СМГ "Паисий Хилендарски" - 15 тема

• 66 013
  • 762
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Благодаря на всички за отговорите! Окуражихте ме. Ще подкрепя младежа в избора му.
Смело го подкрепете, щом това му е желанието. Дъщеря ми от малка искаше да учи в СМГ, но след 4 клас по стечения на обстоятелствата не успя да кандидатства и отиде в гимназията след 7 клас. Още в началото се чувстваше така все едно винаги е била част от училището.
Успех на младежа и нека да има щастливи 5 години.

# 16
  • София
Благодаря за новата тема.
Изчетох много от старите теми, но бих желала да се допитам до вас, тъй като имате повече опит с училището.
Синът ми години наред мечтае да учи в СМГ.
Аз, честно казано го окуражавах, но не мислех, че ще има необходимия резултат от НВО.
Ето обаче, че той ме изненада. Има 99т. по Мат и 93 по БЕЛ. Вероято ще му е достатъчно.
Той не е учил до сега в СМГ, няма навик за решаване на много задачи на ден и се притеснявам, дали ще се справи, тъй като децата, които са там от 5ти клас имат много опит, тренинг и т.н.
Той е добър по математика, но на едно нормално училищно ниво. Просто тази година НВО по математика май се оказа по-лесно.
Притеснявам се, че ще се подлъже по хубавия резултат и, че училището може да се окаже твърде висока топка, което би го разочаровало в последствие.
Подкрепете детето и нека сбъдне мечтата си.
Да, ще има разлика в началото, но тя бързо ще бъде наваксана, ако има желание.
Няма друго такова училище като СМГ, затова щом резултатът е достатъчен - действайте, а после ще има знания и умения за сбъдването на още много мечти.

# 17
Има ли информация за учителите по немски и математика, който ще поемат 8-мите класове. Също и мнение за учителите по немски, ако може.

# 18
За НЕ - на предната страница. Вълкова обикновено за една година е и класен на Е клас. Киселова, Данова и Добрева са математиците.

# 19
За немските - Добрева.

# 20
За поне втора поредна година АЕ паралелката за 8 клас е с по-висок минимален бал спрямо НЕ, макар и с малко. На какво се дължи това?

# 21
На водещия математик, предполагам. Успеваемостта я имаше по-назад.

# 22
  • В Страната на чудесата
И защо решихте, че един от водещите математици би поел само един от трите възможни профила?
Досега не е било така, в предната тема имаше подробни обяснения как учителите си разпределят паралелките.
За успеваемостта при отделните преподаватели - доста съпоставими резултати като цяло.

След 4 клас имаше само 6-7 деца с висок бал, избрали немския пред английския език. Според мен и сега няма достатъчно интерес към немския, за да се запълнят тези 52 бройки по първо желание.

# 23
Ами защото предполагам, че в избора на СМГ водеща е математиката, а не езикът.
По приемния бал предполагам кой математик кой профил ще води.
Може и да не съм права.

# 24
Не знам откога немският е залегнал в програмата като интензивно изучаван, но това донякъде отказва някои деца, в частност моето. 

# 25
Дължи се на това, че математикът за немските паралелки не е желан. Даже децата от нейния клас писаха друг профил, че да не се паднат там. Но това си го знаят само децата от СМГ.

# 26
  • В Страната на чудесата
Garden_g, не знам каква Ви е целта, но за пореден път внасяте дезинформация в темата.
Такова животно като "математик на немските паралелки" в периода 5-7 клас за набор 2010 не е имало.
Предполагам, че и нагоре няма да се случи.

# 27
Не мисля да споря. Назад има доста информация. А който има възможност, нека се поинтересува от деца, които учат там в момента от випуска. И да си прецени сам.

# 28
  • София
Предвид, че децата от СМГ си знаят за въпросния математик, дали тези две паралелки ще се заформят предимно с външни деца?
Тази ли преподавателка имаше общо с бившия директор?

# 29
Няма общо. Добрева е млада и няма опита на другите две преподавателки. Аз лично харесвам младите хора в това училище, особено ако търсят да взаимодействат със своите успели вече колеги и имат желание да се учат.   

Общи условия

Активация на акаунт