Спор за името на бебето

• 14 566
  • 363
  •   1
Отговори
# 285
Това кръщаване на някого винаги ми е било безумно. Разбирам да беше на човек с успехи или стара фамилия с традиции, но средностатистически човечец да драпа да му се увековечи името са чисти комплекси. Особено ако името е неуместно за тук и сега, каквото е даденото Темелко. Или Драганка. Не са лоши сами по себе си, ама хайде не.

# 286
Има различни варианти на галено, за това всеки му казва както му е удобно и му харесва.

Най-гадното е, че на практика става точно това. Мъдрят, мислят родителите, опитват се да изберат най-хубавото име или да угодят на някой роднина, водят се люти спорове, смразяват се родове, понякога и се разтуря младото семейство заради пустото му име на детето, а накрая... Всеки му казва както си ще, без пет пари да дава за предпочитанията на родителите.
И защо са тогава всички тези драми? Simple Smile

# 287
Аз не съм раждала, но вярвам в майчината интуиция. Вече споделих, че майка ми ми е дала име, което баща ми е искал, но аз това име никога не го почувствах наистина като мое. Наскоро ми беше споделила тя какво име е мислила за мен и ми стана гадно... защото наистина усетих, че щеше да ми отива в пъти повече. Неслучайно има лаф, че мама знае най-добре.

Много ми харесват историите как някое дете си е дошло с името, как името е било сънувано, как като си е отворило очите са разбрали, че плануваното име не е това, което трябва да е, и така нататък... Надявам се, ако ми дойде моментът, и аз да "знам" как трябва да се казва. Simple Smile

Откъде знаеш, че той не е сънувал дъщеря си с това име, и че някой ден момичето няма да се чуди на майка си, че се е противопоставила за това име, както ти се чудиш на баща си?

# 288
Възможно е.
Децата рядко харесват имената си, дори да са най-хубавите. Ако го кръсти с това, което иска бащата - с един куршум, два заека. Хем няма да има проблеми (до следващия избор на нещо), хем ще отговаря "Баща ти е виновен!" Trollface

# 289
За мен е добра традиция да се обновяват имената на баби и дядовци или да се даде нов прочит на имената им.
Авторката се изниза от темата. Така и не каза за кои имена става дума, от суеверие уж. Ами да са живи и здрави!

# 290
Откъде знаеш, че той не е сънувал дъщеря си с това име, и че някой ден момичето няма да се чуди на майка си, че се е противопоставила за това име, както ти се чудиш на баща си?
Да го каже на авторката, ако е така. 🤡 Пет пъти се написа, че той аргументи защо иска точно това име освен че много му харесва не дава.

# 291
Не съм сигурна, че в този случай това ще промени нещо.

# 292
Авторката се оттегли, но това, което разбрах от последният й пост е, че съпругът й притежава достатъчно качества да бъде избран от нея за баща на детето, ама май недостатъчно, за да избере той името.

# 293
То по тази логика той я е избрал да му роди детето, но тя явно няма достатъчно други качества, за да комуникира с нея неща,  които засягат и нея, и детето.

# 294
За мен е добра традиция да се обновяват имената на баби и дядовци или да се даде нов прочит на имената им.
Авторката се изниза от темата. Така и не каза за кои имена става дума, от суеверие уж. Ами да са живи и здрави!

Изниза се, защото вероятно разбра защо мъжът й държи на това име. Не ни е дадено да знаем защо.
Последният й пост звучи много жизнерадостно. Влюбена, мъжът имал прекрасни качества, каза. В предните постове друго говореше, но няма значение.
Всичко е добре, когато завършва добре.
Да е спокойна и всичко да мине добре!

# 295
Знаех си и аз, че не е чак такъв тиранин невъзможен Wink

# 296
То по тази логика той я е избрал да му роди детето, но тя явно няма достатъчно други качества, за да комуникира с нея неща,  които засягат и нея, и детето.

И така може да е, не съм наясно с динамиката в отношенията им и не чухме неговата гледна точка Wink. Ако не я устройва…

# 297
Знаех си и аз, че не е чак такъв тиранин невъзможен Wink
А-ми... 100% я бие. И името свързано с любовна история. В никакъв случай не е сън. Мъжете сънуват само простотии. Една жена може да сънува детето как била бременна с него, как го родила.... Един мъж най-много да сънува как го е правил, и някоя и друга медицинска сестра. Толкоз .
Мая дъ би тъкмо беше насочила правилно нещата към "вратата" и "всички мъже са изроди", и авторката духна.
Измъкна се. Не можамхе да я разведем, да се оттърве горката.

# 298
Името да не е и парола на телефона, че ще е много лошо тогава.

# 299
  • София
Откъде се реши, че името е сънувано? Колкото информация имаме за тайна любов, толкова и за сънища и мечти. Историята на авторката не е личната история на пишещите в темата. Ако е имало сънища и мечти, да беше го споделил, може би под друг ъгъл щеше да види авторката нещата, а не да е като заставена.

Общи условия

Активация на акаунт