💛 Юнски бебета 2024г. - Тема 2 💛

• 21 633
  • 778
  •   1
Отговори
# 765
Ами нашия кожен проблем си е още там. Позавехнали са доста петната, но още напипвам по-сухите участъци. И като цяло кожата й е доста суха, но предполагам, че това е и от по-студеното време. Мажа я редовно с А-дерма Екзомега и съм доста доволна. До другия ден кожата й е доста хидратирана, но до вечерта се усеща вече по-суха. Пише да се ползва един път на ден. Иначе бих я мазала и по два пъти. Сега в Софармаси са намалени.

# 766
Момичета, по предишната тема да пиша, че се сетих днес. Гел за никнещи зъбки на българската марка Бебо, е нещо което допълвам към написаните от мен преди няколко дни пансорал и калгел. Дори днес си поръчах още неща от тях, включително и това. Имат някаква промоция за безплатна доставка над 30лв, а за надп50 ти позаряват някакъв еко био препарат за универсално почивстване. Това е за през Ноември. Ще го видя какво представлява. Не съм фен на еко био сектите, но този ме заинтригува. Един път може! 😅
От Бебо обожавам шампоаните за кака с малинки, спреят за лесно разресване на каса, пастите им са с пребиотик, което ги правила безвредни за поглъщане, но най-любими са ми бебешкият шампоан и подхравнащо мляко за тяло. 🥳
За бучиците, по време на кърмене се случват твърди участъци, бучици и по-болезнени моменти. Лецитинът е нещо прекрасно!
Преди малко писах, в Септемврийската група за така наречената хедра. Няколко мои приятелки останаха крайно недоволни от "консултации". Тя реално жената жена не е кърмила повече от вас. Едната ми приятелка каза, че никъде не се казва, че вторият опит за кърмене, е увенчан с успех.
Така че и на вас да кажа, внимавайте на кого се доверявате! Ако не си практикувал нещо, не би могъл да съветваш как се практикува ми е мисълта, поне не и ползотворно (:

# 767
Мерси Анника, не бях се замисляла че може да е от кърмата. И при мен няма нищо друго като оплакване. Ще пробвам с лецитин

Vanya а да тестваш с друг крем след известно време?
По време на бременността имах контрола на образна диагностика на гърди, но лекарят ми каза да отида 6 месеца след като спра да кърмя, заради промяната в хормоните. Аз също на два пъти напипах бучки от както кърмя, без болка или зачервяване и се панирах, чаках около седмица и щях да ходя на ехограф, но си беше от кърмата, от както пия по 1 лецитин на ден /профилактично/, съм нямала проблеми. Освен бучки имах и запушвания със зачервяване, болка и температура на два пъти.

# 768
Кой крем да тествам? Приемам препоръки. Иначе ще дам още време на А-дерма. Със сигурност сухите петна се повлияват. Просто не е така бързо, както при кортикостероидния крем, който ползвахме. Иначе кожата след намазване се усеща супер хидратирана и мека.

# 769
ЛЛ ми даде направления за АГ, изследвания и мамолог. Казах й, че е рано , но съм ги имала като профилактични. Няма да отида на мамограф, единствено ехограф. Гинекологично всичко ми е супер, но е рано за цитонамазка.
Дъщеря ми е на почти 6г и сега й се появиха алергии. Лятото се поду жестоко от ягоди (домашни), до сега не е имала проблем. От няколко ден забелязах, че зад ушите има рани, махаме среброто. Нямаме в семейството хора с алергии, но в днешно време всичко е боклук.

# 770
Алергиите за съжаление са нещо, което очевидно се появява неочаквано, дори човек да е сигурен, че не би се сблъскал с тях. Съпругът ми например, преди 3 седмици разбра за алергия причиняваща ринит, който съответно носи още проблеми след себе си.
Малкото ми момченце, когато беше още по-малък, се обриваше от яйца и от прекаляване с краве мляко, ягодите са му любими, но и те не му прощаваха... в момента е на 3г.и 4м., толкова много обича ягоди и мед, сякаш на пук, точно тях. 😅 Това са му 2 от трите най-любими храни.
Обривал се е жестоко от яйца, докато разбера за тези екстри. Ягодите сякаш постененно бяха приети от организма му, докато белех външната част със семчици и мъхчета. Стигало се обаче и до Ериус след ягоди. После вече стана ясно.
Той има много чувствителна кожа и лесно се обрива. Стелатопия на мустела и цикастела съм мазала. Това ни е помагало. Въпреки че, бях скептична, защото аз харесвам и използвам Бебо. Също и продукти на д-р Пенев ни помогнаха много, особено при баткото - Талодерма се казват. Баткото имаше някакви сгрянни гнойни пъпчици по краката около колената и най-вече под тях. Излезе някаква бактерия. Беше на около 2 годинки, 2 и нещо. Тогава само Талодерма помогна, защото кожата е хидратирана, мека и така се запазва бариерата, при което няма начин да се развиват лоши бактерии. Оказа се, че се е получило от суха кожа и защото лятото, когато сме били навън и не съм мазала със слънцезащитен фактор, стърчащите под сенника крачета. Още не мога да повярвам, но явно това мое желание да не го будя, така ме е "възнаградило".

# 771
КремонаЛиза,  за каква алергия става дума при съпруга ти? Ако е удобно да споделиш, разбира се. Моят също е с ринит.

# 772
Ще ти пиша лично съобщение. 🙂

КремонаЛиза,  за каква алергия става дума при съпруга ти? Ако е удобно да споделиш, разбира се. Моят също е с ринит.

# 773
Мисля пт другата седмица да захранвам. Ще стане на 5месеца, достатъчно е голяма. Протеснява ме че е наддала само 150грама този месец. Също от вчера сутринта не е акала, а тя акаше по 10 пъти на ден. Тоест си усвоява напълно кърмата и не остава излишно нищо, съответно ме притеснява да не започне да не и стига. Помня че и каката я захраних защото спря да ака за 10 дни и се притеснявах ме е гладна. Има ли при вас такива неща с бебчетата?

# 774
На моите деца им ставаше нисък хемоглобина маалко преди захранването. На второто му давах дори течно желязо сироп, защото точно тогава ни тръшна короната. И от това до голяма степен зависи възстановяването.
За изхождането, съм чувала че тъй като кърмата се саморегулира, а стомахчето все повече "зрее", а това е причината за коликите - незряло стомахче, та това можело да е причина, за повечето усвояване на майчиното мляко и са ме питали поне мокри ли са памперсите. А при вас мокри ли са памперсите?
Ако ще си по-спокойна, захранвай! (:
Имам една много обикновенна затоплякча за пюрета на Нук, върши чудна работа. Иска ли някой да я види? Още от баткото ми е останала.

Мисля пт другата седмица да захранвам. Ще стане на 5месеца, достатъчно е голяма. Протеснява ме че е наддала само 150грама този месец. Също от вчера сутринта не е акала, а тя акаше по 10 пъти на ден. Тоест си усвоява напълно кърмата и не остава излишно нищо, съответно ме притеснява да не започне да не и стига. Помня че и каката я захраних защото спря да ака за 10 дни и се притеснявах ме е гладна. Има ли при вас такива неща с бебчетата?

# 775
Мокри са но не обилно. Сега я сложих за първи сън, от сутринта го е напишкала малко само отпред. Дано наистина да и се е регулирало стомахчето. Не го знаех това. Благодаря! ❤

# 776
Моето дете е по - малко, ще става на 4 месеца, но и той предния месец имаше период, в който мнооого дълго време не  акаше, както си акаше по 5 пъти сигурно на ден, изведнъж спря, нз дали не минаха и повече от 10 дни, прибягнах и до термометър, но нищо. Напишканите памперси бяха горе -  голу добре. Изцяло на кърма е, за малко не почнах АМ да дохранвам, но устоях. Притесних се, че не му стига яденето, няколко дни си хапвах сварено жито и пих чайове за кърма. Така и не разбрах дали се е запекъл или просто е нямал какво да ака, не е изглеждало да е останал гладен, но знам ли. Сега пак има пропуски от някой и друг ден, но го приемам за нормално. От 5 месец си е напълно добре да се започва захранване. Баткото го започнах точно на навършен 5 месец, но той беше на АМ, сега мисля да започна от 5 м и 2 седмици, ако всичко е ок.

# 777
Моята бебка е на 5м и половина. От 2 седмици захранвам и започна редовно да се изхожда. Иначе акаше на 4-6 дни веднъж Sad

# 778
Заповядайте в новата тема: https://www.bg-mamma.com/?topic=1706091 Blush

Общи условия

Активация на акаунт