Боледуване на децата ни - тема 80

• 28 089
  • 747
  •   1
Отговори
# 615
Тони, дано да пътувате спокойно. Аз бих дала нещо за температурата преди тръгване, даже и да не е висока. Доста често пътуваме от Пловдив до Варна и пътя ми е мноооого тегав, пък от София е още по-далеч, дано детето да е добре.

# 616
  • shumen
Тони,дано пътувате спокойно.Аз също бих дала нещо за Т и да не е висока.
Моя прокашля и издухва жълти красоти.Ще го започна и с Виброцил освен и дано има ефект.

# 617
Благодаря, момичета. Снощи дадох Нурофен преди сън, през нощта нямаше. Сутринта вдигна 37.6 и после я смъкна. Сополите му са дооооста кофти. През нощта не можа да спи, духа 3-4 пъти - супер гъсти и дебели. Взех му капки Назориг днес. Тръгнахме към Варна преди малко.
Да се оправят и вашите деца бързо!

# 618
При нас нещата засега са закрепени. Чисто е дишането на малкият, само смени сиропа за кашлица лекарят и вместо Фенистил изписа Ксизал. Баткото вчера беше цял ден с 37.6, вечерта я свали, днес няма. Сополите и кашлицата продължават, поне не кашлят много, надявам се да се задържи така. Аз след втората бременност се сдобих с хроничен фарингит и много ме удари в гърлото. Но важното ми е децата да се оправят, при мен все ще мине...

# 619
Оплака се от ухо……дадох нурофен. Утре сутринта с баща му ще ходят на преглед. Аман!

# 620
Какъвто и прозорец да те духа, няма да се разболееш. Щом има сополи или гърло си е вирус. Бих те посъветвала да не я спираш, защото сега е началната адаптация.

Да не я спира и да разболее и останалите. Много хубаво се мисли и за другите деца. Само не разбирам дали сте сериозна или с някакво чувство за хумор, което малко хора разбират..
Успешно и бързо оздравяване на всички дечица. Ние от 01.10 ще започнем с детската тази година..🫣

Последна редакция: пн, 23 сеп 2024, 16:15 от ilievy

# 621
Какъвто и прозорец да те духа, няма да се разболееш. Щом има сополи или гърло си е вирус. Бих те посъветвала да не я спираш, защото сега е началната адаптация.

Да не я спира и да разболее и останалите. Много хубаво се мисли и за другите деца. Само не разбирам дали сте сериозна или с някакво чувство за хумор, което малко хора разбират..
Успешно и бързо оздравяване на всички дечица. Ние от 01.10 ще започнем с детската тази година..🫣

В случая става въпрос за училище.
Съгласна съм, че е по-добре да не се спира.
Децата в училище не са толкова малки,  често боледуват "на крак", а темпото е такова, че не позволява да се остава често вкъщи.

# 622
  • shumen
Ако няма Т и е жизнено детето и аз бих го пуснала на училище.В училище децата не се спират,ако е само сопол и кашлица.
Тони,да не е отит.
Моя е хремав и кашля от сополите.Ще видя как е,но и аз не бих го спряла от училище.

# 623
За един първокласник, особено в началото, е много трудно да наваксва вкъщи. Децата са много по-устойчиви на тази възраст, ходят си сополиви, това е. Моята дъщеря изкара половината първи клас вкъщи, защото спирах на всеки сопол, еми явно ми трябваше време, за да стигна до някои изводи. Малката изкара 3 години в градината с по 20-30 присъствия за година поради същата причина. Хич не ми коментирайте чувството за хумор и отговорността. Това хоро го играя от твърде много време и не промених системата, нищо че се карах постоянно с родителите. Еми ще пробвам тяхната система тази година, може пък да е по-добрата.

Последна редакция: пн, 23 сеп 2024, 18:05 от Ваня А.

# 624
Аз пък с дете в яслена група смятам, че трябва децата да ходят до някъде със сополи и лека кашлица. От 1 до 2 години детето ми съм си го гледала и се е разболявало два пъти лятото на площадките, уикенда. Държах го по 11-14 дни далеч от други деца само и само да не заразим друг.
 От както тръгна на ясла на всяка една седмица се разболява и само веднъж е било по-сериозно.
 По-миналият петък си го прибирам детето в края на работния ден с прозрачен сопол (който разбира си се разви в един доста течащ нос), в четвъртък го водя на ясла  с отхрачваща кашлица и ми го връщат, че ще разболее другите. Не, че нещо, но според мен с течащия прозрачен сопол е било по-заразно детето. И дали този вирус не си е в яслата със и без моето дете?
Накратко, ако децата боледуваха рядко, разбира се, ще се пази. Ама като е през ден, то ми звучи като да се къпеш в морето и да не се намокриш.

Последна редакция: пн, 23 сеп 2024, 19:39 от BlossomStar

# 625
  • София
Моята първокласничка утре е при личната. Затова е тази докторка тя да прецени. Но общото и състояние е добро . Искам да и погледне гърлото защото миналата година много я удряше там .
Не мога да я държа много вкъщи , че и без това учи до обяд без занималня.

# 626
На мен личната ми е отказвала бележка за ученичката за гърло примерно.
Аз вече буквално се давя в това положение. Не съм работила откакто се родшха децата, то е нон стоп сополи, сополи и пак сополи.
Миналага година бях на химиотелрапия и помолих в групата да не пускат болнш, защото градината е задължителна, не намерих начин да я спра, та трябва да ходи и по възможност да не ми влачи вируси...еми не, пускаха ги. Помолих госпожата да ми казва ако има много болни, за да взимам бележка, еми и то не стана, а болни има. И родителите помолих, е там виче се ударих в стена. Ами много искам да знам при това положение, аз ли съм кривата, че ми писна.... И утре ще ходи, още е сополива, малко, но сополива.

# 627
  • shumen
Ваня,не само в училище,а и в градината не се връщат деца само с кашлица според мен.За някои кашлицата е алергична,но за други не е.Аз съм казвала как моя педи казва с бронхеолит е за болница,а госпожата в градината ме моли да го водя за тържество.Е,разбира се не и се получи.
Пуфето,дано е нещо леко.Но щом е само гърло,с лека кашлица и аз не бих спряла.
Аз утре ще го пратя на училище,въпреки че прокашля и е с жълти сополи.Ами то,ако трябва да го спирам за всеки сопол трябва почти да не ходи.

# 628
Детето беше на село тези почивни дни,но я виждам че се чеше в интимната област(пера с бебешки прах) ...питам я боли ли я като пишка- не...само сърбеж има,къпах я, гледах нищо няма....чудя се за един уринал да й купя и с Бочко я мажа от бебето кремче...
Не ми се води при болни за един сърбеж, а ми се иска да я види... на ваксина на 10.10 освен тогава.
Или ще й звънна

# 629
Аз пък с дете в яслена група смятам, че трябва децата да ходят до някъде със сополи и лека кашлица. От 1 до 2 години детето ми съм си го гледала и се е разболявало два пъти лятото на площадките, уикенда. Държах го по 11-14 дни далеч от други деца само и само да не заразим друг.
 От както тръгна на ясла на всяка една седмица се разболява и само веднъж е било по-сериозно.
 По-миналият петък си го прибирам детето в края на работния ден с прозрачен сопол (който разбира си се разви в един доста течащ нос), в четвъртък го водя на ясла  с отхрачваща кашлица и ми го връщат, че ще разболее другите. Не, че нещо, но според мен с течащия прозрачен сопол е било по-заразно детето. И дали този вирус не си е в яслата със и без моето дете?
Накратко, ако децата боледуваха рядко, разбира се, ще се пази. Ама като е през ден, то ми звучи като да се къпеш в морето и да не се намокриш.
Разбирам Вашата гледна точка. Вашето дете няма проблем да посещава ясла или градина с хрема и кашлица. Моето има. От прост сопол прави пневмония за 2 часа. За две години има 2.5 месеца изкарани на градина. Не казвам, че вие трябва да спрете Вашето дете, защото то не стига до усложнения. Но пък нашето стига.
Дъщеря ни, която вече е 6 клас, не я спирам от училище, освен ако не се чувства зле и с Т. Гърло, хрема, кашлица, ходи.
И все пак има разлика между дете в активно започваща инфекция и дете с остатъчна кашлица, която може да продължи 2 седмици след излекуване.
Аз лично усетя ли, че малкото ни дете се разболява, го спирам от градина. Не само за да не сее зараза, а и защото очаквам покачване на Т и е нужно да го следя. Не бих искала да рискувам и да вмяня отговорност на учителите му да се грижат за здравето му.

Общи условия

Активация на акаунт