Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №28

• 34 019
  • 761
  •   1
Отговори
# 255
Galina Georgiev, благодаря за отговора за естрогените. Общо взето добре, че е форума, тук може човек да научи от другите жени много повече, отколкото лекарите имат време да обяснят.
Как приемате капсулите с прогестерон и от лекар ли трябва да са изписани?

# 256
Здравейте, като навлизаща вече в този етап от живота и при мен започнаха разни аномалии в цикъла, съпътващи симптоми, като сега от 3 месеца нямам цикъл. Но предвид това, че майка ми е влязла рано в менопаузата, очаквам и при мен да е сходно.
Да ви попитам имате ли лични впечатления от тези добавки:
https://carniumbotanicals.bg/products/%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D0%BF%D … %D0%BA%D1%82-copy
  ,че в нета не намирам информация, а иначе в техния сайт разбира се има много суперлативи, че нещо ме съмняват.

А тези тестове за менопауза, достоверни ли са:https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000030025720
Някой правил ли си е? Аз само за кръвно изследване знаех и съм правила преди.
Да повдигна поста Simple Smile Някоя от вас пила ли е такава добавка и тези тестве достоверни ли са или е по-добре с кръвно изследване?
Благодаря предварително.

Прочетох още първия пост, но понеже няма какво да напиша и по двата въпроса-  не съм писала.

wa-wa, да е нещо от прах за пране, омекотител, бельо, сапун, шампоан, балсам? На мен много добре ми действа изплакване с вода и малко сода.

# 257
И аз направо се шашнах като на контролния светилото препоръча изплакване с вода и сода. Хормони под никаква форма, фитоестрогени неодобрително смрънкване!
Хирургът е онко- гинеколог.

# 258
В групата на Рей Пийт четох, че не трябва да де започва прогестерон, ако щитовидните хормони не са ок. Тоест, ако не са ок, първо трябва да се оправят те, а после се почва прогестерона. Също и при нисък кортизол.
Но не съм се интересувала от подробности.

# 259
Туй самоволно изписване на прогестерон за безопасно ли го смятате? Thinking С лекар правите ли консултация. Мен ме е страх на своя глава.

# 260
Мими, има си някои тънкости и особености, за някои писах по горе.
И аз съм се замисляла, но не смея, а и не е за мен, за сега.

Последна редакция: пн, 29 юли 2024, 19:22 от Lemy

# 261
При мен двама лекари гинеколог и мамолог отказаха! Sad
Мамолога каза знаеш ли на какво приличат гърдите на вземащите хормони. Целите в кисти!

# 262

Мамолога каза знаеш ли на какво приличат гърдите на вземащите хормони. Целите в кисти!
Което аз мога да потвърдя Sad

# 263
А пишат навсякъде за прогестерона, че предпазва от рак на гърдата.

Май няма правилно и грешно. Май трябва нещо в златната среда да се търси, което поне да облекчава малко оплакванията.

# 264
Мими, специално към теб се обръщам пак. Провери с лекар, дали може да се приема прогестерон, ако има отстранена матка.

# 265
  • Бургас
Прогестероновият крем се води биоидентичен, без рецепта е. Еквивалент на хранителните добавки.
Гърдите ми са ок, даже няма характерното подуване, тежест и чувствителност  преди цикъл.

# 266
Прогестероновият крем се води биоидентичен, без рецепта е. Еквивалент на хранителните добавки.
Гърдите ми са ок, даже няма характерното подуване, тежест и чувствителност  преди цикъл.

Аз също смятам да пробвам с крема, тъй като последните месеци ми бяха много трудни и не се чувствам себе си.
Смятам, че много малко количество крем върху кожата няма да е толкова рисковано и то сямо няколко дни преди цикъл.
Особено имайки предвид, че повечето кремове за тяло, ръце и особено за лице са пълни с естрогени .

# 267
По-голяма глупост, не бях чела.

# 268
До момичетата, които се мажат с прогестеронов крем - в групите периодично се появяват жени, които са в паника от бързо развил се рак на гърдата в следствие на мазането.
Доколкото аз разбрах - при изписването на прогестерон /да биоидентичен/ лекарят назначава пълно изследване на гърдите. За повечето то е ултразвук и мамография, но напоследък чета, че им правят дори ЯМР. Тогава започва мазането. и въпреки това се оказва, че има жени, които вече са имали ракови клетки в гърдите и то на рак реагиращ на естроген и прогестерон, и мазането го ескалира. Ясно е, че жените се появяват в групите за прогестерона и естрогеновата доминантност, колкото да споделят паникьосано и изчезват, защото влизат в неимоверно сериозна битка и постовете им се затрупват бързо.

Това с биоидентичния прогестерон е НОВА мода, не са минали достатъчно години, за да се види какво аджеба става с времето. Бъдете внимателни и умерени момичета!

# 269
По-голяма глупост, не бях чела.
Joy
Ти лекар ли си? Имаш ли 30 години стаж като онколог - мамолог?
Докторът е шеф на онкологията! Та не знам дали е глупост! Спасил е от рак на гърдата не една и две познати!
Мари, опериращия каза хормони - не, под никаква форма. Няма да вземам.
Дорис, ми то било толкова просто, мажеш с прогестерон и всичко е 6.
Само тия тъпи лекари не го разбират това! 🤣

Последна редакция: пн, 29 юли 2024, 23:39 от mimi.7299

Общи условия

Активация на акаунт