Боледуване на децата ни - тема 80

• 28 205
  • 747
  •   1
Отговори
# 465
За градината всяка година събираме по 100лв.
За сешоара - това е просто ужасно и наистина опасно. Засилвай го към кофата и се радвай, че се е разминало само с това Hands Pray

# 466
Оо тоя път няма да му се размине. Прибрах го само за да го изхвърля разделно...май имаше в кауфланд кофа за малки ел уреди.

# 467
Лед в никакъв случай не се слага на изгорено. Хладка към студена, но не ледена вода. Дефламол и стерилни компреси отгоре. Ако намериш свинска мас с невен добре действа. Аз от вчера съм с изгаряне втора степен, боли при допир, но дефламола веднага ме облекчи поне да не ме боли без допир.
Танче, къде са тия 41 деца? В кой град? Това не е законно и може да подадете жалба към инспекторат, община, МОН. Никога не бих стояла безучастна, ако детето ми е навряно като Сардина с още толкова много деца. Да не ти казвам при 15 редовни как боледува, представям си при 40...

# 468
При изгорено витасин от аптеката. Мажеш след време избърсваш и така няколко пъти, докато спре да те боли. Действа и при слънчево изгаряне. Открих го, когато щерката нямаше 2 г и решила да бръкне в запалката на колата, докато ме чакат.

# 469
Лед в никакъв случай не се слага на изгорено. Хладка към студена, но не ледена вода. Дефламол и стерилни компреси отгоре. Ако намериш свинска мас с невен добре действа. Аз от вчера съм с изгаряне втора степен, боли при допир, но дефламола веднага ме облекчи поне да не ме боли без допир.
Танче, къде са тия 41 деца? В кой град? Това не е законно и може да подадете жалба към инспекторат, община, МОН. Никога не бих стояла безучастна, ако детето ми е навряно като Сардина с още толкова много деца. Да не ти казвам при 15 редовни как боледува, представям си при 40...
Това е във София.
Във Петък ще разбера повече.
Във Интернет където се кандидатства за детска градина като избера градината  е описано за 1 група.
Ако евентуално са две групи ок.
Но ако наистина е една и ще пусна жалба.

# 470
За изгорено аз слагам Цикатридина.
Ние в градината събираме по 50лв на дете за консумативи. И отделно вече ако се купуват помощни тетрадки или спортове ( аз отивам все със 100лв и се връщам с нищо).
А за херпеса наш приятел имаше (той не знаеше какво е ) каза излезе ми някакъв обрив на ребрата и аз му казах да ми покажа понеже беше събота (мисля,че с децата какво ли не вече съм видяла) и му казах,че за мен това е херпес. И понеделник личния му потвърдил. Да де ама аз Варицела не съм карала и се изплаших тогава и на голямата в групата имаше болни , и си викам тя е дете ще го изкара и трябва докато е малка а аз на 30 как да го карам. Говорих с личната да си слагам ваксина ,беше категорична ,че трябва да нямам никакви антитела за да ми сложи тази жива ваксина. Пуснах си антитела и бях с една стотна над границата. Т.е. Имам  което мен ме шокира защото съм само дете и майка ми е категорична ,че аз никакви шарки не съм карала (не съм ги хващала). И личната ми обясни,че има хора който вземат антитела от майката ако тя има повече . 😀 Дълго стана извинявам се, но да кажа мнение на докторка .

# 471
  • shumen
Ваня,ужас.За изгорено мажа с Дефламол аз.
И да се оплача.Ние вече вкъщи всички дружно сме болни.Детето,че и нашите лепнаха от тоя моя вирус.Утре ще сме дружно май при лекарката,че за Понеделник да е здрав.Направо ми иде да се гръмна как ги заразих,а уж ги пазим и детето баш преди училище се разболя.

# 472
При нас винаги са събирали по 50 лв за първата родителска среща. Ноо всеки месец всяко дете носи тоалетна хартия, мокри кърпи, салфетки. Всеки ден си носи собствени моливи и листи. Градината беше/ е в Люлин. Приятно съм изненадана, че тази в Банишора не иска такива неща (или поне директорката каза, ние им осигуряваме).
За китки - аз обикновено се подготвям още от август. Тази година сме на Сапунени букети.
За 4 години на ясла/градина, имаме само един 15-ти септември. Но няма проблем, носим им ги като ходим първия ден след това.

# 473
Абе и на мен ми се въртеше нещо, че не трябва лед на изгоряло, ама като ми дават....взимам. Витасина съм го пробвала 1 път, стана брутален мехур и не минаваше с дни, на края зарязах крема и се оправи.
Дани, това е ужасно, капи му каквото се сетиш, за да е добре до понеделник.
Сапунените цветя са супер, но ми идват скъпи.
Нощес се намазах с дефламол. 2 от местата са добре, третото, върха на пръста, е твърдо като опечено, но поне не боли вече, само е изтръпнало.

Последна редакция: чт, 12 сеп 2024, 08:30 от Ваня А.

# 474
Димитрова, ти ли ги правиш тези красоти?
За 3г. май веднъж бяхме на 15.09 и носихме цветя, но купувах за 2 учителки и лелката. Тази година ще взема едно цвете за учителката и едно за вокалния педагог на дъщеря ми защото точно тогава имат концерт.
Това с 40-те деца в група ми изглежда брутално. В градината бяха 33 деца и пак беше безумно много, пък 40 вече..Сега в училището са 25 деца.

# 475
  • shumen
Ваня,започнах го още вчера с Ангал за гърлото и за кашлица.Сега още спи,чакам го да стане да видя как е и да го заведа педи да го чуе.
Лед на изгоряло и аз знам,че не се слага,а се държи под течаща вода.

# 476
40 деца в групата ми се струва невъзможно. Ние по списък сме около 21, смесена група от 2 до 6 годишни. Но малките много често ги спират и остават около 6-7 дечица.

# 477
Нашата група са 30 деца. Първа група като бяхме, често бяха около 15-20. Сега са почти всички. Трета група ще е моето дете. Идея нямам колко пари сме събирали, не помня 😀 Каквото кажат - давам и това е.
Имаше моето дете много хубаво лято в сборна група, не е боледувал, само един стомашен вирус. Намери си нови приятели. Ноо.. вече си е в неговата група. Да видим как ще е.

# 478
Applegarden, не, не съм ги правила аз. Поръчах ги. Така както ги виждате (с 7 Сапунени лалета) струваха 13 лв за брой. Вярно, ако си бях взела една кутия рози от пластичен сапун (за 25 лв 50 броя) + опаковки, сигурно щеше да ми излезе 35 лв за 5-те, но реших да не се занимавам и направо поръчах, а и са наистина Сапунени (т.е. могат и нещо да се правят, не само в кофата).

# 479
Ние още сме нямали родителска среща ще бъдем 4 група.Само в първа група си платихме учебниците за нищо друго от градината не събират пари(само за танци,английски но те са по желание).

Общи условия

Активация на акаунт