Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №29

• 46 973
  • 758
  •   1
Отговори
# 375
Аз май трябва в темата за менопауза вече да пиша-цикъл няма от март. Яйчников резерв 0.01, инхибин В-10 при долна граница 40. Каквото такова.
На 44 съм.
Поръчахме глицинат от futunatura

# 376
Такива дето не си казват какво са сложили вътре... мерси, има достатъчно други дето си пишат в какво съединение е. На тези дето не пише, обикновено е щото не е за хвалене Grinning Т.е. вероятно оксид, че е най-евтин. Но от сигурно стотиците опции на пазара, определено няма да се метна на някоя с неизвестно какво и колко вътре, то просто няма смисъл да се примириш с това.
От разтворимите има немалко които са с цитрат и те, но има и други, не те знам какво вземаш. Аз тях пък ги избягвам понеже са подсладени, та сравнително малко съм ги гледала.

Аз до сега само разтворими съм пила, като само на едното пишеше, че е цитрат. Или аз не знам къде да гледам, а и в аптеката не ме питат какво търся и досега не знаех, че имало различни форми и коя не трябва да пия. Аз го почнах заради мускулни крампи, не за друго. Сега вечер след тренировка пускам по един в чашката за отпускане на мускулите.

# 377
  • София
Здравейте, излязоха ми резултати за хормони, дадох кръв на 3ти ден от цикъл:

Ранна менопауза и намален яйчников резерв ли показват?Нещо прави ли се?Пие ли се?

# 378
Фсх е завишено, но естрогенът не е много нисък, прогестерона също. Яйчников резерв не мисля, че е изследван в тези резултати. Странно, на моите имаше референтни стойности за менопауза.

# 379
Тези хормони само нищо не показват. Освен тях трябва да пуснете ЛХ и Антимюлеров хормон. Отделно е хубаво да се мине преглед на ехограф, защото ако имате задържан фоликул ФСХ и ЛХ няма да са коректни.

# 380
Магнезия никога не е в чист вид и винаги е хелатиран(т.е е в някакво съединение).Какво ще си изберете ,вие решавате.Единственото,за което е добре да се гледа внимателно е количеството на чистия магнезий в тази хелатирана форма.Много често това "удобно" се пропуска в информацията за продукта.

# 381
  • Б
Изследвах  нивата на холистерол, кръвна захар, триглицериди, желязо.  При мен излязоха триглицериди с по високи нива, почти на границата , глюкоза и холистерол нормални, даже са понамалели от преди 3 месеца,  желязо ( феритин) под нормата.  Как се регулират тези триглицериди, увеличават ли се в този период? Старая се да се храня без захари, въглехидрати, мазни меса. Въпреки това триглицеридите са високи.
За магнезия вземам магне В6.

# 382
Незнам доколко "Старая се да се храня без захари, въглехидрати, мазни меса."Триглицеридите се вдигат от въглехидрати и боклучава храна и нормализирането им изисква време и усилия.Горната граница е силно завишена и е желателно да са под 1.

# 383
Аз не знам кво става🤔...Онзи ден бях на лекар -вика,няма да ти дойде,тънка лигавица....Днес ми дойде след 73 дни....Аз ли съм дефектна,лекарите ли са такива..  не знам. Е,поне си спестих пиенето на хормон засега. То затуй 2 дни ми прескачаше сърцето....

# 384
Хахаха и на мен 3 пъти са ми казвали-няма да дойде тънка лигавица и най -късно до 2 дни ми е идвал цикъл Joy
Явно не е в нас проблема .

# 385
7 мм не е тънка лигавица. Е, по-тънка е от 10-12 мм, но не е и 3-4 мм.
На мен на 7 мм са ми правили трансфер за инвитро.
Тъй че се учудих на становището на АГ-то.

# 386
  • София
Мен пък докторката ми каза скоро ще ти дойде и после не ми дойде още сумати дни.

# 387
Аз на такива ехографски меренки изобщо нямам вяра. Малката ми дъщеря ми се роди в 7 месец, на всеки ултразвук до последния момент ми казваха, ооо тя няма 1 кило, много е малка, леле леле... Тя се роди килограм и половина. Слава Богу всичко й беше наред.

# 388
Ха, ха, аз качих 8 кг. АГ каза мочиче защо не ядеш ей на ехографа....мишка ще родиш. Мишката беше 4 кг, с форцепс. Та от него пролапс на матката и хистеректомия. Та ич не им вярвам. Трябваше да ида Мишката в главата да й ударя.

# 389
Абе,страшни идиоти.....Да се чуди човек кво гледат и мерят...

Общи условия

Активация на акаунт