Събирам ли червени знаменца?

• 39 937
  • 1 072
  •   1
Отговори
# 780
  • Варна
Нарцис! БЯГАЙ!! Така правят те: " дават" и казват това,което искат. Изключително харизматични и обаятелни. В началото ти си единствена, най-най-най..Но после...Животът ,всичко,абсолютно всичко започва да се върти покрай тях. Най-ужасните типове . Бягай! Мъже бол.

# 781
Мда, тя била интересчийка, пък намерила мъж дето не ще дори пари за лекарство да ѝ даде, когато е сериозно болна. Такива сюжети си смучете от пръстите, че вече нямате допирателна с реалността.
Ами нали я съветвате да бяга с двеста. Нека остави младежа на някоя друга. Но, тя му дава шанс. Дали щеше да даде шанс на някой с един апартамент, с ипотека и той, за да са равнопоставени 😀.
Да бяга, ама не бяга.
А не го обича. То прозира от всички нейни постове. Интересчийка е, защото поставя нещата на такава основа. Не дал пари за изследвания, не дал пари за ток. А когато идва с вечеря за около 50 лева / колко пъти в месеца/, това било като нещо нормално.
Да бяга с двеста тогава. Този не става. Нали така върви темата вече 50 страници.
Аз лично я съветвам да се пробва, но знам, че няма да се получи. А дали го обича си личи по това, че го търпи да лентяйства на неин гръб - жена, която не обича един мъж, няма да му позволи да живее в жилището ѝ, без да плаща сметки, без да се грижи за храна и дето на всичко отгоре толкова не му пука за нея, че я оставя без лекарство като е болна. Ама нали жената трябва да е виновната и лошата...

Мисифу, една жена може да иска дете, но да не е съгласна да роди дете без баща или на неподходящ баща. Това са две различни неща - детето от една страна и партньорството, от което се зачева дете. Права е авторката да търси първо подходящ баща, а после да мисли за зачеване. Тези приказки че дете се гледа и без баща, че вече даже може и без мъж да се зачене (ин витро с донорска сперма, познавам такива жени) са доста нелепи, защото едно дете има нужда от двама родители.

Последна редакция: пт, 19 юли 2024, 10:20 от Acid_Burn

# 782
  • nowhere
Едно дете има нужда от любов, дом и сигурност. Нелепо е в днешно време да се смята, че децата са едва ли не повредени, ако израснат с един родител, двама родители от един пол и т.н..

# 783
Явно темата не е деца, просто се даваха различни сигнали и аз също сметнах, че търси сигурност с цел изграждане на семейство. Честно казано, ако аз не исках деца, нямаше да ми дреме кой знае колко дали се плаща по равно или не. Просто приеми, че той не гледа на вас като на семейство, това е, аз не си го обяснявам по друг начин. Ако гледаше, то нямаше да му е проблем да покрива разходи на партньора, независимо какви са те - щом може да си го позволи. Аз на негово място също не бих участвал в помощ на родителите на партньора ми под каквато и да е форма (защото ако той поема нещо на партньора, а тя помага на родителите си със своите средства, то това е участие по тази линия). Да имате брак или деца - ок, но в случая по-скоро не. Изглежда авторката не търси съвети, тя си го защитава, не разбирам защо е пусната темата. 99% сме на мнение, че от тази връзка няма да излезе нищо, тя е 8 годишна, не е от вчера. Хората тук не пишат с лошо относно биологичния часовник, просто останахме с други впечатления за желанията, а ако се иска дете - то на тази възраст трябва да се мисли сериозно.

# 784
Едно дете има нужда от любов, дом и сигурност. Нелепо е в днешно време да се смята, че децата са едва ли не повредени, ако израснат с един родител, двама родители от един пол и т.н..
Като израснала с един родител, категорично твърдя, че липсата втория родител се усеща. Любов, дом, сигурност, това са важни неща, но не и единствени.

# 785
  • nowhere
Acid_Burn, , в никакъв случай не искам да омаловажавам опита и чувствата ти, но никой не е израснал без трудности и без рани, нанесени от родителите, независимо колко и какви са. Казвам го като дете на двама родители, които за съжаление не се разведоха. Няма перфектни хора, няма перфектни семейства, няма перфектно детство.

Темата ме подсети за едно стихотворение на Филип Ларкин:

This Be The Verse
BY PHILIP LARKIN

They fuck you up, your mum and dad.  
    They may not mean to, but they do.  
They fill you with the faults they had
    And add some extra, just for you.

But they were fucked up in their turn
    By fools in old-style hats and coats,  
Who half the time were soppy-stern
    And half at one another’s throats.

Man hands on misery to man.
    It deepens like a coastal shelf.
Get out as early as you can,
    And don’t have any kids yourself.

Съжалявам за отклонението от темата. Съгласна съм с някои мнения, че този мъж може да е страхотен за друг тип жена, но не е подходящ за авторката.

# 786
Според мен, ако един мъж не предложи сам съвместно съжителство с общ бюджет, малко трудно е чрез намеци да се опитваш да му внушиш, че неговото трябва да е и общо. Но да речем, че аз съм старомодна и не мога много да си представя как всеки ще е с отделен бюджет, пък ще си делят разходите. Големи изчисления има да падат, ако дори само един от двамата го е страх да не се прецака. А нея вече я е страх.

Blue Dress, много е силно това. Настръхнах направо. Благодаря ти за отклонението.

# 787
Разбира се, че няма перфектни хора и перфектни семейства. Разбира се, че една жена може да се омъжи за най-прекрасния мъж и пак да ѝ се наложи сама да си отглежда децата. Просто не е необходимо, която и да е жена, зорлем да става самотна майка, защото, видиш ли дете, може да се отгледа и без баща. Схващаш ли разликата?

# 788
Въпросът е, че "тя така си е добре". Изобщо не се е засилила да ражда с мъж или без мъж. Тъй че, той обвинявайки я, че е егоист вероятно също си има своите доводи.

# 789
Тя не е длъжна да ражда деца, така че това не е основание за обвинения в егоизъм. А и той я обвинява, че е егоист, когато иска да направи нещо без него през уикенда, което е огроооомен червен флаг, ама той се загуби покрай лентяйството и неговия егоизъм.

# 790
Ясно е, че не го обича. Темата е за пари, не за любов. Някак си, живеейки с него да спестява и да може да дава пари на родителите си. Похвално за дъщеря и не толкова похвално за партньор. Впрочем кой в България няма собавено жилище на тези години, ако не е преживял някакви житейски катаклизми?

За да спрат спекулациите, ще кажа каквото мога, просто искам все пак да не изписвам всичко до точка, понеже искам анонимност.

От малка съм отгледана от майка си. Баща ми ни напусна за много дълъг период от време (почти до тийн годините ми). Майка ми ме отглежда сама, даде ми старт в живота, нямаме роднини тук от нейна страна. Роднините от стана на баща ми хич ги няма също. Имоти - баща ми има, стара къща, в село, където живее.
Майка ми работеше на 2 работи, за да ни издържа и през 90тте, за тези които са имали късмет и стабилност - супер, но ние не бяхме от тях. Имали сме месеци, в които ядем картофи и ориз. Така че имоти нямаме, не ни стигаха парите да покриваме наем, камоли да купуваме. Но пък и двете работим жестоко. Аз успях да получа 3 висши - и 3те извън България. 2 от тях платих сама, със спестявания от работата си, 3тото беше стипендия. Как? Работех целодневно и учех нощем. Говоря 4 езика свободно.
Върнах се в България, понеже имах шанс и добра перспектива. Обичам си работата, въпреки че не получавам по 10к на месец. Според мен не са и много жените, които получават такива пари.

Приятелят ми идва от сравнително заможно семейство. Работи здраво, но има основно образование. Родителите му имат фирма и го сложиха на ръководна позиция от самото начало. От там и парите. Не го обвинявам, особено защото работи здраво и му пука за хората. И той си обича работата.

Но това което идва, като първа мисъл, не винаги е това което е. Това което искам да кажа най-вече, е че ако мъж беше на мое място, нямаше да бъде обвинен в сметкаджийство. Мисля че хората много бързо лепват етикети, особено на жените в днешно време. Аз и без парите и имотите му се справям в живота. А това кой как обича и дали обича, не знам как може да го определи човек толкова прецизно. И аз го обичам, и вярвам че той мен също.
Любовта обаче, не е достатъчна за граденето на бъдеще и семейство. Ей го на... питайте баща ми People Information Desk Person

Последна редакция: пт, 19 юли 2024, 11:47 от Yana23

# 791
Тая тема е пързалка.
Какви 10к? Нали уж половината заплата отива за изплащане на ипотеката, която била по 1300 лв на месец?

# 792
Яна, нещо съвсем се размина...нали ти оставаха 1300 след ипотеката, сега изведнъж 10к. печелиш.

# 793
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Оффф, добре той е 10 от 10, страхотен е, ти си хипер образована, още по страхотно! Обичате се, всичко е 6 +, защо пусна тази тема? Защо търсиш мнения и съвети, а като ги получиш, почваш да спориш, че не е точно така?

# 794
Той пък е с основно образование, но супер бизнесмен Sunglasses

Общи условия

Активация на акаунт