Бързи здравословни въпроси и отговори – 47

• 30 530
  • 746
  •   1
Отговори
# 180
От година и половина, след доста приличен рязък стрес, имам проблем със заспиването - отнема по 2-3 часа. След като заспя проблем нямам, спя си като чук, мога да откарам до обяд без проблем. Досега се опитвам да се справя със свои сили, без лекар. Стрес си има покрай работа, но той не е на такова силно ниво, че да ме държи будна. Какво съм пробвала и НЕ помага
Всякакви чайове
Алкохол в малки дози
Валериан
Мелатонин (дори 4 милиграма не ме събарят)
Физическо изтощение - тялото ми е като труп, сън не идва.
Четене на книга, вместо седене на телефона
Не мога да изградя режим, имам 1 и 2 смени на работа, които се сменят на случаен принцип.
Няма значение дали е тъмно/светло, дали е със музика или без...
Какво мога да пробвам още, преди да ида на лекар, като не искам да са класически приспивателни.

# 181
Медитация, може и guided да е.

# 182
Виватонин ми действа на мен. Не винаги, но в повечето случаи. В комплект с тапи за уши и маска за сън. Също достатъчен прием на магнезий. Много е важен за нервната система и съня.
И на мен графикът ми е причина за това трудно заспиване.

# 183
Виватонинът е мелатонин +валериана, в по-малки количества от това, което обикновено пия, и не ми помага.
Магнезий и витамин Д си пия от години,  поддържам си ги в норма.

# 184
Да. Обаче на мен ми действа.
А съм пила мелатонин от 10 мг, той вече е спрян, а не винаги ми е действал.

# 185
Магнезий определено помага за заспиването. Намалява сърдечния ритъм и нуждата от повече кислород което води и до заспиване.😉 ( от личен опит)
Между другото на момъка, който попита по-горе за изпотяване също може да му помогне, защото терморегулацията е процес на нервната система, а магнезия е и точно за това.

# 186
Може да пробваш с цинк и селен, Drama Llama. По друг повод ги приемах между храненията, но започна да ми се доспива към 22 часа. Може би около седмица, след като започнах да ги приемам започнаха да ми действат така.

# 187
Щях да пиша за сърцебиенето - липса на витамини Б12 и Д също го причинява, както и недостиг на магнезий.
Липсата на вит. Д води до прекомерно изпотяване.

# 188
Може да пробваш с цинк и селен
Хубаво е да се правят изследвания преди прием на каквото и да било.В случая селена много рядко може да е в дефицит,но при предозиране може да е токсичен.

# 189
Трябва да се внимава със селена.

# 190
Здравейте,
Възможно ли е човек да има алергия към т.нар. бадемово мляко, но да няма към бадеми?
Тоест, ММ яде бадеми без проблем. Но в момента е целият в алергични плаки, плоски, червени, слети в голяма обща маса.
Единственото ново е, че днес пи около 200 мл бадемово мляко.
За пръв път купуваме, аз още не съм го опитала. И не смея.

# 191
  • Sofia
Едва ли…
В купеното има много малък %ядки.
Може да съдържа ориз и соя.
Соята е алерген.

# 192
От нещо друго в него ще да е, ако изобщо има връзка с това "мляко". Аз съм леко скептична доколко е акуратно описано всичко на етикетите но все пак проверете там какво пише че съдържа, то няма да е само бадеми и вода както ако си го направиш вкъщи същото.
Процентът ядки си е нормално да е малък, ти и вкъщи да направиш такова ядково "мляко" нали блендираш заедно ама после прецеждаш и повечето ядки не остават в него. Повечето си е една размътена вода, то няма и как да е друго.

# 193
Цялото семейство се заразихме с летния вирус с повръщане и разстройство, при бебето беше най-леко. Големият (на 17) беше пръв преди 5-6 дни. От ден 4 до днес (вече трети ден) от време на време вдига температура малко над 37.. според личния му е зачервено гърлото, но не го боли.. и понеже съм хипохондрик, да си питам - някой изкарал въпросния вирус - имахте ли температура и колко време продължи?

# 194
Едва ли…
В купеното има много малък %ядки.
Може да съдържа ориз и соя.
Соята е алерген.
По етикет:
Вода, бадеми, калциев карбонат, морска сол, стабилизатор (гума гуар, гума джелан), емулгатор (лецитин), естествен ароматизант, витамин д3, б12, е

Общи условия

Активация на акаунт