приспиваше, на 2-рата минута и край 😄 Аз обичам да оцветявам мандали, тези картини по номера също, а сега набарах и страхотни пъзели с велики български владетели. Малко детски занимания, но поне не позволяват на мисълта ти да отлита в разни посоки. Друго, дишане (!) - практики с дишане, много чил действат, супер са за и бъдещо раждане (вижте в интернет, има интересни неща по темата).

Айде да приключвам с писането 😄

# 54
И в Надежда, и в Турция ми казаха, че няма никакви противопоказания за секс преди трансфер. Аз си питам 😅
"Тялото се подготвя за един процедури, ако вземе, че се случи естествено, а после се трансферират още 1-2-3 ембриона какво става? Многоплодна?"- ехххх, де да имах такъв шанс 😁

# 55
Rising star, както казват дамите, и 1 е достатъчно. Аз вече съм 6гс точно с 1 ембрионче от 6 извадени. Днес бях на ехограф и вече се вижда сърчицето , така че горе главата. Кой знае , може това единствено ембрионче да е твоето проекто-дете-чудо 🤗
Иначе лекарят още не ни дава секс ... Вече минаха 3 седмици и половина от трансфера..надявах се да може така лекичко вече ама още са ми подути яйчниците и каза да задържим още 10 дена до следващия преглед.
Ето ви малко позитивна енергия и много успехи!!!

# 56
Rising star, както казват дамите, и 1 е достатъчно. Аз вече съм 6гс точно с 1 ембрионче от 6 извадени. Днес бях на ехограф и вече се вижда сърчицето , така че горе главата. Кой знае , може това единствено ембрионче да е твоето проекто-дете-чудо 🤗
Иначе лекарят още не ни дава секс ... Вече минаха 3 седмици и половина от трансфера..надявах се да може така лекичко вече ама още са ми подути яйчниците и каза да задържим още 10 дена до следващия преглед.
Ето ви малко позитивна енергия и много успехи!!!
О, колко хубаво! Аз също съм в 6гс и 1д. при нас също се видя ☺ Успех на теб и на всички, които искат и се борят! Не се предавайте !

# 57
Най-хубавата снимка, браво на теб Darling, лека бременност ти желая 😍

# 58
TheDarling, ах, колко хубаво 🤍 лека бременност ти желая! Kaq22, на теб също! 🤍
Благодаря ви за куража, момичета!
При нас и 2та пъти след стимулация остана по едно ембрионче. И двата трансфера бяха неуспешни, затова искаме повече да останат. Я, за второ детенце, я, за още опити без стимулации Simple Smile

Tiha_vecher, разбирам те.. и на мен спорът ми липсва много, ама много.. ние сме бегачи и планинари, аз обожавам виняса йога.. сега почти нищо не мога да правя освен да вървя.. а аз покрай тези стимулации качих килограми .. + от един примолют нор и кортикостероиди от предния ми лекар в България.. сигурно съм 10 кг нагоре.. сега вървя и броя калории, за да свалям, че като забременея ще стана 100 кила иначе ....браво на теб за сваляните килограми! Това е супер трудно, а ти си се справила!

Ти какви точно дихателни практики правиш? Че то в нета има супер много. Аз само алтернативно дишане практикувам по-често.

# 59

Момичета някой с тези мутации , дали е бил цяла бременност на фраксипарин , аз имам изписан от деня след трансфер от д-р Тончев , но не съм го питала дали продължава цяла бременност . А и според Вас дали е повлияло за негативен резултат че при предишните два опита не съм имала фраксипарин въобще .

Общи условия

Активация на акаунт