С какво ви дразнят свекървите? - 158

• 25 074
  • 754
  •   1
Отговори
# 300
Ма Ко, много ми се иска да видя каква песен ще запееш като ти се нанесе някоя простакела в къщата, ако и да е поканена от сина ти....

Ако на свекървата и е такова отношението към снахата, ужас просто. Простакеса била. Каквато и да е, е жената на сина и майката на внучетата. Като толкова не я харесват, да не ходят при нея.

И не, това не е тяхно жилище, може да е техен имот, но не и жилище.

# 301
  • при късмета
Ма ко и как ходенето на психолог е гаранция за добър доход на авторката.  .
Не съм казала, че гаранция за добър доход, но предполага личен доход. Не е казала "ще питам мъжа ми дали ще ми плаща сеансите при психолог", а "мисля да ходя на психолог". А това пак казвам, не е евтино, ако си изцяло  финансово зависим от друг. Ти го извъртай както искаш и си разсъждавай както искаш
Ма Ко, същинска Майка Тереза си.... С непримиримостта, която демонстрираш, не виждам как ще се примириш 🤣
Някой, който многократно пише ПомощТ, айде да не го хвалиш.
Дали се усещаш, че твоята непримиримост към снахите е абсолютно същата, да не кажа и повече, щом с обидите тръгваш първо, само е в обратна посока?  Иначе свекървите в темата много държат на възпитание, уважение и т.н. но самите те, както и ти никога не ги проявявате. Държите и те да са само еднопосочни и ти си пример за това. Не може снаха да уважава и свекърва като теб, не защото е простакела, а защото ще е огледало и отражение на твоето собствено отношение към нея.

# 302
  • При семейството си
Ма Ко, много ми се иска да видя каква песен ще запееш като ти се нанесе някоя простакела в къщата, ако и да е поканена от сина ти....

Ако на свекървата и е такова отношението към снахата, ужас просто. Простакеса била. Каквато и да е, е жената на сина и майката на внучетата. Като толкова не я харесват, да не ходят при нея.

А ако просто се грижат за внучето/внучетата, защото си знаят и собствената стока, и снахата?!
Едит: Ма_ко, колко според теб струва сеанс при психолог?  Колко да необходими, при положението на Съншайнроуз, на седмична, месечна база?

# 303
  • София
Скрит текст:

И техен имот е, и тяхно жилище е. Просто явно не е основното им жилище.

П.П. Ако не бъркам, терминът беше точно "неосновно".

# 304
Ма ко, защо извърташ и си нагласяваш както ти е удобно. Няма отговор на авторката, и да може и от семейния бюджет да плаща срещите с психолога. Може от майчинството, може майка и да и даде парите. Но твоето заключение е волна интерпретация. А и да сравняваме ходенето на психолог със наем и издръжка на нея и две деца е нелепо.
И защо да ходи на психолог, вместо това да си даде парите за някой курс и да научи нещо, дето да и влезе в употреба. Така ще си покачи и самочувствието и може и да спечели повече в дългосрочен план.

# 305
  • при късмета
Ма ко, защо извърташ и си нагласяваш както ти е удобно. Няма отговор на авторката, и да може и от семейния бюджет да плаща срещите с психолога. Може от майчинството, може майка и да и даде парите. Но твоето заключение е волна интерпретация. А и да сравняваме ходенето на психолог със наем и издръжка на нея и две деца е нелепо.
И защо да ходи на психолог, вместо това да си даде парите за някой курс и да научи нещо, дето да и влезе в употреба. Така ще си покачи и самочувствието и може и да спечели повече в дългосрочен план.
Сама съм написала, че теорията ми е предположение, не факт. Сега кой извърта?

Защо се смесват понятия като "жилище", "дом" и "имот"? За да са различни думички, значи имат различно значение. Домът се доближава повече до жилище по смисъл, но все още има значение дали го обитаваш постоянно, т.е. дали е домът ти. Не само за казуса, а по принцип. Иначе, със собствеността си можеш да разполагаш както намериш за добре, но когато си го предоставил, не чакаш другите да питат какви са условията, а сам ги казваш и то предварително

# 306
  • При семейството си
Грижа/задължение за собственика на имота не означава седмичното му почистване, то е задължение на ползвателя.
Задължение на собственика е да плаща данъци (даже не във всички случаи), да се водят на негово име партиди за комунални услуги, да му се търси на него отговорност, ако ползвателят не ги е заплатил същите.
Защо не чистила свекървата в седмицата, която е била при снахата и сина, вие сериозно ли?!

# 307
  • София
Е, след като свекървата ползва жилището една седмица е редно и да участва в поддръжката през тази седмица.

# 308
  • При семейството си
А свекървата трябва ли да се занимава с детето и да готви, докато ползва жилището или?

# 309
Е затова писахме,да се разбере със съпруга си!  Ако категорично откаже,да се опита да впрегне "гостите" наистина да помагат и за дете и за домакинство.

# 310
  • София
Авторката каза, че свекървата играела с детето.
Скрит текст:
Бих искала да споделя нещо с вас незнам аз ли излизам толкова лошата или съм някакъв лош човек но наистина не мога да приема отношението на родителите на мъжът ми.
Според вас нормално ли е свекървата да идва всеки месец в нас без да ми звъни на мен и да ме предупреждава и да има ключ за който нищо не е споменавала.
Всичко е заради това да виждала детето и уж да ми помагала защото съм бременна.
Аз нямам нужда от помощт. Тя като дойде нв чисти само с  малкия си играе. Нямам никаква реална помощт.
Скрит текст:
Пред мъжът ми го пита какво да му сготвила.
Аз не влизам в конфронтация с нея. Не се заяждам. Държа дистанция и само за малкия си говорим. Но виждам как няма никакво уважение към мен като съпруга и домакиня в този дом.
Той е и техен затова сигурно се чувстват така свободно да си идват когато искат и стоят.
Мъжът ми я защитава и казва че нищо не можел да и каже. Казва че трябва да се радвам че имаме помощт. Нямам подкрепа от него нито пък от майка ми. Тя ми казва,че това отношение щяло да ми се върне но аз никога не бих постъпила така един ден с децата си. Не съм такъв натрапващт човек просто и държа на личното пространство на всеки. 
Дайте ми съвет как да постъпя и как да се държа защото съм бременна и всеки момент ще родя и хормоните ми бошуват. Много зле се чувствам Sad
Обаче как хем няма нужда от помощ, хем се сърди, че не помага?

# 311
  • При семейството си
Ма_ко, Вие как разбрахте как се занимава с детето и за пред кого?!
Каква е мотивацията на свекървата за тези посещения, да “тормози” снахата, да сготви на сина си, да напазарува от мол-а, имате ли представа?

# 312
  • при късмета
Ма_ко, Вие как разбрахте как се занимава с детето и за пред кого?!
Каква е мотивацията на свекървата за тези посещения, да “тормози” снахата, да сготви на сина си, да напазарува от мол-а, имате ли представа?
Мотивацията ѝ вероятно е да не изпусне нещо в семейството на сина си, като селска клюкарка. Нямам друго обяснение за такъв график, цяла седмица в месеца. Безумно е

# 313
  • София
Има лекари, които работят на частно в други градове.

# 314
  • Пловдив
Нека някой да ви се нанесе в къщата и да има претенции кога и как да я обитавате, тогава ще са ми интересни мненията. Който има претенции за лично пространство не ходи по чуждите имоти.
Точно.
Аз си представям как имам жилище. И съм си свикнала една седмица в месеца да си живея в него. Синът ми живее там и по някое време се жени. Минава още време и вече никак не е удобно аз да живея една седмица в месеца в жилището.

На който не му е удобно се изнася. Ние го направихме. Познавам още много хора, които са го направили.

Общи условия

Активация на акаунт