Дългото чакане след трансфер- тема 114

• 42 397
  • 742
  •   1
Отговори
# 465
Katrinn13, има тема за инвитро, както и за мъжки фактор 😁 Стискам палци за успешен трансфер. 🍀
Това е темата за инвитро:
https://m.bg-mamma.com/?topic=1666512

Тази е специално за мъжки фактор:
https://m.bg-mamma.com/?topic=1694281;_gl=1%2A1m0qetr%2A_ga%2AMT … k2OTgyNi40MS4wLjA.

Тази е за клиники в Истанбул:
https://m.bg-mamma.com/?topic=1639060

Ето и за ПИД:
https://m.bg-mamma.com/?topic=1508184

ПП Само ще вметна, че Вашата диагноза не е непреодолима. Много мъже имат биологични деца с тази диагноза. Това го пиша, за да не се притесняват хората в процедури. При всеки е индивидуално. Обикновено успехът идва след микро TESE, ако причината е в хормоните се провежда хормонално лечение, ако е в каналите, се прави хирургическа корекция.

Последна редакция: чт, 03 окт 2024, 18:48 от Kactus

# 466
Сигурно е глупав въпрос, но се чудя смехът дали ще навреди? Мисля си че спазмите в корема може да са проблем

# 467
Сигурно е глупав въпрос, но се чудя смехът дали ще навреди? Мисля си че спазмите в корема може да са проблем

По скоро ще помогне ☺
Смейте се , бъдете щастлива и позитивна и всичко ще е наред

# 468
Здравейте, момичета! Следя темата от 3 години и искам само да споделя своя опит. От 3г с ММ правихме опити за дете, мойте резултата от всички изследвания бяха отлични, но се оказа, че той е с влошена спермограма. Последва лечение и резултата 2 спермограма с добро качество. След тези резултати имаме 3 инсеминации - неуспешни. Последва стимулация от нея извадиха 4 зрели яйцеклетки, 2 се развиха до 5 ден. Два неуспешни трансфера. Втора стимулация 6 зрели яйцеклетки, 4 се оплодиха и 3 се развиха до ден 6. Подготовка за трансфер, но излезе, че имам уреапразма. Последва лечение и на следващ месец трансфер на 2 ембриона и дългото чакане.  Не съм лежала, вършех си всички ежедневни дейности. На 10 ден направих домашен тест и не можех да повярвам - втора ясна черта. На 14 ден, по препоръка от лекаря кръвен - ЧХГ 2973. В 7г.с. прокървих, видя се отлепване на гестационния сак. Лежах 7 дни вкъщи и всичко отмина.  Последва една лека и приятна бременност  и леко раждане от която вече имам едно прекрасно момиченце на 1 месец. На работа ходих до деня преди да родя. Забравих да спомена, че аз съм на 40 години.
Пожелавам на всяка една от вас,  това да ви се случи, вярвам го и ще продължавам да ви следя и да се радвам за всеки положителен резултат!

# 469
Момичета, моля споделете опит! Днес ми е ден 5 от ЗЕТ на един 5 дневен скрежко. Добре ама реалната ми дата за  МЦ е 6 ти и от ден два усещам болки ниско долу, като за цикъл. Притеснено ми е, защото началото на август правихме свеж трансфер и въпреки терапията тогава цикъла си ми дойде на очакваната дата. Тогава не съм усещала никакви болки, чак като наближи датата за цикъл ме позаболя кръста.  Дали сме закъснели с транфера сега и това болки от предстоящ цикъл ли са или скрежинко прави тези номера.
Терапията ми е 3х2 папаверин, 2х1 естрофем, лепенка Климара, 2х1 Циклогест, пия още Л-тироксин и Достинекс.

# 470
Не знам какъв ще е резултата, Xektora. Ще чакаме с нетърпение. Болката може и да е от скрежинко, има шанс. Включвам се за достинекса. Знам, че веднага се спира след установяване на бременността. Аз лично го спрях веднага след трансфера. И беше успешен. Другите пъти не съм го спирала, и бяха неуспешни трансферите. Не знам дали има нещо общо, но на последния, усетих, че не искам да го пия. И си въобразих, че заради него не ми се случваше чудото. Реших да експериментирам. Аз пиех по половин хапче на седмица. После четох, че е добре да се спре, тъй като то се натрупва в организма и не е проблем, ако правим опити за бебе, защото действието отминавало чак след месец. И реално имаш време, поне за един опит. Като съответно, ако разбереш, че си бременна, го спираш изцяло. Това е моя опит.

# 471
Включвам се за достинекса. Знам, че веднага се спира след установяване на бременността. Аз лично го спрях веднага след трансфера. И беше успешен. Другите пъти не съм го спирала, и бяха неуспешни трансферите. Не знам дали има нещо общо, но на последния, усетих, че не искам да го пия. И си въобразих, че заради него не ми се случваше чудото.
Случайно съвпадение е. Аз го пих точно както ми бяха казали и всичко се получи.

# 472
Здравейте, днес ми е 6 ден след трансфер на едно 5 дневно ембрионче. Това са резултатите.  Притеснява ме прогестерона. Не усвоявам пр@лутекс, затова съм на дуф@стон 3×1 и цикл@гест 2×1 вагинално. Обадих се в клиниката и казах, че цикл@гест ми изтича и те казаха  цикл@геста да се слага ректално.
Дали не е твърде късно? Някоя от вас имала ли е този проблем и успяхте ли да спасите бременността?

# 473
Здравейте, за първи път пиша тук. Аз съм в 3ти ден след трансфер на едно 5 дневно от втори опит. Първата ми стимулация завърши с едно развило се на 6ти ден в бластоцист, което беше категория CB и не се имплантира.
Въпросът ми, предполагам за всички вас е изключително банален, но бихте ли споделили дали е задължително да се усещат бодежи, придърпвания или каквото и да било и от кой ден, защото аз никога не усещам нищо и си мисля, че все пак ако нещо се прикрепя към матката не е възможно тотално никакви усещания да не изпитва човек и също така си мисля, че ако 3 дни след трансфер няма нищо като симптом, то прозореца няма как да продължи по-дълго. Не знам, ако не ви е досадно, споделете опит🥲
Пс. Този опит бластоцистчето е по-добро и имам назначена терапия (за разлика от миналия път) с фраксипарин, прегнил, преднизолон, зарзио и магнезий

# 474
Не е задължително да имаш, каквито и да е симптоми. Не се притеснявай за това дали имаш или нямаш, всеки организъм е различен. Истината е, че се изисква огромно търпение, докато чакаш, всичко ще е наред.

# 475
Здравейте, за първи път пиша тук. Аз съм в 3ти ден след трансфер на едно 5 дневно от втори опит. Първата ми стимулация завърши с едно развило се на 6ти ден в бластоцист, което беше категория CB и не се имплантира.
Въпросът ми, предполагам за всички вас е изключително банален, но бихте ли споделили дали е задължително да се усещат бодежи, придърпвания или каквото и да било и от кой ден, защото аз никога не усещам нищо и си мисля, че все пак ако нещо се прикрепя към матката не е възможно тотално никакви усещания да не изпитва човек и също така си мисля, че ако 3 дни след трансфер няма нищо като симптом, то прозореца няма как да продължи по-дълго. Не знам, ако не ви е досадно, споделете опит🥲
Пс. Този опит бластоцистчето е по-добро и имам назначена терапия (за разлика от миналия път) с фраксипарин, прегнил, преднизолон, зарзио и магнезий
Първи трансфер адски болки в корема и кръста на 4..5 ден....тест положителен на 6 ден (чхг 13)
Втори трансфер- нищо...абсолютно нищо...днес ми е 6 ден- положителен тест(чхг 44.85). Явно придърпванията и бодежите не са панацея. Успех и дано скоро видите ++!

# 476
Момичета, аз съм 3 ден след трансфера. На моменти отляво ниско под корема усещам адска прерязваща болка като от цикъл (която от вас е с болезнен цикъл знае за какво говоря). Какво според вас значи това, трябва ли да се притеснявам, при вас така ли е?

# 477
Аз пък от снощи съм без болки. Така както ми беше подут корема и ме болеше спадна и не ме боли. Днес ми е 5 ден след трансфер на 2 5дневни замразени ембриона. Снощи малко драма имах в тоалетната и сега се притеснявам дали не е от това напъване.

# 478
Аз пък от снощи съм без болки. Така както ми беше подут корема и ме болеше спадна и не ме боли. Днес ми е 5 ден след трансфер на 2 5дневни замразени ембриона. Снощи малко драма имах в тоалетната и сега се притеснявам дали не е от това напъване.
Не…не знам колко голяма е била драмата, но аз съм имала двучасова такава. Не се отрази. По-скоро ако си в по-напреднала бременност, това напъваме може да предизвика контракции. (Говоря за около 24-32…)
Като цяло е добре да гледаш да нямаш запек. При мен независимо какво правех, първите 3 месеца не се получи да го избегна.

# 479
Момичета, аз съм 3 ден след трансфера. На моменти отляво ниско под корема усещам адска прерязваща болка като от цикъл (която от вас е с болезнен цикъл знае за какво говоря). Какво според вас значи това, трябва ли да се притеснявам, при вас така ли е?

Аз съм 9ти ден след трансфер на 5 дневно. На 3 ти и 4ти ден също имах тази адска болка ниско долу, даже и сега ме наболява като се преуморя... Правих домашни тестове на 6ти ден с 2ра бледа черта и вчера на 8ми ден  вече с ясна 2ра чертичка. Кръвния ми тест е за 8.10 и дано всичко е наред. Според мен тези болки може да са били в следствие на имплантацията. Стискам палци за положителни резултати.

Общи условия

Активация на акаунт