Не знам какво да правя имам нужда от съвет

• 7 954
  • 180
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Аз не я обвинявам жената, че не е знаела в какво се набърква, но определено никак не прави добро впечатление как е натискала да избута детето. Но да приемем, че е била емоционална реакция и се е осъзнала. Факт е и че много самотни бащи търсят спешно жена да им облекчи живота, а не, че са много влюбени и готови да намерят място за още един човек в живота си.

# 151
Авторе, в началото помислих, че взимаш детето за уикендите само.

Обаче ти явно го гледаш доста повече. Съвсем я разбирам приятелката ти, наистина.

Представям си половината седмица (3-4 дни) детето е у вас. На 4 години има нужда от внимание. Сигурно ходи на дг, ти го взимаш привечер, уикендите по цял ден. За работещи хора колко време вечер остава да се видите?

Сигурно приятелката ти не е знаела на какво хоро се хваща.

Това дете в нейните очи е пречка да си обръщате внимание, да сте заедно. Аз не разбирам как едно 4 годишно вечер ще седи само в другата стая ли? Докато вие сте на романтична вечеря? Не ми се вярва.

При наличие на ново семейство, това дете ще е наследник, колкото и другите ти деца. Жена ти ще трябва да приеме този факт, да търпи да ходите с детето ти на почивки, да даваш пари и т.н. Не е за всеки това.

Аз пък не я разбирам. Ако не иска мъж с дете, да не се хваща с такъв, а не да хленчи после как той много внимание обръщал на детето и да изисква да го неглижира в нейна полза. Абсолютен егоист
Ве е точно така, тя гледа са разкара този мъж, но той не разби а от дума.

# 152
Бе то повечето хора, едва след като им се родят деца, чак тогава осъзнават колко грижи и внимание искат децата. И нерядко покрай грижи и битовизми любовта се изпарява, и единия, обикновено мъжът решава, че това не е за него.
Дето имаше една приказка, ако само с гледане отстрани ставаха нещата, кучето щеше да е най големия касапин.
Така че аз лично не бих упреквала жената, че не е предвидила и преценила какво значи да живееш с чуждо малко дете през половината месец. Отделно, явно и автора няма особени  финансови възможности, че и тя, щом са й правели впечатление разходите за дрехи за детето. Решила е, че не й се живее с мъж, който все няма пари и време за нея. Пък и тя нали е дошла от друг град, надали веднага е почнала работа. Ако детето не е при тях, не излизат никъде, щото няма пари, тя цял ден вкъщи, ако е при тях, то постоянно има нужда от внимание и грижи.. . Това са мои предположения де.
Авторът вече каза,че възможности има, на нея ѝ беше ,че изобщо отделям и секунда или стотинка за това дете ,вместо да отиват за нея. Тя финансово не е била лишавана от нищо. Искала е маникюр - отива. Това или онова - взима. Вечери навън - има ги. Бяхме планирали дори малка почивка.

Аз не я обвинявам жената, че не е знаела в какво се набърква, но определено никак не прави добро впечатление как е натискала да избута детето. Но да приемем, че е била емоционална реакция и се е осъзнала. Факт е и че много самотни бащи търсят спешно жена да им облекчи живота, а не, че са много влюбени и готови да намерят място за още един човек в живота си.
Честно казано доста по-груби неща бяха отправени към мен и детето ми като приказки , НО не съм започнал темата за да я упреквам , а напротив. Да попитам за съвет,за гледни точки, да разбера евентуално грешката си и тн.

Отделно някой беше споменал за домакинството ,което на нея ѝ беше чуждо. Аз си чистих,перях, готвих и тн. Тотално беше освободена и от тези нужди или отговорности. Не ми трябва жена която да ми чисти и готви , ако искам такава , жени за тази цел има. Моята нагласа беше за партньор.
Пак ви казвам , писах за съвет,препоръка,насока за това дали и къде греша ,мога ли с нещо да променя или оправя нещата ,да намеря баланс с тази жена или не. Нито я упреквам за решението ѝ, нито ще го направя, която и да е. Аз знам , какво е да си млад и да гледаш чуждо дете. Лично аз го бях приел и го гледах като свое нищо ,че бях млад,зелен,неопитен,без деца и тн. За мен майката тогава (партньорката) беше от значение, а приемането на детето не беше задължение за мен а дори обратното - удоволствие.

Темата излезе извън граници с тези спорове които водите помежду си. За пореден път казвам , не я упреквам. Не съм във възторг от ситуацията ,но не я обвинявам за нищо и/или не искам. Това е.
Отново благодаря за включването на всяка/всеки от вас.

# 153
Ти се описа грижовен баща, финансово стабилен, домакинстващ, жената нищо не пипа, купуващ и всичко, ходи, където иска, време за нея бол - вечери, почивки.
Каква точно грешка да ти изтъкнем на това прекрасно описание? Грешка от твоя страна няма според това. Или не е било точно така или просто тази жена е егоист и не свестен човек. Ти си знаеш кое от двете.

Последна редакция: ср, 07 авг 2024, 19:41 от sorscha

# 154
Поредният безкрайно бял и добър, който иска да си прибере мързеланата, която не го иска? Леко съм скептична

# 155
Според мен основната ви грешка е, че много рано сте запознали детето с нея. Това не е хубаво за детето - да вижда как разни жени идват и си отиват. Следващия път изчакайте поне половин-една година, преди да запознаете детето с бъдещата мащеха, за негово добро. И в началото я представете само като приятелка/позната/леля, не като вашата приятелка. Иначе тази жена не е за вас, егоистка е, щом използва такива думи за детето, ужас просто. Давайте по-бавно със следващата

# 156
Доколкото може да се обобщи, една от първите връзки на автора е била с жена с дете, което той е обгрижвал като свое. След това брак с жена, който се разпада малко след появата на детето и накрая връзка с жена, която си тръгва. И всичко това, при положение, че авторът чисти, готви, домакинства, дава пари, време и любов на всички. Ами човек, явно си много идеален, вземи се поразвали малко, понякога дефектите привличат;)

# 157
И разни обидни епитети е отнесъл накрая. Много озадачаващо.

# 158
Тази жена, ако те обичаше наистина, е щяла да приеме и детето ти, колкото и да й е неприятно. Ако всичко, което твърдиш е вярно, и няма намесен фактори като града и жилището, където живееш, и липсата на перспективи за работа, остават два варианта. Или тя е обсебваща, контролираща и с психични отклонения, или ти имаш някакви черти на характера, пороци, които не споделяш и тя не може да приеме. Иначе, силно влюбена жена поне ще търпи чуждото дете. Щом даже и не трябва изобщо да се грижи за него и домакинството. Между другото, тя кясво правеше по цял ден, освен да ходи на маникюр и фризьор?
А детето някакви проблеми има ли?

# 159
И разни обидни епитети е отнесъл накрая. Много озадачаващо.
Да , които бяха в малко по-ранен етап преди раздялата. Основно адресирани към детето.
Далеч не съм перфектен,бял или там както скептично и иронично се изразихте мили дами. Всеки има своите косури. Не виждам нищо странно в това мъж ,който е поел живота си в свои ръце от съвсем рано и е свикнал сам да се справя с всичко, с не огромен, но приличен доход да се справя с леките домакински ежедневни задачи. Самите вие знаете колко време и усилия отнема да отделите 2-3часа за домакинство, разбира се понякога повече.
Тази жена, ако те обичаше наистина, е щяла да приеме и детето ти, колкото и да й е неприятно. Ако всичко, което твърдиш е вярно, и няма намесен фактори като града и жилището, където живееш, и липсата на перспективи за работа, остават два варианта. Или тя е обсебваща, контролираща и с психични отклонения, или ти имаш някакви черти на характера, пороци, които не споделяш и тя не може да приеме. Иначе, силно влюбена жена поне ще търпи чуждото дете. Щом даже и не трябва изобщо да се грижи за него и домакинството. Между другото, тя кясво правеше по цял ден, освен да ходи на маникюр и фризьор?
А детето някакви проблеми има ли?
Детето няма никакви проблеми за което съм безкрайно благодарен. Въпросната дама основно си търсеше работа, спеше, разглеждаше места за почивка(каквато бяхме планирали) и общо взето е това. Основно ме чакаше да се прибера за да правим нещо заедно. Имало е и малко моменти в които е почиствала и подреждала вкъщи също и основно е това.

# 160
  • Далечният изток
Тука леко изплиска легена.
Сега пък и безработна, и мързелива... Не уважава детето, не уважава това, което ѝ даваш, ако е така, тогава за кое точно страдаш?

# 161
  • София
Освен пухкав и бял, сега пък се изкара и търпелив, меко казано.
обиди към детето и пълно безхаберие от нейна страна, а той влюбен и възвишен.

# 162
Тя, ако беше егоист и мързел, нямаше да си тръгне, кой бяга от хубавото- спане цял ден, никакви разходи.

# 163
Тука леко изплиска легена.
Сега пък и безработна, и мързелива... Не уважава детето, не уважава това, което ѝ даваш, ако е така, тогава за кое точно страдаш?
За физиката и анатомията.

# 164
Авторе, в по-голям град от нейният ли живееш, и къде отиде тя, след като те напусна? Да не си бил безплатна квартира, докато си намери работа?

Общи условия

Активация на акаунт