Сериозен ли е или не, как да разбера ?

• 8 188
  • 178
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Ако съм мъж и прочета този микс от наръчник за лов и психоанализ,ще избягам с писъци. Мъжът няма ръководство за експлоатация.
И нещо по темата - мъжът трябвв много да те харесва, наистина много. Ако не те, може и на ръце да ходиш, и пак нищо няма да стане.

# 16
Майка ми все казваше
-"Теб само добри момчета те харесват".
Много и беше чудно.
по точка 1 - Не знам, аз от малка съм много независима и самостоятелна и просто няма как да 
ме хареса авторитарен мъж или насилник. Не знам какво значи свестен мъж. Първото, което гледам, а май и единственото е да е чистоплътен. Smiley Ама много, не просто да си мие ръцете след тоалетна.
По точка 2. Мъжете се влюбват по-бързо от жените. Ако имат сериозни намерения директно го казват.
Просто бягай от разни, които "не са готови", страхуват се от чувствата си, правят се на недосегаеми, още страдат от предишна връзка, в момента им е по-важна кариерата/ученето. Това са женски прийоми и оправдания.

# 17
Имаш много да израстваш, авторке.
Моят съвет е да останеш малко сама и да обърнеш внимание на себе си.
Не търси подходящ, а се постарай ти да бъдеш подходящата. Не знам дали ще го разбереш, де.
Няма как да знаеш как ще се развият дадени отношения. Никой не знае.
Иначе хората се привличат. Каквото изпращаш, това ти идва.
Другото е, че за едни едно е "свестен", за други друго. Дай поне някакво определение от твоята гледна точка.
Аз не разбирам какъв е тоя неистов стремеж за "мъж". Имаш дете. То как приема ситуацията с бащата? Кой го гледа докато ти си търсиш "мъжът"? Съсредоточи се в детето. Работи върху себе си, за да бъдеш най-добрата майка за него.
Нищо не казваш за травмите си. Предполагам няма самонализ, че да аи се осъзнала. Ще патиш, ако не се осъзнаеш. И детето ще страда от поредния "тати". Не е добре така. Помисли, почети, малко inner work и чаааак тогава може и да привлечеш някой стойностен.
За къде бързаш, не знам... Аз съм на 35, с дете, разделена съм с БНД. И? И цял живот да не срещна друг, все тая. Аз зор нямам за мъж. Други са ми приоритетите. Като например да си излекувам травмите и да съм добра майка.
 Трудно ми е да разбера стремежа ти. Мъж, който и да е, колкото и "свестен", няма да ти реши проблемите. Няма да те спаси от теб самата. Само и единствено ние сме отговорни за собственото си спасение.

# 18
Има и друг проблем. Ако намериш наистина свестен мъж, ще успееш ли да го задържиш, след като не харесваш такъв тип мъже ??? Не ми се вярва в днешно време ,мъже до 33 години, да изгарят от желание да гледат чужди деца. Според мен, Мая е права на 100%. Имаш детенце, фокусирай се върху него , а любовта все някога ще дойде, без да я търсиш дори.

# 19
Щом при наличие на дете големият ти проблем е как да си намериш мъж, а основните ти критерии са да е млад и хубав, то ти самата си женския вариант на онези, от които се оплакваш. С една дума, ти не си свястна и такъв мъж не ти се полага. Оправяш си светогледа и тогава може и да намериш някой свестен.

# 20
Ще го намериш, когато спреш да го търсиш

# 21
...основните ти критерии са да е млад и хубав...

Трябва да е инстаграмъбъл, иначе няма смисъл. Blush

# 22
Е, ай ся Joy млад и хубав са добри критерии.. за едното нещо
Лошото е ако са само тези критерии

# 23
  • София
Ами общо взето, на половината въпроси отговорът е - като излезете на среща. Ама среща - кафе, ресторант, кино, разговор.
Без бързи покани вкъщи.
Разбира се, това не е общо валиден критерий, но е една малка бариера, която много мъже, които са само за секс, ги мързи да прескочат.

# 24
  • волно калдъръмче
Аз знам едно. Динамиката е различна за двата пола. Докато жената мисли, че вече го е завоювала, той още е на фаза осмисляне. В този момент жената е на разположение, за него няма никакъв зор. Има свободно време да си прави неговите работи, част от тези работи си и ти. Няма време, в което да му липсваш, за да осъзнае ценността ти.

# 25
Ще ти отговоря с едно изречение.
Когато търсиш мъж на всяка цена, няма да стане.
Хубавите неща се случват случайно, когато не ги търсиш.
Няма такова нещо като мъж само за секс и за сериозна връзка.
Има мъж за теб, и такъв, който не е за теб.
Станаха повече изречения, но имам въпрос.
На 26 къде си се разбързала?
Аз на 47 още търся любовта.

Що за неподходящи съвети !
Явно вашата методика е безрезултатна, трябва ли и авторката да чака 20 години (без гаранция за успех)?
Може характера ѝ да не е от чакащите и надяващите се.
Съдбата, късметът или както там го наричате, трябва малко да се подбутне, сам не се сеща какво ви се иска на вас точно.
Даже народа има една поговорка - Господ дава, но в кошара не вкарва.
Повечето работи в тоя живот с чакане не стават.

# 26
И със слагане на всеки по-прилично изглеждащ не стават.

# 27
Звучиш като отчаяна жена, която мисли, че е изпуснала влака и мъжете са на свършване. Съжалявам. Универсалност в отношенията мъж-жена няма. Ръководство също не се намира. Работи върху себе си. Заобичай себе си, за да не се хвърляш на първия-втория заговорил ти сладки приказки. Усещат се тия неща- имате общи виждания за живота, целите ви са сходни, пасвате си не само в леглото. Ако на първа среща заговориш за сватба, дори и най-сериозният да е ще избяга с писъци.
Подбирай си средата и не се хвърляй на всеки, който прояви интерес към теб. Имаш и дете, за което трябва да мислиш. Няма да вкараш само в твоя живот нов човек, а и в този на малкото човече.
И междудругото… ти любовта си я намерила, родила си си я, тя е най-чистата. Наслаждавай се на детето, прекарвай повече време с него, а което е да теб, ще дойде, няма да те подмине.

# 28
Цитат
Нарцùса
# 26 1 юли 2024, 08:50 ч.
Нарцùса   

Жена

И със слагане на всеки по-прилично изглеждащ не стават.

Мнение в тази област има стойност единствено ако е основано на личен опит. Тъй като предполагам, че не е, то е напълно пренебрежимо.

Последна редакция: вт, 02 юли 2024, 05:30 от Bowerick Wowbagger

# 29
+ 1 към мненията на милинка, zavs, Bowerick и Мая щом в картинката има и дете. Тази подробност съм я пропуснала в предишната тема, a не е като да е несъществена.

За да получиш каквото искаш трябва да знаеш какво искаш, със седене и чакане Принцът да ти звънне на вратата - няма да стане.
Да не се бърка с лягане с всеки срещнат.

Общи условия

Активация на акаунт