Кога е редно да запознаем детето с новата половинка

• 7 828
  • 182
  •   1
Отговори
Кога е редно да се запознае детето с новата половинка?
С мъжът ми се разделихме ,но все още не сме все развели.
 Оказа се, че още от началото на тяхната връзка той е срещал детето с нея ,докато аз съм била на работа или докато съм си била вкъщи ,а той на разходка с него.
За мен това не е редно и му го казах няколко пъти.Помолих го съвсем нормално без да се караме, да не ги среща,за да не се обърква детето,тъй като ние се разделихме официално преди месец.
Смятам,че при положение,че ние още се водим съпрузи ,само родителите ни знаят ,че сме разделени ,не е редно да замества детето в отношенията му с тази жена на този етап.
Човека казва ,че е влюбен и въобще не му пука какво мисля аз по този въпрос.
 Чудя се вече ,само аз ли разсъждавам така  по този въпрос или има и други като мен.

Та според вас кога е редно да се запознае детето с новата жена/мъж ?

# 1
  • Melmak
Детето на колко е?

От поста разбирам, че е малко. То от кога знае, че сте разделени? Въобще разбира ли (спрямо възрастта)?

Според мен не е нормално веднага, но моето мнение си е лично. Не мисля, че има как да спрете бащата да прави каквото е решил.
Това, че само вие и родителите ви знаят, няма значение. Трябва да се действа според това, кое е най-добре за детето.

Опитайте пак да поговорите с него. Като каква представя новата си приятелка? Детето споделя ли ви нещо?

# 2
Съвсем правилно и адекватно разсъждаваш, особено като майка. Детето още сигурно не е свикнало с вашата раздяла, кой знае колко му се мъчи душичката и какви мисли има, а бащата тръгнал да си развява любовниците. Ай сиктир.
Тоя малоумник, изобщо дава ли си сметка за това дете?
Ако съм аз, няма и да го види.

# 3
Поредният тъпак, епидемия от малоумни мъже.

# 4
  • София
Господинът не е адекватен.

От сегашна моя гледна точка. Поне една година двамата да сте разделени , да са се успокоили всички участници в драмата. Оттам нататък, 6 месеца връзка с новия човек. Проведени разговори какво точно представлява връзката ви, накъде ще върви, къде ще живеете, срокове за събиране заедно. И чак тогава представяне на детето.

Последна редакция: пт, 16 авг 2024, 19:14 от Rockstar

# 5
Без съмнение,бащата не е постъпил правилно,но няма как да му попречите да прави каквото си е решил.
На колко години е детето? Опитайте се да му обясните ситуацията адекватно на възрастта му.
Единствената утеха е,че щом си има нова приятелка,много скоро ще разреди срещите с детето или ще го забрави съвсем,така ,че няма да нанесе  голяма щета.

# 6
Всеки случай не е, докато официално сте заедно с другия родител.

Човека казва ,че е влюбен и въобще не му пука какво мисля аз по този въпрос.
Ти какво му отговори?

# 7
  • София
Не всички бащи си зарязват децата като си хванат нова приятелка.
Без съмнение,бащата не е постъпил правилно,но няма как да му попречите да прави каквото си е решил.
На колко години е детето? Опитайте се да му обясните ситуацията адекватно на възрастта му.
Единствената утеха е,че щом си има нова приятелка,много скоро ще разреди срещите с детето или ще го забрави съвсем,така ,че няма да нанесе  голяма щета.

# 8
А каква е целта на темата? Много е важно на каква възраст е детето и какво разбира, ако са разхождали бебе в количка, едва ли е фатално, макар и неправилно. Ако е на възраст, на която разбира, как е представена тази приятелка? Със сигурност мъжът ти не е прав, за това едва ли има две мнения, но лошото е, че няма как да го спреш, така че се опитай да минимизираш щетите... И не обръщай внимание на съветите да му спреш достъпа до детето, може да стане по-зле.

# 9
Оказва се, че мъжът Ви е срещал въпросната “нова половинка” с детето докато вие все още сте били заедно ( в пълния смисъл на думата) ? Нямам думи…пълно безочие…

# 10
Въобще не бих срещала детето с нова половинка, освен след години ако решим да заживеем заедно или да се заженим, което надали ще направя.
Ако някой ден се разведа (пази Боже) не бих искала сериозна връзка и съжителство, а ресторант и хотел рядко, когато детето е при другия родител или баба.

# 11
Ами тъпанар, кво да ти кажем...
Вие заедно ли живеете все още?
Детето на каква възраст е?
Детето какво казва, как му е представена въпросната?

# 12
Няма правила, когато реши, тогава. Бившият ми мъж запозна тогава 5 годишната ни дъщеря веднага с приятелката си, той затова се разведе, за да се ожени за нея. От моя страна е нямало проблем, аз уважавам решенията на хората и това ми е помагало винаги. Аз не съм я запознавала с никакви мои приятели, първият беше сегашният ми съпруг, почти веднага след като се запознахме. Определенията "идиот" не ги разбирам.

# 13
Без коментар...
Силна жена !

# 14
Демек запознал е детето с любовницата... Евала.

Не се сещам какво можеш да направиш, но не се опитвай да измисляш оправдания за поведението му пред детето, той да се оправя. То на колко е?

Общи условия

Активация на акаунт