Колко често се чувате с майка си?

• 8 035
  • 113
  •   1
Отговори
# 45
По повод контакта с родителите това което съм чела от психолози, че е желателно да бъде един път седмично и това е достатъчно, освен ако няма някакви извънредни причини, здравословно състояние и считам, че това е абсолютно вярно. Майка ми е починала отдавна, с баща ми, баба ми няма какво да си кажем, та камоли да се чувам всеки ден. Освен това считам, че е редно да бъде премерено какво се казва и споделя, след определена възраст нещата се преекспонират, тълкуват, разправят на всички неща, които вие надали бихте искали да знаят.

# 46
+1 за горното.
Имам служебен проблем в момента, който отлагах умишлено да споделя. Е, накрая казах на майка ми. До три дни разбраха всички и се почна едно звънене , едни неуместни реплики, едно наливане на акъл, едни разкази какви кариерни възможности има за мен и ММ на село и защо да се нервираме и да харчим грешни пари в София. Сега не искам да говоря с тях, защото проблемът ми е актуалната дъвка, която няма да оставят, докато не получат нова информация, а нито има такава, нито те предлагат решение. Да им кажа да не подхващат темата не е вариант, защото вече и старческа сприхавост ги е хванала и ще се обидят, т.е.ще сменят дъвката с такава как ги обиждам с моята неблагодарност.
А най-големият проблем всъщност е, че те изобщо не си слагат на сърце, че аз имам проблем. Знаят, че ще се оправя. За тях да разпитат за развитие е нерангажиращ разговор, който ще забравят до следващия път, докато за мен е реалност и се притеснявам какво ще стане кажи-речи през цялото ми будно време, та и докато спя.

# 47
Не разбирам как някакъв си психолог ще каже колко често е правилно да говоря с майка си. Толкова са различни житейските ситуации.

# 48
А аз не разбирам говоренето по телефона 3-4 пъти на ден, с който и да било (изключвам извънредни ситуации и болест).

# 49
Всеки ден поне 2 пъти по телефона, иначе груповият чат със сестра ми и мама си върви по цял ден. Със сестра ми или сме постоянно заедно, или сме на телефона. И не, не приемам съвети на измислени гурута и психолози за травми, нездравословни взаимоотношения и т.н.

# 50
Всеки ден, откакто станах на 18г. години и напуснах родния си дом. От тогава са минали 19 години и се чувам всеки ден с нея. Понякога заради ангажименти е само за 5 мин. Любими са ми дългите разговори...обсъждаме всякакви теми, понякога си говорим за времето, понякога обсъждаме много сериозни екзистенциални теми. Говоренето по телефона ми е единствената връзка. Срещите ни на живо са 2 пъти в годината за по 3-4 дни.

# 51
  • София
Не е необходимо да се споделя всичко и да се товарят всички с личните проблеми, когато не могат да помогнат, но е въпрос на грижа и внимание да знаят близките,че са добре, че са живи и здрави и т.н. Особено в днешно време, когато всички живеем далеч едни от други и разпръснати по света.

# 52
Веднъж седмично. Много ме натоварват и толкова е много даже.

# 53
Не разбирам как някакъв си психолог ще каже колко често е правилно да говоря с майка си.

Това важи само за жените. Мъжете си имат жени, които да им определят колко често и колко дълго да говорят с майките си. Справка – темите наоколо. Laughing

# 54
  • София
Съпругът ми се чува с майка си 1-2 пъти в седмицата и се оправдава, че аз я чувам достатъчно често.

# 55
През ден се чуваме за кратко - как си, добре, ще се видим ли тази седмица, да/не. Виждаме се горе-долу през уикенд.

Мхм, мъжът от съседната тема, който си пише с майка си и сестра си, е пълен мухльо, защото... Си има семейство вече, ама явно иска да си е с мама, амаха.

# 56
През ден, два, три. Виждаме се до 3 пъти в годината.
И за това ли имат мнение психолозите? Честно, аман от тях.

# 57
Нямаме някакъв установен ритъм нито на разговори, нито на посещения. Звъним си и си ходим на гости, когато има нещо да се обсъди или свърши. Понякога може да е пет пъти в седмицата, друг път веднъж в месеца. Нормално близки сме, нито прекалено привързани, нито отчуждени. Ние си имаме натовареното ежедневие на работещи хора, родителите ни си имат своя пенсионерски релакс, децата си имат и те вече свой път и ангажименти. Важното е, че при проблем и необходимост сме винаги на линия.

# 58
Всеки ден се чуваме имаме силна връзка. Blush

# 59
Зависи колко добре се чувстваш в баланс между дълг и поносимост.
Ако не се понасяте колкото съвестта ти налага дълг.
Ако се понасяте колкото искате - толкова .
И колкото и каквото искаш -това казваш. Не си задължена към изповеди.
Гледай да се чувстваш добре със себе си и да имаш баланс

Общи условия

Активация на акаунт