Трудно разбирам хората

• 17 590
  • 520
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Има хора с вътрешен локус на контрол - те търсят причината в себе си.
Има хора с външен локус на контрол - те търсят причината в другите.

Когато вторите са в крайност, им е много, много трудно да излизат от конфликтни ситуации, да се развиват и израстват като личности. Те буксуват на едно място, въртят се в кръг, негодуват срещу целия свят, и остават слепи за своята роля в нещата.

Да. Вариантът "другите – лошите, аз горката – бяла и добра" е и нереален, и "отровен". Като цяло хората не са особено лоши или добри.
Сещам се за една съфорумка. Подходът ѝ е много неприятен. "Искам информация, веднага, защо се бавите, длъжни сте да ми я дадете". Засичам я в различни теми и масово отношението към нея е отрицателно. Съвсем логично.
Накратко – ако отношението към един човек в даден колектив не е като към другите, най-вероятно причината е в конкретния човек.

# 331
В нормална работна обстановка отношенията между служителите са едни, но в среда, в която се правят разследвания защо някоя не е подала тиксото и става скандал по тази тема, или другият пример - жена е обвинена, че мисли злото на бременната, - явно няма как да се очаква същата ведра атмосфера.

# 332
Ех, голяма работа, че опаковала подарък значи, голяма дребнавост стана...
Ще ви кажа, че авторката си пада drama queen 100 процента, тръшка се и прочее, ама и вие не сте по-добре.
По темата -колежката й не я харесва, това е. Тя го знае и я дразни. Защо - дали заради самата нея, заради ситуацията, или - както е според мен заради комбинация и от двете - не се знае.

# 333
Не знам кой точно е дребнавия, ама определено не сме ние....

Не разбрах на колко години е авторката, но определено трудно ще е да се промени (не невъзможно).

# 334
И понеже авторката знае, че колежката ѝ не я харесва, решила да затвърди отношението и точно на нея да направи скандал защо не ѝ подала тиксото.

# 335
Авторката многократно каза, че не е вдигала скандал на никого. Ядосала се е и според мен и е проличало, най-вероятно се е тръшнала, което също дразни и без скандал става ясно какво й е мнението.
Но скандал не е вдигала. Вариант е и просто наистина да им е писнало на колегите от нея и да са намерили начин да не я отразяват... Но както казах, аз не съм била там, че да мога да оценя ситуацията. Не се наемам да давам категорични оценки.

# 336
Как дребнавост, наглост е да си вършиш личната работа в работно време и да се сърдиш, че колегите не ти помагат. Не само болдвам, но и с думи подчертавам, че имам предвид втората част. Ако толова няма какво да правиш на работа, опаковай ако щеш и коледните си подаръци, но да очакваш и колегите ти да се включват и да се възмущаваш, че те не искат, е супер нагло.

# 337
Ама вие хора били ли сте скоро в офис? Нормалните отношения не включват: Никой за нищо не ти е длъжен. Такова отношение е антисоциално. Кой каквото правел си избирал. Всеки бил сам за себе си.
Не, в офис средата си има етика и пон в България дребни жестове на внимание се подразбират. Да ти държат тиксото да си опаковаш подаръка би трябвало да се подразбира, пък какъвто и да ти е човека отсреща. Всичко останало е просташко и започнем ли с никой не ти е длъжен се създава една отровна среда, която е вредна за всеки екип.
Имало е колежки, с които екипа не се е разбирал и даже е имало фрапантни случаи. Не се сещам за някоя, на която биха й отказали да й държат тиксото, макар всички изцепки.
Просто е смешно, 20 страници за нещо, което се подразбира.
Точно така го разбирах и аз. И ако някога се е случвало да съм била ядосана на някого и да съм отказвала нещо - точно това са ми набивали в канчето. Не, че има нужда - аз и без това така го възприемам по принцип (при нормални отношения, не казвам приятелски - просто при липса на конфликт).

# 338
  • София
В такъв случай продължавай да не разбираш хората.
Твоя воля, имаш пълно право на това.

# 339
  • София
За тиксото го казах, защото вдигна голям скандал, че не била длъжна. След като се уталожи и забрави, ме е молила да й взема нещо през почивката, да й дам някой лев (веднага ги връща, но пак е дребна услуга). Малко като глупачка се чувствам, но няма значение.
Повече ми е странен втория случай. Тъй като първото вероятно и аз съм го правила с много противни хора. Второто не бих и това е...

Авторката видно е търсила сметка за тиксото, което е довело до скандал Wink Едва ли е първият случай, в който успява да изнерви така някой. Разбира се, можем да приемем, че някакси всички около нея са идиоти, но тогава пак от нея зависи, да не ги чака за услуги и после да разсъждава с месеци защо не са й ги направили.

Последна редакция: вт, 30 юли 2024, 12:08 от Лъвица

# 340
  • Далечният изток
А, значи и ти отказваш...

Точно това цитирах и аз вчера.
Определено авторката изнервя целия офис.
Всъщност в една от другите си теми казва, че е изнервена, неработоспособна, недоспала. Каза, че нямат много работа в този офис, това вече как го търпи работодател, не знам. Да се чудят 3 кокошки как да си запълват времето, вместо да остави една, която наистина да я върши, ама това си е негова преценка. И другото, което ми направи впечатление пак там е, че тя самата си знае, че колегите ѝ не я понасят. Няма да цитирам точно, но нещо от сорта, че я търпят, защото не могат да намерят друг служител.

# 341
Почвам да се питам защо темата не е последвала съдбата като други и по смислени да бъде заключена или това е 'щото от 20 страници авторката не намира отговори на тежките си проблеми?

# 342
За тиксото го казах, защото вдигна голям скандал, че не била длъжна. След като се уталожи и забрави, ме е молила да й взема нещо през почивката, да й дам някой лев (веднага ги връща, но пак е дребна услуга). Малко като глупачка се чувствам, но няма значение.
Повече ми е странен втория случай. Тъй като първото вероятно и аз съм го правила с много противни хора. Второто не бих и това е...

Авторката видно е търсила сметка за тиксото, което е довело до скандал Wink Едва ли е първият случай, в който успява да изнерви така някой. Разбира се, можем да приемем, че някакси всички около нея са идиоти, но тогава пак от нея зависи, да не ги чака за услуги и после да разсъждава с месеци защо не са й ги направили.
А, извинявам се... Моя грешка, мой пропуск... Значи явно бая ги е изнервила останалите, за да стигнат дотам да не я отразяват или да вдигат скандали...
Ами погледнато от тази страна - бебето скоро ще реши проблемът на всички и няма да има нужда да се гледат.

# 343
  • София
Аз ако знам, че някой не ме харесва, последното което ще направя, е да му търся услугите. Имам си достойнство. Но разбира се, много по-лесно е да се изкараш жертва, ако ходиш там, където знаеш, че ще те отрежат.

# 344
  • София
Бебето ще реши проблемът (временно) на работното място, но авторката го има и извън офиса. Това е начинът, по който тя възприема света и няма лесно решение.

Общи условия

Активация на акаунт