Помощ за приятелка - как?

• 7 880
  • 199
  •   1
Отговори
# 30
Мисля, че и за двете ви ще е полезно да се дистанцираш. Видимо те дразни, напряга и я презираш - мързяло я, не искала пръст да помръдне - е, кой говори за приятелка така? Усеща се това отношение, и опитите ти да си ментор пак са изкривена динамика. Или я приемаш каквато е, или се отдръпни. Дърт човек с разговори няма да промениш, не си ѝ родител, а тя не е дете. Няма нужда да се "жертваш" и да си избиваш комплексите върху нея.
Съжалявам, че изглежда все едно си избивам комплексите върху нея и я презирам, това изобщо не е така. Ако не водехме всеки ден едни и същи разговори с нея, изобщо нямаше да се налага да търся съвет тук. Не искам да я променям, искам да не плаче всеки ден за дреболии и да се чувства добре.
Редактирам, за да допълня още нещо. Мъжът и я гледа като принцеса, наистина. Нямат ежедневни зверски скандали, веднъж се е случило да и повиши тон и да и каже, че трябва да върши малко работа в къщи и да започне да работи в първия удобен момент, когато пуснат детето на градина, а не точно ей сега в момента. Започна да и отказва някои неща, заради финансовите проблеми. Не знам дали се поставяте на неговото място - има сума Х на месец, ни повече, ни по-малко. Нормално е той да се опитва да приоритизира разходите. А на нея за пари не и се говори, напряга се и ми се оплаква, че отказал това и онова.

# 31
Просто спираш да комуникираш с тази "приятелка". Видимо е, че те напряга, дразни и пр. Къв е смисъла? Игнор и тва е. Да се оправя.

# 32
За всички, които питаха защо поддържаме отношения, защото имаме дългогодишно приятелство, като през годините и тя ми е помагала с каквото може. Не смятам, че в труден момент трябва да я зарежа или да се "отдръпна".

# 33
Ама какъв труден момент? В майчинство е т.е. взема майчински.За колкото се е осигурявала-толкова.Втората година е платена,макар и малко.
Естествено,че с дете разходите нарастват и то е приоритет.След това детето на ясла,тя на работа .Щом са здрави не виждам какво му е трудното на момента,не е сама,има мъж,който работи.

# 34
Пишеш, че и преди детето не е била много работна. Обзалагам се, че точно в момента, в който детето тръгне на градина, тя удобно ще се окаже бременна с второ и мъжът й спокойно може да си сложи въжето. Между другото от постовете ти лъха жестоко на завист, а не на загриженост. И аз бих препоръчала дистанция.

# 35
  • София
Щом не работи, как е в майчинство тази приятелка?

# 36
Щом не работи, как е в майчинство тази приятелка?
Ами не е, тя не взима майчинство.
Това по-горе за завистта няма да го коментирам, защото е нелепо.

# 37
Не смятам, че в труден момент трябва да я зарежа или да се "отдръпна".

Тя няма труден момент  в момента.
Кифлее. Това е едно скучаещо тъпо мрънкало.
И ти се чувстваш длъжна до живот явно да и изслушваш "големите" драми.

# 38
  • София
Ти трябва да си промениш отношението към приятелката си и към цялата ситуация. Ти личен живот нямаш ли?
Остави хората да живеят както намерят за добре.
Аз имам една приятелка, тя се е увъртяла в един триъгълник, изслушвам я, повтарям си репликите за 10 път и след това не се меся и си гледам моя живот.

# 39
  • София
Т.е.мъжът ѝ е знаел, че не работи, но е направил бебе, а сега иска тя да работи. Та какво предлага той за гледане на бебето? То колко е голямо? И защо преди да я забременя е бил ок, а сега не е?
И защо е работа на приятелките да взимат отношение?

# 40
От години тя си "търси" работа, то проблемът не е от сега.
От мненията ви разбирам, че явно просто трябва да слушам и да не давам много много акъл.
Хора, аз не съм се набъркала самоволно, ей така да им оправям живота. Тя ми споделя, търси ми съвети и продължава да очаква от мен да к предложа магическо решение. Исках идеи как да я надъхам, че нещата не са черни и че с малко усилия и по-различен поглед може да се чувства по-добре.

# 41
  • София
Тя си търси, ама са си направили бебе преди да намери.
Иначе и ти не трябва да взимаш отношение, и тя не е редно да те занимава.
За всеки е редно семейството му да е с приоритет и личните неща, не драмите на познатите.

# 42
Ами, да, защото всъщност с нищо не можеш да помогнеш, да си и бере грижа мъжът и. Знаел е, че няма да взима майчинство (социално мисля, че и не работилите взимат).
Можеш да я слушаш и да и отговаряш "мхм, да бе, ужас значи".
Можеш да си измисляш ангажименти, за да я слушаш по-рядко.
Можеш и да и кажеш, това, което на нас, че не е положила усилие за нищо и да се благодари, че мъжът и я търпи. (след това вече тя няма да те търси).

Аз на приятелките ми винаги съм казвала истината и болезнена да е тя. Ако ми искат мнение, де.

# 43
Ами най-простото, за да я надъхаш, е да й кажеш, че мъжът й като й отказва това и онова, няма ли да й е кеф да си намери работа и да му се изфука, че все пак е успяла да си го купи/позволи, и то сама. Друго не виждам какво можеш да й кажеш и то пак е нож с две остриета, че да не се окаже накрая, че е почнала да работи, ама вместо да дава пари в къщи, ги харчи за нейни глезотии.

# 44
Ползва те за душеприказчик, някой на който само да помрънка и толкова. Или иначе казано кошче за душевни отпадъци. Не се впрягай много ако искаш да запазиш приятелството си, изслушвай я и не се пъни да я спасяваш или да и даваш реални съвети за решаване на проблемите и. Има си такива хора, знам какво е защото и аз съм бил в тази роля с моята най добра приятелка. Ако почнеш много да настояваш със съветите или с директни намеси, само ще станеш крив, това също е характерно за тези хора.
Другият вариант е наистина да се дистанцираш както те съветват, особено ако не можеш да не се впрягаш на глупостите и

Общи условия

Активация на акаунт