Спечелете своя мечтан нюанс боя за коса от ELEA Professional Colour & Care

• 9 467
  • 179
  •   1
Отговори
# 165
Съвети за перфектен рус цвят

Изберете своят рус нюанс разумно още в магазина. Имайте предвид, че светло русото е винаги актуален и модерен нюанс, но съобразете искания цвят с настоящата височина на тона на косата си. Ако косата ви е по-тъмна и приложите светло рус цвят, без предварително обезцветяване, вероятността да се озовете със силно оранжеви, неподлежащи на матиране нюанси е много голяма. Същото важи и при коса, която е била боядисана в миналото с по-тъмен цвят. Има основно правило при колористите – боя не изсветлява боя. Това значи, че ако искате да преминете в по-светла гама при вече боядисана коса – единственото решение е обезцветяване с т.нар. блондор.

За обезцветяване, марката ELEA предлага два варианта. Класически блондор с прахообразен обезцветител - 0/0 Изсветлител за коса супер блонд, който изсветлява косата до 6 тона или по-щадящ вариант - 0/00 Кремообразен изсветлител за коса, който изсветлява до 4 тона. Преценете внимателно кой от двата продукта би бил по-подходящ за вас и имайте предвид, че обезцветяването по-принцип е по-агресивна процедура и трябва да бъдете внимателни с времето на престой на продукта върху косата.

Вижте останалите ни съвети >>>> ТУК

# 166
От години се боядисвам в русо като от около 3 години точния цвят е пепеляво русо.
10.1 ми изглежда като перфектния цвят за мен!

# 167
Все още не боядисвам косата си, но вече имам доста бели коси и скоро трябва да започна. Предполагам, че цвят, най-близък до естествения ми, ще стои най-добре - тъмен кестен.

# 168
Боядисвам си косата от около 2 години.
Бих желала цвят 8.1.

# 169
Косата ми е светло кестенява, като малка съм русичка. Сега пак съм руса, но се боядисвам от 20 години. Да, боядисвам се в домашни условия. Искам да спечеля номер 10.72.  В нюанс студен и цвят супер светло рус бежов за да видя как стои на косата ми и за да избегна жълтите оттенъци в косата ми!

# 170
  • София
От години съм с черна коса.
Не се боядисвам вкъщи, ходя на фризьор.
Най-много ми хареса 8.22.

# 171

Изтеглени са късметлиите, които печелят желания нюанс боя ELEA, както и индивидуално подбрани според техния цвят и тип коса продукти за грижа след боядисване. Това са:

emli
beauty_magnolia
Sivi
VanesaKaramfilova
Антония Г.
Soul Free
social girl
Mari_qana
Jozepha
Merelenda

Честито!

Очакваме печелившите да се свържат с нас до 22.07.2024 г. на e-mail: igra@bg-mamma.com, като упоменат, че са победители в играта на ELEA и напишат потребителското си име, електронната поща, с която са регистрирани във форума, както и координати за получаване на наградата:

- три имена
- адрес за доставка (моля, отбележете само желан офис на СПИДИ)
- телефон за връзка

Не забравяйте да ни напишете колко гъста/дълга е косата Ви и колко кутии боя ще са Ви необходими, както и дали имате нужда от обезцветяващ продукт.

Темата ще бъде отново отключена след около четири седмици, за да може да споделите своите резултати, снимки и впечатления от боята за коса ELEA Professional Colour & Care.

# 172
Здравейте 🙂
Благодаря за възможността да пробвам боя за коса ELEA. Избрах си цвят 10.1, като получих два броя бои за коса и един шампоан за тониране на руси коси.

Бяха добре опаковани, а като видях цвета на опаковката, нямах търпение да стане време за боядисване. Боите са със стандартен размер от 60мл на тубичка или общо количество боя на едната опаковка е 120мл. Вътре в кутията освен оксиданта и оцветителя имаше и саше с масло за коса, което се добавя към боята и още едно саше с балсам за коса за след боядисването. Смесих в купичка и двете бои, но боите могат да се смесят и в тубичката на оксиданта. За мен просто е по-удобно с купа и четка. Миризмата е както на повечето бои остра. Намазах първо корените и щом приключих с тях пристъпи към дължините. Консистенцията на боята е лека и лесна за разнасяне. Косата лесно се разресваше с гребен по време на боядисването. Оставих да действа половин час след приключване на дължините. Още докато стоях с боята виждах, че косата започва да придобива много красив нюанс, различен от жълто. А също е важно да отбележа, че въпреки светлия цвят и по-силен оксидант, по време на престоя с боята за коса по-никакъв начин нямах парене на скалпа (с други бои ми се е случвало).
Прикачвам снимки от преди боядисването:

Една по време на самото боядисване:

И резултата:

Веднага след отмиването на боята използвах и шампоана за матиране, който е тъмно лилав на цвят. Разнася се много добре по косата. След това с балсама косата стана мекичка след изсъхване. На всяко миене на косата към стандартния ми шампоан добавям и от шампоана за матиране (50:50) и до момента все още нямам избили жълти оттенъци, които са основния проблем при русата коса.
В заключение ще кажа, че не очаквах толкова добър резултат, нито и този красив пепелен оттенък, който обожавам, но реално до момента не постигах с други бои за коса. Много се радвам, че имах възможността да пробвам боята за коса ELEA, а също и шампоана за матиране и определено ще продължа да ги ползвам за напред, като огромен плюс е, че се намират лесно в магазинната мрежа.

# 173
Имах удоволствието да бъда избрана и да изпробвам ELEA Professional Colour & Care. и получих моят избор на боя, номер 8.0. Харесвам опаковката, тъй като не е прекалено шарена, а цветовете балансират, за да се получи много стилна визия.
Крем-боята е  с професионална формула за перфектен цвят и грижа, специално разработена, както за работа във фризьорски салони, така и за употреба вкъщи.
Цветът е перфектен  при боядисване и напълно покритие на белите коси. Лесна за нанасяне, кремообразна консистенция за наситен и равномерен цвят от корените до върха.
Професионалното изпълнение е допълнено от подхранване по време на боядисване чрез специално добавеният Oils CARE Complex - натурални масла за мека, подхранена и красива коса.
Балсамът за след измиване е за по-траен и блестящ цвят.
Активните съставки са: Рициново, бадемово масло, както и масло от жожоба и авокадо, също така и екстракт от слънчогледови семки.

След боядисване използвах шампоанът за руса коса за неутрализиране на жълти оттенъци Artisto Blond Collection Silver Shampoo. Синьо-виолетовите директни пигменти коригират нежеланите оттенъци на косата и  придава натурален цвет, който изглежда естествено.

Цветът на косата ми е блестящ и наситен, с дълготраен резултат. Бих препоръчала ELEA Professional COLOR&CARE на приятели и близки.

# 174
  • София
Получих желаната боя номер 4 плюс спрей за подхранване и разресване.Доволна съм,белите коси се покриха без да е тъмен цвета.Една боя ми стигна,а очаквах да ми е нужна и втора. Консистенцията е приятна,не усетих смущения,въпреки чувствителния си скалп.
Препоръчвам,ще закупя и използвам редовно марката.

# 175
Здравейте! Аз съм една от печелившите в играта на ELEA.
Радвам се, че спечелих, иначе едва ли щях да пробвам ELEA, тъй като ползвам друга марка професионални бои за коса. Но да започна отначало.
Организаторите бяха много любезни след моя молба да ми предоставят два нюанса от боята, съответно 9.0 и 9.3. Ползвам ги, но с друга марка.
И така пратката дойде в срок заедно с балсам за лесно разрешаване.

Смесих половината боя от единия нюанс и половината от другата заедно с единия оксидант в тръбичката и се боядисах. В кутията има и допълнително олио за коса, което добавих към боята. Не усетих остър мирис на амоняк за разлика от другата боя, която ползвам.
Направих грешка, че не смесих боята и оксиданта в отделна купа. Беше много трудно изстискването от тубичката. Наложи се да я срежа, за да мога да употребя остатъка от половината боя.
Стоях 35 мин., след което измих косата и използвах балсамът, който е към боята.
Приятно се изненадах, че боята беше покрила белите ми коси в корена и тези по дължината на косата, която професионалната и тройно по-скъпа боя не успяваше. Наистина съм удивена!
След боядисване скалпът не ме сърбеше, което се получаваше с предишната боя.
Напръсках с балсама на влажна коса, което улесни и разресването. Косата стана по-лека и мека.
Бих препоръчала ELEA Professional Colour & Care на всички, които се боядисват и искат професионални резултати!
Преди

След

# 176
Искам да споделя впечатленията си от боята за коса  ELEA, които получих като подарък. Нанася се лесно и осигурява равномерно покритие, като оставя цвета жизнен и блестящ.

Много харесвам, че продуктите не съдържат агресивни химикали и са нежни към косата. Възстановяват естествения блясък и я правят да изглежда здрава. Определено ще продължа да ги използвам и препоръчвам на приятелите си!

Благодаря на ELEA за възможността да опитам тези изключителни продукти.

Получих и шампоан, който подарих на майка ми. Тя е с руса коса и винаги получава жълт отенълк. С шампоан на ELEA, успява да го премахне
Прилигам снимки :

# 177
На 2.08.24 г получих 2 броя от желаната боя от ELEA + Двуфазен възстановяващ спрей - балсам преди сешоар за суха и боядисана коса.

Всяка опаковка съдържа:
1 туба крем боя
1 опаковка с окислител
1 саше с балсам с екстракт от слънчогледови семки
1 саше с масла за допълнителна грижа
1 комплект упътване и чифт ръкавици

Боядисах се на 12.08, тъй като исках да изчакам поне месец от предното боядисване /само на корените на косата/.
Използвах и двете опаковки боя, като смесих боите в опаковките с окислител с апликатор и възможност да се смесят продуктите в тях за по-лесно боядисване. Добавих и сашетата с масла за допълнителна грижа.
Обяснимо мирисът на боята беше значително по-слаб, спрямо това, ако се смесят в отделен съд.
Боята е с кремообразна консистенция, нанесох я лесно първо в корените, а след това и по цялата дължина. Обикновено, боядисвайки я само в корените, стоя с боята 40 минути. Веднъж годишно изравнявам цвета като боядисвам цялата коса. С предоставените 2 опаковки от ELEA исках да изравня цвета, а и да се види в крайна сметка тестът от боята, не само в корените.
Отчитам като грешка, че оставих боята да действа 40 минути /ако боядисвах само корените щеше да е удачно това време/. В указанието са посочени 30-35 минути за боядисване, а 40 минути при висок процент бели коси. При мен процентът е висок, но това се отнася само за корените на косата. В останалата част може да покафенее, но не се измива чак до бяла коса.
След измиване на боята косата ми беше много твърда и суха. Използвах и балсама от опаковките.

Използвах двуфазния възстановяващ спрей за по-лесно разресване, но дори с него първите пъти ми беше трудно да се справя със сресването на косата, та пръсках по много.
Ползвала съм и друг път двуфазни спрейове и са голямо удобство за лесно и безпроблемно разресване на косата, без отмиване. Правят косата мека и не я утежняват. Но в случая явно сгреших оставяйки боята да действа повече време и не можах да се справя само със спрея при разресване в началото, но сега вече успявам.

Харесва ми цветът който получих. Добре се оцветиха и корените, без дразнене по кожата, без да се оцветява и кожата на главата. Отмиването беше трудно и така и не успях да отмия до чиста вода, но това ми се случва с всяка черна боя, която съм използвала.С всяко миене на косата винаги пада черна боя и сегашният случай не е по-различен, дори след вече 6 измивания.
На втора седмица от боядисването се появиха и белите корени вече, но и това е нормално. Косата ми расте бързо. Цветът по останалата дължина се запази и днес- 24 ден след боядисването, косата си е все така черна по дължините, без да се виждат кафеникави отенъци, което е добре. Следващото боядисване ще е само на корените след седмица.

Благодаря на ELEA Professional Colour & Care за възможността да изпробвам техните продукти. Спреят ще ползвам със сигурност, даже го преполових, а с боята ще подходя с внимание следващия път. Взела съм си една за корените.

Снимките не са много ясни, но ми беше трудно през деня да се фокусирам сама. Снимах и навън и вътре, с телефон, без филтри и отенъците са от ъглите на снимане и светлината.
Скрит текст:

Снимка сресана, преди да боядисам косата.

Вече измита след боядисване, след процедурите по разрезване и я оставих да съхне без сешоар.

24 дни след боядисване.

Последна редакция: ср, 04 сеп 2024, 14:45 от Merelenda

# 178
Косата ми е гъста и къдрава.
За да я боядисам цялата и да сменя цвета ми трябваше първо обезцветяваща боя, която смъкна няколко нюанса от цвета ми, и след около седмица се боядисах с боя с комер 7.3.

Обезцветителя миришеше по-тежко, силно и натрапчиво, отколкото съм свикнала. Стори ми се доста силна миризма, тъй като през по-голямата част от времето косата ми беше почти пред лицето.
ПС: помолих съпруга си да ме боядиса/обезцвети, че сама е трудно.

След седмица като почнах да се боядисвам, правих всичко едновременно, защото къдравата ми коса не ми позволява в домашни условия да я разделя, да боядисам само корените, а после надолу.
Хареса ми консистенцията на смесената вече боя, ароматът и беше приятен, а и бързо видях как променя цвета си след като е нанесена на косата.
След боядисването поседях 30-40 минути и се изкъпах до пълното отмиване на боята от косата.
След като ми изсъхна косата веднага се видя резултата, а той беше зашеметителен. Цветът на косата ми вече е по-светъл и аз съм много доволна от боята. А и като сравних цените в магазините - ами цена-качество тази боя е за препоръчване. Покрива добре. Цената и е приемлива, и определено си заслужава. Ще я ползвам от тук нататък само нея.

Ето и какво беше преди

Ето и как е сега

# 179
Благодаря за възможността да ползвам боята ELEA Professional Colour & Care! Flowers Hibiscus

Получих две кутии от желания от мен цвят 6.37 и двуфазен възстановяващ спрей-балсам Artisto. Хубави опаковки, които правят впечатление. Много приятно ме изненада и опаковката с масла, която се добавя към боята.

Изчаках известно време, защото наскоро преди получаването се бях боядисала.
Косата ми е тънка и доста суха по краищата, тук е преди боядисването точно:

Лесно смесване, приятна текстура, кремобразна и приятна за нанасяне. Гъстотата й е удачна, няма разтичане и боя по стените на банята Blush Приятен аромат, който също е плюс за мен, за да я избера и за следващите боядисвания. Стоях според указаното време и след измиване косата ми беше доста тъмна, което малко ме смути.
След като изсъхна вече видях реалния цвят, който много ми хареса и косата ми беше и преобразена не само откъм цвят. Лъскава и плътна, както е видно от снимката.

Препоръчвам боята смело след като вече имам опит и ще стане и моя избор за следващите боядисвания. Мисля да експериментирам и с други цветове, близки до този.

Последна редакция: пт, 13 сеп 2024, 12:40 от beauty_magnolia

Общи условия

Активация на акаунт